Jak rozebrać boczek drzwi żeby dostać się do zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)
Damian797
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 54
Rejestracja: pn mar 16, 2009 10:09
Lokalizacja: Ostróda
Kontakt:

Jak rozebrać boczek drzwi żeby dostać się do zamka

Post autor: Damian797 » ndz kwie 05, 2009 21:18

Witam

Jak mogę się dobrać do zamka.

mam problem z otwieraniem drzwi w moim golfie,muszę szarpnąć mocniej lub 2 razy klamką szarpnąć i dopiero zaskoczy jak patrzę na zamek to tak jakby do końca nie wyciągał i ząbek trzyma zapadkę robił to ktoś?

A robił ktoś może zawiasy w golfiku?mam luzy jak poruszam drzwiami w górę i w dół przez to muszę trzasnąć mocniej drzwiami.jak to zrobić??



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » ndz kwie 05, 2009 21:21

opcja szukaj się kłania


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
FILIP_1988
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 242
Rejestracja: pt gru 28, 2007 23:35
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: FILIP_1988 » ndz kwie 05, 2009 21:27




Awatar użytkownika
Mavrick
Forum Master
Forum Master
Posty: 1905
Rejestracja: pn lis 19, 2007 22:46
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: Mavrick » ndz kwie 05, 2009 21:30

Boczek rozbierasz w nastepujacy sposob:

Zdejmujesz oslonke raczki tam masz dwie sruby nastepnie sciagasz oslone klamki i odlaczasz modul sterujacy el. lusterek(jezeli takowy posiadasz), jezeli posiadasz manulane szyby to zdejmujesz korbki (zeby to zrobic musisz przesunac w ktoras strone piersciec ktory znajduje sie u podstawy korbki) mozesz tez odlaczyc glosnik (chociaz po zdjeciu boczka tez dasz rade bo kabel jest dlugawy), wykrecasz rygiel. Nastepnie lapiesz za bok boczka (najlepiej za lewy dolny rog) i powoli ciagniesz (ale z umiarem bo mozna latwo uszkodzic boczek). Wszystko powinno elegancko odskoczyc bo boczek jest montowany na takie jakby zatrzaski.



Gitner
VW Baron
VW Baron
Posty: 3203
Rejestracja: śr lis 03, 2004 21:07
Lokalizacja: Z tłumu
Kontakt:

Post autor: Gitner » ndz kwie 05, 2009 21:41

Kolejna instrukcja a na przyszlosc 2 PKT REGULAMINU !!!


2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości