Błąd 537 dławi przy nagłym dodawaniu pedału gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Błąd 537 dławi przy nagłym dodawaniu pedału gazu
Witam!!
Nadal borykam sie z problemem w moim golfie4 1.6 benzyna,mianowicie przy przyspieszaniu,nagłym nacisnieciu gazu autko sie dławi niechce wchodzic na obroty i wtedy słychac taki stuk przy kolektorze ssącym,dodam ze nie zawsze sie to dzieje,na ciepłym silniku zadziej ale tez sie to zdarza dosc czesto.wpielismy go pod vaga i cały czas wyskakuje błąd 537,czy napewno bedzie to uszkodzona sonda lambda ta przed katalizatorem czy moze to cos innego???jak posprawdzac i znalesc przyczyne??prosze o pomoc i z góry dziekuje
Nadal borykam sie z problemem w moim golfie4 1.6 benzyna,mianowicie przy przyspieszaniu,nagłym nacisnieciu gazu autko sie dławi niechce wchodzic na obroty i wtedy słychac taki stuk przy kolektorze ssącym,dodam ze nie zawsze sie to dzieje,na ciepłym silniku zadziej ale tez sie to zdarza dosc czesto.wpielismy go pod vaga i cały czas wyskakuje błąd 537,czy napewno bedzie to uszkodzona sonda lambda ta przed katalizatorem czy moze to cos innego???jak posprawdzac i znalesc przyczyne??prosze o pomoc i z góry dziekuje
-
- Mały gagatek
Witam
posprawdzałem wszystkie wezyki podcisnieniowe i wyglada ze sa ok,ale dlaczego przy nagłym dodaniu gazu słychac straszny stuk w klolektorze ssącym??dodam ze kolektor jest plastikowy,czy mogłoby sie tam cos rozleciec w oklektorze i strasznie stuka??co robic??rozbierac kolektor ssacy???proszew o pomoc i z góry dziekuje
[ Dodano: 01 Wrz 2009 20:15 ]
Panowie co mam dalej robic???rozbierac kolektor ssacy???nadal wyskakuje błąd 537,autko niechce wchodzic na obroty i przy nagłym dodaniu gazu strasznie cos stuka w kolektorze ssacym
posprawdzałem wszystkie wezyki podcisnieniowe i wyglada ze sa ok,ale dlaczego przy nagłym dodaniu gazu słychac straszny stuk w klolektorze ssącym??dodam ze kolektor jest plastikowy,czy mogłoby sie tam cos rozleciec w oklektorze i strasznie stuka??co robic??rozbierac kolektor ssacy???proszew o pomoc i z góry dziekuje
[ Dodano: 01 Wrz 2009 20:15 ]
Panowie co mam dalej robic???rozbierac kolektor ssacy???nadal wyskakuje błąd 537,autko niechce wchodzic na obroty i przy nagłym dodaniu gazu strasznie cos stuka w kolektorze ssacym
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 20:10 przez lukaszmacher, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Witam
Po odłaczeniu kostki od sondy autko zachowuje sie dokładnie tak samo jak na wpietej kostce,czy kostka od sondy wpieta czy wypieta to autko nadal sie dławi i strzela w kolektor ssący,co to moze byc???na przewodach zapłonowych przebicia tez niewidac bo patrzyłem w nocy,jak sie troszke auto zagrzeje to czasem na chwile zaczyna normalnie chodzic,czyzby to jednak była wina tej sondy?????dławienie i strzelanie w kolektor ssacy wystepuje tylko podczas nagłego nacisniecia gazu,jak dodaje stopniowo to jest ok,prosze o pomoc
Po odłaczeniu kostki od sondy autko zachowuje sie dokładnie tak samo jak na wpietej kostce,czy kostka od sondy wpieta czy wypieta to autko nadal sie dławi i strzela w kolektor ssący,co to moze byc???na przewodach zapłonowych przebicia tez niewidac bo patrzyłem w nocy,jak sie troszke auto zagrzeje to czasem na chwile zaczyna normalnie chodzic,czyzby to jednak była wina tej sondy?????dławienie i strzelanie w kolektor ssacy wystepuje tylko podczas nagłego nacisniecia gazu,jak dodaje stopniowo to jest ok,prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 15:18 przez lukaszmacher, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
sprawdz VAGiem czujnik temp. czy głupot sterownikowi nie podaje
Ostatnio zmieniony pt wrz 04, 2009 08:36 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Witka. mam ten sam problem, nie wymieniaj sondy bo to i tak nic nie dało u mnie, skup sie na czujniku temperatury cieczy oraz na czujniku położenia wału korbowego.lukaszmacher pisze:Witam
czyli sonda raczej nie???ale vag nie pokazuje błędu czujnika temperatury,zastanawiam sie czy wymieniac ta sonde czy nie???
Zrób tak test, jak odpalasz zimny samochód ( po nocy ) to ustaw nagrzewanie na maxa a prędkość na 0 - jak szybciej będzie chodził normalnie to znaczy że to czujnik.
Na kompie tego czujnika nie VAG wykrywa tak od razu
MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest
Megane - było
S 40 - jest
-
- Mały gagatek
Próbuje dojść do tego metodą prób i błędów, miałem drugi czujnik położenia wału i go zamieniłem okazało się że to nie to. Walczę z tym problemem już od dłuższego czasu i przed zimą muszę to zrobić. Zacznę dokładnie oglądać wszelkie wężyki podciśnienia, rurki, srurki.lukaszmacher pisze:a jak sprawdzic czujnik połozenia wału korbowego???wyskakuje błąd 537 upper,a czy to moze byc wina przestawionego rozrządu???czy raczej nie,przy stopniowym dodawaniu gazu jest ok ale przy nagłym dodaniu to dławi i tak strzela w kolektor ssący jakby miał sie rozleciec
U mnie pojawiło się to po montażu LPG ale jak piszesz że masz ten problem na benzyniaku to juz jestem zielony. U mnie na VAG-u nie pokazuje żadnego błędu.
A czy podczas jazdy na rozgrzanym silniku auto nie straciło na mocy?
MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest
Megane - było
S 40 - jest