Pompa ABS - jak podpiąć na krótko ? Ogólnie problem ABS-u

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Pompa ABS - jak podpiąć na krótko ? Ogólnie problem ABS-u

Post autor: Gawior » pt paź 02, 2009 19:14

Witam serdecznie. Przybywam z zapytaniem jak podpiąć pompę ABS na "krótko" ?
Przeglądając forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem trafiłem parę razy żeby "odłączyć plus "+" akumulatora i podpiąć pompę na krótko" w celu sprawdzenia czy silniczek działa. I tu powstaje moje pytanie. Ten silniczek ma 4 styki ( jak na zdjęciu poniżej ) i pod który mam podpiąć plus "+" , a pod który minus "-" ( chyba że minus bierze z masy ).

Obrazek

Ogólnie problem z ABS-em zaczął się po wymianie przepalonej żarówki od kontrolki ABS-u, zaczęła świecić :p.
VAG niby łączy się z sterownikiem ale co chwile jest ze próbuje ustanowić połączenie. Wyświetla się numer identyfikacyjny 1H0907379D ABS TEVES 04. Test wyjść nie idzie ( stoi i pisze zero i tu znowu VAG ustanawia połączenie i tak ja by zrywało i tak w kółko ). Ogólnie błędów też nie wyświetla ( o ile VAG jest dobrze skomunikowany ).

Sterownik znajduje się pod tylną kanapą ( jeżeli to on ).

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 02, 2009 20:42

1- plus
4-masa

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » pt paź 02, 2009 20:58

Oczywiście "PLUS" zasłużony :D za pomoc. Tylko od której strony jest plus + patrząc na to zdjęcie ? Czy może wtyczka ma jakieś oznaczenia ( nie przyglądałem się ).

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 02, 2009 21:10

Musiałbym lecieć do auta patrzeć, ale na 99 procent będą numerki takie jak napisałem na tym styku, może w środku w nim pooglądaj dobrze. Jeśli nie ma to będa na wtyczce to odezwij się jutro zerknę.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”