Dziwny dzwiek podczas wrzucania 2 biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny dzwiek podczas wrzucania 2 biegu
Witam. Dzisiaj zauwarzylem ze podczas wrzucania drugiego biegu slychac takie jakby "ocieranie, szuranie". Ciezko opisac ten dziwk ale nie mam pojecia co sie moglo stac. Slychac to przy wrzucaniu z 1 na 2 oraz z 3 na 2. Gdy wybije na luz i wrzuce bezposrednio 2 to tego nie slyszalem. Nie jest on glosny lecz denerwujacy. Przypomina cos jakby ocieranie sie o siebie czesci metalowych. Mam nadzieje ze nic powaznego sie nie stalo. Jezeli ktos z was wie co to moze byc to bede wdzieczny za pomoc.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
u mnie pojawił się nagleRoBaL84 pisze:I taki dzwiek by sie pojawil tak nagle?

w skrzyni biegów, do każdego biegu jest synchronizator...oprócz wstecznego chybaRoBaL84 pisze:A gdzie jest ten synchronizator?
Tak, mi za synchronizator drugiego i czwartego biegu mechanik powiedział coś około 700zł za części + robocizna. postanowiłem tego nie wymieniać...przekulałem tak już 30tyś...tyle że nie znęcam się nad tymi dwoma biegami, przed wrzuceniem każdego z nich jest półsekundowa przerwa na luzie, wcześniej zmieniałem biegi jak na skrzyni sekwencyjnej:)RoBaL84 pisze:Mozna go wymienic?
jesli potrafisz wyciagnąc skrzynie biegow i ją rozlozyc i złożyc to dasz rade.RoBaL84 pisze:Mozna go wymienic samemu
[ Dodano: Sro Wrz 30, 2009 21:18 ]
sprawdz pierw stan oleju.i niech dobry mechanik to poslucha.jak pada synchronizator zazwyczaj zgrzyta przy zmianie biegu
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 21:19 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.