Co oznacza blad 00668
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co oznacza blad 00668
00668 Napięcie baterii (terminal 30) VGA wykrylo mi taki blad w czasie sprawdzania abs-u co to znaczy????? 

Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 21:38 przez rogal165, łącznie zmieniany 1 raz.
Za niskie napięcie akumulatora,na uruchomionym silniku tego błedu nie będzie.Nie ma się co martwić, w wielu samochodach taki błąd występuje,jak akumulator jest stary...( chyba)
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 20:55 przez grzes80, łącznie zmieniany 1 raz.
miałem taki sam przypadek pojawiał się błąd ABS-u,zapalała się kontrolka ABS.Komputer pokazał taki sam błąd jak u kolegi wyżej.Cały problem nie był w aku czy też wina alternatora.Problem tkwił w kablu króry biegnie od akumulatora do wnętrza samochodu jest to plusowy biegun a zasila listwę pod deską rozdzielczą pod kierownicą.Do tej listwy przyłączone są wszystkie sterowniki.Na kablu tym był bardzo duży spadek napięcia co powodowało za niskie napięcie na listwie pod kierownicą.Wymiana kabla pomogła.Też sugerowano aku a póżniej alternator.Sprawę załatwił jednak ten kabel jeśli dobrze pamiętam 16mm2 około 3 metów.
a opiszesz jak to zrobiles???adam62 pisze:miałem taki sam przypadek pojawiał się błąd ABS-u,zapalała się kontrolka ABS.Komputer pokazał taki sam błąd jak u kolegi wyżej.Cały problem nie był w aku czy też wina alternatora.Problem tkwił w kablu króry biegnie od akumulatora do wnętrza samochodu jest to plusowy biegun a zasila listwę pod deską rozdzielczą pod kierownicą.Do tej listwy przyłączone są wszystkie sterowniki.Na kablu tym był bardzo duży spadek napięcia co powodowało za niskie napięcie na listwie pod kierownicą.Wymiana kabla pomogła.Też sugerowano aku a póżniej alternator.Sprawę załatwił jednak ten kabel jeśli dobrze pamiętam 16mm2 około 3 metów.