Ustawienie rozrządu w seacie ibiza 1.2 12v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Ustawienie rozrządu w seacie ibiza 1.2 12v
Witam
Mam problem z Seatem Ibiza 1.2 12v z roku 2002,mianowicie przeskoczył rozrząd i nniewiem jak go sie dokładnie ustawia???na wale znak znalazłem i sie zgadza natomiast problem jest z ustawieniem wałków rozrządu poniewaz niewiem jak maja byc ustawione???jesli ktos wie to prosze o pomoc i z góry dziekuje
Mam problem z Seatem Ibiza 1.2 12v z roku 2002,mianowicie przeskoczył rozrząd i nniewiem jak go sie dokładnie ustawia???na wale znak znalazłem i sie zgadza natomiast problem jest z ustawieniem wałków rozrządu poniewaz niewiem jak maja byc ustawione???jesli ktos wie to prosze o pomoc i z góry dziekuje
-
- Mały gagatek
ustawia się to na blokady z tyłu w głowicy są takie zaślepki trzeba je wyciągnąć w wałkach są nacięcia i w nie wchodzą blokady wał blokuje się blokadą gdzie wkłada się ją w miejsce czujnika położenia wału z tyłu silnika. Można to próbować ustawić bez blokad wycięcia mają być na równo z krawędzią głowicy jak znalazłeś znak na kole pasowym i deklu to może się udać miałem okazję walczyć właśnie z takim silnikiem gdzie miedzi innymi rozrząd też sprawdzałem czy nie przeskoczył w tych silnikach rozrząd jest wadliwy potrafi przeskoczyć przy wymianie oleju, odpalaniu, gaszeniu, poziom oleju powinien być max w tym silniku
oczywiście wymieniłeś kompletny rozrząd z napinaczem i ślizgami ??
pozdrawiam
oczywiście wymieniłeś kompletny rozrząd z napinaczem i ślizgami ??
pozdrawiam
-
- Mały gagatek
mogłeś dodać że rozrząd jest na łańcuchu bo jest też na pasku 1,2lukaszmacher pisze:Witam!dzieki za podpowiedz,kupiłem łancuch i ten napinacz co zawiódł,po kołach i slizgach niewidac duzego zuzycia
[ Dodano: 22 Paź 2009 18:28 ]
blokady do rozrządu są na allegro
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
BXV od maja 2006 w obiegu a kolega pisal ze 2002, a w tym roczniku BME nie widze, AZQ tylko na łańcuchu, swoja droga silniki te byly też w fabii, mocno nie polacam, bardzo awaryjnenorek111 pisze:BXV 69KM pasek zębaty (AZQ i BME łańcuch )
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 20:18 przez DariuszK, łącznie zmieniany 1 raz.