Lewa przednia szyba

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bbrutus (Burex)
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Lewa przednia szyba

Post autor: Bbrutus (Burex) » sob maja 09, 2009 15:27

Witam szanownych kolegów.
A wiec jak w temacie:
Opuściłem szybę od strony kierowcy i już nie chce się zamknąć :crazy: , nie mogę również opuścić od swojej strony szyby pasażera, a pasażer swoim guzikiem normalnie otworzyć może.
Chciałem zamknąć kluczykiem ale tylko delikatnie poszła w górę i stanęła(posiadam domykanie z kluczyka)
W momencie gdy próbuje zamknąć szybę słychać taki delikatny mechaniczny dźwięk, czyli wygląda na to ze silniczek jest ok, bezpiecznik raczej się nie spalił bo by 2 szyby się nie otwierały
Proszę o pomoc i dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Brutus

[ Dodano: 09 Maj 2009 15:46 ]
Dodam jeszcze że właśnie idę rozebrać boczek i będę próbował coś z tym zrobić, i dlatego też chcę się zapytać na co zwrócić szczególną uwagę
Dzięki śliczne z góry
Ostatnio zmieniony sob maja 09, 2009 15:47 przez Bbrutus (Burex), łącznie zmieniany 1 raz.

>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob maja 09, 2009 16:04

może słyszysz tylko przekaźnik, a nie działają bo kable zasilające silnik ułamały się w wiązce do drzwi w gumowej osłonie i tam najpierw zajrzyj, boczek potem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Bbrutus (Burex)
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Bbrutus (Burex) » sob maja 09, 2009 16:10

Czekaj czekaj, od auta do drzwi idą kable, i zauważyłem kiedyś 2 przetarte, jeden na pewno był brązowy, a drugi to nie pamiętam, mam nawet chyba czynny jeszcze temat "Immobilaizer" i tam umieszczałem zdjęcie, tam widać te przetarte kable, idę zaizoluje i dam znać co i jak

[ Dodano: 09 Maj 2009 16:26 ]
Paweł Marek pisze:kable zasilające silnik ułamały się w wiązce do drzwi w gumowej osłonie i tam najpierw zajrzyj, boczek potem.
Dokładnie taka przyczyna
Zaizolowałem i śmigają szybki :grin:
Dzięki śliczne
Pozdrawiam

>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”