Kontrolka zapięcia pasów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

Kontrolka zapięcia pasów

Postprzez M4niac » Śr wrz 30, 2009 19:54

Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali
M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 15:01
Lokalizacja: Łódź
Online: 6h 36m
Pomógł: 4

Postprzez Qto » Śr wrz 30, 2009 19:55

M4niac napisał(a):Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali

No to pewnie nie masz takiej kontrolki, nie wszystkie Golfy taką miały, ja też nie mam
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 18:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 185d 19h 41m
Pomógł: 1238
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez M4niac » Śr wrz 30, 2009 19:56

mam bo po wlączeniu zaplonu zapala sie i potem gasnie
M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 15:01
Lokalizacja: Łódź
Online: 6h 36m
Pomógł: 4

Postprzez Qto » Śr wrz 30, 2009 20:02

M4niac napisał(a):mam bo po wlączeniu zaplonu zapala sie i potem gasnie

u mnie też :) U ojca w Fabii tak samo...zobacz pod fotelem czy do tego gdzie wpinasz pasy dochodzą przewody, ale ja uważam że ich tam nie znajdziesz
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 18:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 185d 19h 41m
Pomógł: 1238
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Oli » Śr wrz 30, 2009 20:08

tak jak mówi Qto,
po pierwsze primo - musisz mieć zapięcie pasów ze czujnikiem
po drugie primo - musisz mieć zakodowane zegary (włączoną kontrolkę od pasów)
po trzecie primo, ultimo - droga sprawa jak za taki bajer, w aso dużo krzyczą za zapięcie z czujnikiem
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 21:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 16m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Postprzez M4niac » Śr wrz 30, 2009 20:16

oki ale nie kumam dlaczego wypuszczją auto z tą kontrolką i to nie działa u mnie w robocie w najtanszej wersji renault kangoo kontrolka zapięcia pasów jest i działa a tu nie :|
M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 15:01
Lokalizacja: Łódź
Online: 6h 36m
Pomógł: 4

Postprzez Oli » Śr wrz 30, 2009 20:20

pomyśl ile wersji zegarów musiałoby vw wypuściś w zależności od wyposażenia :bigok:
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 21:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 16m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Re: Kontrolka zapięcia pasów

Postprzez PinkFloyd » Śr wrz 30, 2009 22:57

M4niac napisał(a):Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali


To uruchom sobie tą opcje vagiem

Wchodzisz w 17 instrumental i spisujesz Soft.coding i sobie sprawdzasz co masz
czyli XXXXX cyferek a odpowiadaja one za
KODOWANIE ZEGARA 17 ->07

??xxx: Wyposarzenie dodatkowe
+00 - keine extra Optionen
+01 - Bremsbelagverschleißanzeige aktiv
+02 - Sicherheitsgurtwarnanzeige aktiv
+04 - Wischwasserstandswarnanzeige aktiv
+16 - Navigation aktiv
xx?xx: Kraj
1 - Europa (EU)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS)
xxx?x: Typ silnika(od 09/2000)
4 - 4-Cylinder
5 - 5-Cylinder
6 - 6-Cylinder
xxx?x: Wskazania serwisowe (ab 09/2000)
0 - Stały termin bez czujnika poziomu oleju (QG0)
1 - LONG LIFE (QG1)
2 - Stałe z czujnikiem poziomu oleju (QG2)
3 - (USA,Kanada)
xxxx?: Typ silnika (bis 07/1999)
0 - Diesel (TDI)
2 - Benziner
xxxx?: Liczba "k" prędkość (ab 08/1999)
3 - 4134 - 6 Cylinder
5 - 4182 - Wszystkie inne
6 - 4128 - 8-Cylinder W8

i sobie porównaj. Pierwsze dwie cyfry w kodzie zmien na 03 i masz kontrolkę :bigok:
DLA MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODU AUDI A2 http://www.audia2.ecom.com.pl/ ZAPRASZAM !!!
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 17, 2006 07:53
Lokalizacja: SZCZECIN-USA
Online: 26d 21h 17m
Pomógł: 654
Auto: Dodge.Ch. Jetta BLS
Silnik: SRT8

Postprzez doggie » Śr wrz 30, 2009 23:07

PinkFloyd, tylko jak ją sobie aktywuje a nie ma czyjnika to będzie go cały czaś "oślepiać", podobnie jak z kontrolką i brakiem czujnika płynu spryskiwaczy
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 22, 2007 23:13
Lokalizacja: GD
Online: 53d 3h 6m
Pomógł: 714
Auto: inny VW 4WD
Silnik: CBAB

Postprzez PinkFloyd » Śr wrz 30, 2009 23:09

mettenos napisał(a):PinkFloyd, tylko jak ją sobie aktywuje a nie ma czyjnika to będzie go cały czaś "oślepiać", podobnie jak z kontrolką i brakiem czujnika płynu spryskiwaczy


Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie
Ostatnio edytowano Śr wrz 30, 2009 23:09 przez PinkFloyd, łącznie edytowano 1 raz
DLA MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODU AUDI A2 http://www.audia2.ecom.com.pl/ ZAPRASZAM !!!
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 17, 2006 07:53
Lokalizacja: SZCZECIN-USA
Online: 26d 21h 17m
Pomógł: 654
Auto: Dodge.Ch. Jetta BLS
Silnik: SRT8

Postprzez doggie » Śr wrz 30, 2009 23:10

PinkFloyd napisał(a):
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie


pewnie masz rację, tylko z drugiej strony nie widzę sensu aktywowania nie mając czujnika, ja to właśnie zrobiłem wręcz odwrotnie, czyli dezaktywowałem żeby mnie nie .....
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 22, 2007 23:13
Lokalizacja: GD
Online: 53d 3h 6m
Pomógł: 714
Auto: inny VW 4WD
Silnik: CBAB

Postprzez PinkFloyd » Śr wrz 30, 2009 23:21

mettenos napisał(a):
PinkFloyd napisał(a):
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie


pewnie masz rację, tylko z drugiej strony nie widzę sensu aktywowania nie mając czujnika, ja to właśnie zrobiłem wręcz odwrotnie, czyli dezaktywowałem żeby mnie nie .....

No pewnie, tylko chciał miec kontrolke i sie pytał wiec jak chce może mieć :bigok:
DLA MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODU AUDI A2 http://www.audia2.ecom.com.pl/ ZAPRASZAM !!!
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 17, 2006 07:53
Lokalizacja: SZCZECIN-USA
Online: 26d 21h 17m
Pomógł: 654
Auto: Dodge.Ch. Jetta BLS
Silnik: SRT8




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,