PRZY ROZRUCHU RESTARTUJE MI SIE KOMPUTER

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

PRZY ROZRUCHU RESTARTUJE MI SIE KOMPUTER

Postprzez marecki90 » N paź 25, 2009 17:43

Mam mk3 2.0 GTI i taki mam probrem : podczas zapalania silnika restartuje mi sie komputer nie zakazdym razem tak mi sie to dzieje , ale bardzo mnie to niepokoi.Akumulator ma niecałe pół roku ! Może ktos mi momoże??[b]
marecki90
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Pt paź 23, 2009 11:36
Lokalizacja: tbg
Online: 0s

Re: PRZY ROZRUCHU RESTARTUJE MI SIE KOMPUTER

Postprzez norek111 » N paź 25, 2009 18:02

marecki90 napisał(a):Mam mk3 2.0 GTI i taki mam probrem : podczas zapalania silnika restartuje mi sie komputer nie zakazdym razem tak mi sie to dzieje , ale bardzo mnie to niepokoi.Akumulator ma niecałe pół roku ! Może ktos mi momoże??[b]
co masz na myśli pisząc komputer ?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 17h 54m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez marecki90 » N paź 25, 2009 18:50

Nie sprecyzowałem ale chodzi mi o ten komputer w zegarach który pokazuje kilometry, temp, spalanie.Kasuje mi sie licznik który pokazuje przejechane kilometry.
marecki90
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Pt paź 23, 2009 11:36
Lokalizacja: tbg
Online: 0s

Postprzez enesen » N paź 25, 2009 19:37

heh, miałem taki problem w firmowym traficu, winna była niedokręcona klema na aku:)
enesen
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): N maja 31, 2009 15:35
Lokalizacja: Wrocław
Online: 18d 2h 57m
Pomógł: 53

Postprzez Qto » N paź 25, 2009 19:41

Pewnie aku do wymiany, przed ewentualną wymianą sprawdź klemy.

[ Dodano: 25 Paź 2009 18:44 ]
godzina też ginie na zegarku ?? Podejrzewam że aku już wiekowy i przy rozruchu na tyle spada napięcie, że te rzeczy się kasują...pytanie było zadawane nieraz na forum, jakby to nie aku to użyj szukajki :)
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 175d 18h 17m
Pomógł: 1228
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Paweł Marek » N paź 25, 2009 20:13

marecki90, sprawdź jeszcze bezpiecznik 21, dociśnij go, podczyść mu nóżki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 23d 18h 51m
Pomógł: 2719
Auto: Vento
Silnik: 2E




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: moss i 10 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,