Czujnik Prędkości Obrotowej Silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

Czujnik Prędkości Obrotowej Silnika

Postprzez veper » N wrz 20, 2009 12:41

Witam na Vag-u wyskakuje mi taki błąd:

513 Czujnik Prędkości Obrotowej Silnika (G 28)

Może ktoś życzliwy powie mi gdzie ten czujnik się znajduje (mile widziany obrazek, zdjęcie) czy ciężko go wymienić i ewentualne koszta takiej naprawy z góry dziękuje za odp.
veper
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So sie 29, 2009 19:10
Lokalizacja: szczecin
Online: 0s

Postprzez edzio » N wrz 20, 2009 13:16

czujnik jest w bloku silnika.
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 00:00
Online: 24d 1h 32m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez veper » N wrz 20, 2009 16:44

edzio napisał(a):czujnik jest w bloku silnika.


A konkretniej ?? z przodu z tyłu pod kolektorem ssącym ?? poproszę więcej szczegółów
veper
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So sie 29, 2009 19:10
Lokalizacja: szczecin
Online: 0s

Postprzez Mieniu_69 » Pn wrz 21, 2009 22:08

veper napisał(a):
edzio napisał(a):czujnik jest w bloku silnika.


A konkretniej ?? z przodu z tyłu pod kolektorem ssącym ?? poproszę więcej szczegółów


z prawej strony jak patrzysz na sinik, z przodu, kolo skrzyni biegow na dole, no nie wiem jak ci to wytlumaczyc :grin: z tego co pamietam jest przykrecany na imbus 5, a uszczelnia go oring,
Mieniu_69
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 07, 2009 07:32
Lokalizacja: NY
Online: 4h 47m
Pomógł: 72
Auto: MK2
Silnik: JR

Postprzez zodiak » Wt wrz 22, 2009 06:11

Na przykładzie jednego z silników :
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... start%3D20
Ostatnio edytowano Wt wrz 22, 2009 06:13 przez zodiak, łącznie edytowano 1 raz
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N sty 02, 2005 23:17
Lokalizacja: gdzieś w Polsce
Online: 3h 18m
Pomógł: 726

Postprzez edzio » Wt wrz 22, 2009 08:18

Mieniu_69 napisał(a):A konkretniej ?? z przodu z tyłu pod kolektorem ssącym ?? poproszę więcej szczegółów
trzeba najpierw samemu podac konkrety,co za silnik chociaż,bo mi się szklana kula popsuła :grin:
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 00:00
Online: 24d 1h 32m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez Mieniu_69 » Wt wrz 22, 2009 21:48

czujnik jest w bloku silnika.


sam napisales w bloku, moja szklana kula dziala dobrze i wiem gdzie jest :mrgreen:

tu masz miejsce tego czujnika
Obrazek
Ostatnio edytowano Wt wrz 22, 2009 21:57 przez Mieniu_69, łącznie edytowano 1 raz
Mieniu_69
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 07, 2009 07:32
Lokalizacja: NY
Online: 4h 47m
Pomógł: 72
Auto: MK2
Silnik: JR

Postprzez Jacek75 » Wt wrz 22, 2009 22:34

mk4 z tyłu silnika stojac przed maska na wysokosci skrzyni zaraz obok niej pod kolektorem ssacym (benzyna)
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
Jacek75
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz kwi 10, 2008 08:16
Lokalizacja: Kraków
Online: 1d 14h 29m
Pomógł: 90
Auto: MKV Variant 1.4TSI
Silnik: CAXA

Postprzez edzio » Wt wrz 22, 2009 23:10

Mieniu_69 napisał(a):sam napisales w bloku, moja szklana kula dziala dobrze i wiem gdzie jest

=D>
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 00:00
Online: 24d 1h 32m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez Mieniu_69 » Śr wrz 23, 2009 17:26

edzio napisał(a):=D>


w czym rzecz "edku"? :chytry:
Mieniu_69
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 07, 2009 07:32
Lokalizacja: NY
Online: 4h 47m
Pomógł: 72
Auto: MK2
Silnik: JR

Postprzez Paweł Marek » Śr wrz 23, 2009 18:10

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=110071 wynik z szukajki dla autora, a o tej"rzeczy"już nie piszcie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 21:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 24d 8h 50m
Pomógł: 2723
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez edzio » Śr wrz 23, 2009 20:05

Mieniu_69 napisał(a):
edzio napisał(a):=D>


w czym rzecz "edku"? :chytry:

Brawa dla ciebie ,że udało ci się zlokalizowac :bigok:
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 00:00
Online: 24d 1h 32m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez Mieniu_69 » Śr wrz 23, 2009 22:13

autor nie podal czy to diesel czy benzyna, moj post dotyczy silnika 1.9 :bajer:
Ostatnio edytowano Śr wrz 23, 2009 22:13 przez Mieniu_69, łącznie edytowano 1 raz
Mieniu_69
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 07, 2009 07:32
Lokalizacja: NY
Online: 4h 47m
Pomógł: 72
Auto: MK2
Silnik: JR

Postprzez veper » N wrz 27, 2009 18:06

Mieniu_69 napisał(a):autor nie podal czy to diesel czy benzyna, moj post dotyczy silnika 1.9 :bajer:


Sorki problem dotyczy Golfa 4 z silnikiem 1,4 16v 98r. co prawda zlokalizowałem ten czujnik już ale wygląda na to że trzeba wymontować skrzynie biegów żeby go wymienić :grrr:
veper
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So sie 29, 2009 19:10
Lokalizacja: szczecin
Online: 0s

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 10 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,