Kontrolka zapięcia pasów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

Kontrolka zapięcia pasów

Postprzez M4niac » Śr wrz 30, 2009 20:54

Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali
M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Online: 6h 36m
Pomógł: 4

Postprzez Qto » Śr wrz 30, 2009 20:55

M4niac napisał(a):Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali

No to pewnie nie masz takiej kontrolki, nie wszystkie Golfy taką miały, ja też nie mam
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 169d 8h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez M4niac » Śr wrz 30, 2009 20:56

mam bo po wlączeniu zaplonu zapala sie i potem gasnie
M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Online: 6h 36m
Pomógł: 4

Postprzez Qto » Śr wrz 30, 2009 21:02

M4niac napisał(a):mam bo po wlączeniu zaplonu zapala sie i potem gasnie

u mnie też :) U ojca w Fabii tak samo...zobacz pod fotelem czy do tego gdzie wpinasz pasy dochodzą przewody, ale ja uważam że ich tam nie znajdziesz
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 169d 8h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Oli » Śr wrz 30, 2009 21:08

tak jak mówi Qto,
po pierwsze primo - musisz mieć zapięcie pasów ze czujnikiem
po drugie primo - musisz mieć zakodowane zegary (włączoną kontrolkę od pasów)
po trzecie primo, ultimo - droga sprawa jak za taki bajer, w aso dużo krzyczą za zapięcie z czujnikiem
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 22:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 10m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Postprzez M4niac » Śr wrz 30, 2009 21:16

oki ale nie kumam dlaczego wypuszczją auto z tą kontrolką i to nie działa u mnie w robocie w najtanszej wersji renault kangoo kontrolka zapięcia pasów jest i działa a tu nie :|
M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Online: 6h 36m
Pomógł: 4

Postprzez Oli » Śr wrz 30, 2009 21:20

pomyśl ile wersji zegarów musiałoby vw wypuściś w zależności od wyposażenia :bigok:
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 22:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 10m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Re: Kontrolka zapięcia pasów

Postprzez PinkFloyd » Śr wrz 30, 2009 23:57

M4niac napisał(a):Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali


To uruchom sobie tą opcje vagiem

Wchodzisz w 17 instrumental i spisujesz Soft.coding i sobie sprawdzasz co masz
czyli XXXXX cyferek a odpowiadaja one za
KODOWANIE ZEGARA 17 ->07

??xxx: Wyposarzenie dodatkowe
+00 - keine extra Optionen
+01 - Bremsbelagverschleißanzeige aktiv
+02 - Sicherheitsgurtwarnanzeige aktiv
+04 - Wischwasserstandswarnanzeige aktiv
+16 - Navigation aktiv
xx?xx: Kraj
1 - Europa (EU)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS)
xxx?x: Typ silnika(od 09/2000)
4 - 4-Cylinder
5 - 5-Cylinder
6 - 6-Cylinder
xxx?x: Wskazania serwisowe (ab 09/2000)
0 - Stały termin bez czujnika poziomu oleju (QG0)
1 - LONG LIFE (QG1)
2 - Stałe z czujnikiem poziomu oleju (QG2)
3 - (USA,Kanada)
xxxx?: Typ silnika (bis 07/1999)
0 - Diesel (TDI)
2 - Benziner
xxxx?: Liczba "k" prędkość (ab 08/1999)
3 - 4134 - 6 Cylinder
5 - 4182 - Wszystkie inne
6 - 4128 - 8-Cylinder W8

i sobie porównaj. Pierwsze dwie cyfry w kodzie zmien na 03 i masz kontrolkę :bigok:
DLA MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODU AUDI A2 http://www.audia2.ecom.com.pl/ ZAPRASZAM !!!
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: SZCZECIN-USA
Online: 26d 13h 25m
Pomógł: 654
Auto: Dodge.Challe AUDI A2
Silnik: SRT8

Postprzez doggie » Cz paź 01, 2009 00:07

PinkFloyd, tylko jak ją sobie aktywuje a nie ma czyjnika to będzie go cały czaś "oślepiać", podobnie jak z kontrolką i brakiem czujnika płynu spryskiwaczy
"....w samochodzie ważniejszy jest stan techniczny od stanu licznika..."


VCDS, przydatne informacje, kodowania, bloki pomiarowe
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GD
Online: 52d 16h 33m
Pomógł: 714
Auto: inny VW 4WD
Silnik: CBAB

Postprzez PinkFloyd » Cz paź 01, 2009 00:09

mettenos napisał(a):PinkFloyd, tylko jak ją sobie aktywuje a nie ma czyjnika to będzie go cały czaś "oślepiać", podobnie jak z kontrolką i brakiem czujnika płynu spryskiwaczy


Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie
Ostatnio edytowano Cz paź 01, 2009 00:09 przez PinkFloyd, łącznie edytowano 1 raz
DLA MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODU AUDI A2 http://www.audia2.ecom.com.pl/ ZAPRASZAM !!!
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: SZCZECIN-USA
Online: 26d 13h 25m
Pomógł: 654
Auto: Dodge.Challe AUDI A2
Silnik: SRT8

Postprzez doggie » Cz paź 01, 2009 00:10

PinkFloyd napisał(a):
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie


pewnie masz rację, tylko z drugiej strony nie widzę sensu aktywowania nie mając czujnika, ja to właśnie zrobiłem wręcz odwrotnie, czyli dezaktywowałem żeby mnie nie .....
"....w samochodzie ważniejszy jest stan techniczny od stanu licznika..."


VCDS, przydatne informacje, kodowania, bloki pomiarowe
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GD
Online: 52d 16h 33m
Pomógł: 714
Auto: inny VW 4WD
Silnik: CBAB

Postprzez PinkFloyd » Cz paź 01, 2009 00:21

mettenos napisał(a):
PinkFloyd napisał(a):
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie


pewnie masz rację, tylko z drugiej strony nie widzę sensu aktywowania nie mając czujnika, ja to właśnie zrobiłem wręcz odwrotnie, czyli dezaktywowałem żeby mnie nie .....

No pewnie, tylko chciał miec kontrolke i sie pytał wiec jak chce może mieć :bigok:
DLA MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODU AUDI A2 http://www.audia2.ecom.com.pl/ ZAPRASZAM !!!
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: SZCZECIN-USA
Online: 26d 13h 25m
Pomógł: 654
Auto: Dodge.Challe AUDI A2
Silnik: SRT8




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 3 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,