brak iskry na swiecach (nagle)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

brak iskry na swiecach (nagle)

Postprzez Shogun1985 » Pt gru 19, 2008 17:31

mam taki problem golf stał 3 dni w garazu odpaliłem bez problemu podjechałem pod dom .po godz stania gdy zszedłem odpalic silink kreci ale nie zapala . nie ma iskry.Po 1 odpaleniu brat poprawiał mi krokowca bo zle siedział i szrapnoł silnikiem pare razy to moze miewc wpływ ??silnik to 2e nigdy zadnych problemów wczesniej nie miałem.Konkretnie chodzi mi o to czy mogło sie cos odłaczyc przy tym szarpaniu silnika??????????
Ostatnio edytowano Pt gru 19, 2008 22:36 przez Shogun1985, łącznie edytowano 2 razy
Shogun1985
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Śr wrz 03, 2008 08:18
Lokalizacja: Tczew-NowyStaw
Online: 66d 14h 59m
Auto: BORA 4 MOTION
Silnik: ARL

Postprzez vwarek » Pt gru 19, 2008 18:14

Shogun1985 napisał(a):po godz stania gdy zszedłem odpalic silink kreci ale nie zapala . nie ma iskry.

Sprawdź wtyczkę pod aparatem zapłonowym, tą od czujnika halla, sprawdź sam czujnik i cewkę.
The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N lip 16, 2006 16:03
Lokalizacja: zDolny Śląsk
Online: 24d 1h 8m
Pomógł: 170
Auto: Trojka GTI Edition
Silnik: 2E

Postprzez agrala » Pt gru 19, 2008 18:19

sprawdz czy nie odpial sie modul halla w aparacie zaplonowym, przewody od cewki
slychac pompe paliwa po przekreceniu kluczyka?
moze zrobil zwarcie i walnal bezpiecznik od kompa
agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Cz lip 19, 2007 18:55
Lokalizacja: Kalisz
Online: 13d 8h 29m
Pomógł: 733

Postprzez TOMMy_VW » Pt gru 19, 2008 22:12

Zmień nazwę tematu! Skąd ktoś kto będzie miał podobny problem znajdzie ten temat????

Posprawdzaj wtyczkę pod aparatem jak pisali wyżej.
TOMMy_VW
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): N cze 03, 2007 11:24
Lokalizacja: SY
Online: 50m
Pomógł: 32

Postprzez norek111 » Pt gru 19, 2008 22:21

pewnie padł moduł zapłonowy zdarza się
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 15h 17m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez Shogun1985 » So gru 20, 2008 16:41

sorki za ta nazwe tematu juz ktos poprawił.Sprawdzałem pompke załącza sie.wszystkie wtyczki na swoim miejscu ,bezpieczniki tez sa ok (wiekszosc to chyba jeszcze orginalne:)) da sie jakos prosto sprawdzic ten moduł?? jak by cos to mam golfa na podmianke czesci tyle ze 1.8gt nie wiem czy to te same ??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=462007

CAŁY MK4 2.8 4MOTION NA CZESCI

Tel kont 798-190-222
Shogun1985
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Śr wrz 03, 2008 08:18
Lokalizacja: Tczew-NowyStaw
Online: 66d 14h 59m
Auto: BORA 4 MOTION
Silnik: ARL

Postprzez rysiektr » So gru 20, 2008 17:06

a cewka mocno Ci się grzeje?? bo ja bym obstawiał cewkę bo to tez lubi padać. A zwłaszcza w najmniej oczekiwany sposób czyli podczas gaszenia silnika.
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Online: 48d 22h 40m
Pomógł: 220
Auto: GTI Edition
Silnik: ADY

Postprzez Shogun1985 » So gru 20, 2008 17:32

rysiektr napisał(a):a cewka mocno Ci się grzeje?? bo ja bym obstawiał cewkę bo to tez lubi padać. A zwłaszcza w najmniej oczekiwany sposób czyli podczas gaszenia silnika.


teraz wogule nie chce zapalic,kreci normalnie ale nie zaskakuje. a bez tego pewnie nie sprawdze czy cewka sie mocno grzeje??
Shogun1985
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Śr wrz 03, 2008 08:18
Lokalizacja: Tczew-NowyStaw
Online: 66d 14h 59m
Auto: BORA 4 MOTION
Silnik: ARL

Postprzez TOMMy_VW » So gru 20, 2008 17:34

teraz wogule nie chce zapalic,kreci normalnie ale nie zaskakuje. a bez tego pewnie nie sprawdze czy cewka sie mocno grzeje??


Kolego masz jakieś zabezpieczenie, bądź odcięcie zrobione przez siebie? Wiesz, taki pstryczek przeciwko złodziejom własnej roboty, nieseryjny.
TOMMy_VW
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): N cze 03, 2007 11:24
Lokalizacja: SY
Online: 50m
Pomógł: 32

Postprzez Shogun1985 » So gru 20, 2008 17:45

Kolego masz jakieś zabezpieczenie, bądź odcięcie zrobione przez siebie? Wiesz, taki pstryczek przeciwko złodziejom własnej roboty, nieseryjny.



ja nic w nim nie zakładalem,poprzedni włascieciel miał go miesiac w Polsce a ja mam go 3 miechy i nic mi nie wiadomo na temat jakiegos odciecia,sam szukałem czegos ale wszsytko jest w orginale nic nie widac zeby było tam montowane
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=462007

CAŁY MK4 2.8 4MOTION NA CZESCI

Tel kont 798-190-222
Shogun1985
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Śr wrz 03, 2008 08:18
Lokalizacja: Tczew-NowyStaw
Online: 66d 14h 59m
Auto: BORA 4 MOTION
Silnik: ARL

Postprzez mk1988 » So gru 20, 2008 17:47

zobacz czy ci idzie ikra do aparatu a potem patrz czy idzie dalej
byłe mk3 GT -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=478692&p=5810627#p5810627
mk1988
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So cze 21, 2008 11:44
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Online: 44d 17h 8m
Pomógł: 8
Auto: Lupo
Silnik: 1.4 16

Postprzez rysiektr » So gru 20, 2008 17:49

Shogun1985 napisał(a):eraz wogule nie chce zapalic,kreci normalnie ale nie zaskakuje. a bez tego pewnie nie sprawdze czy cewka sie mocno grzeje??

cewka dostaje prad gdy przekrecasz kluczyk
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... c=0&moto=0
musisz sprawdzic czy dochodzi do niej napięcie
i sprawdz czy opór na uzwojeniu wtórnym wynosi 3-4 Kohm
a na pierwotnym 0.5-0.7 Ohma
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Online: 48d 22h 40m
Pomógł: 220
Auto: GTI Edition
Silnik: ADY

Postprzez hezek » So gru 20, 2008 17:51

mk1988 napisał(a):zobacz czy ci idzie ikra do aparatu a potem patrz czy idzie dalej


dokładnie tak jak nie podaje bezpośrednio z cewki to sprawdź czy dochodzi do niej zasilanie miernikiem jak zasilanie jest to niema odcięcia i cewka szmelc

jak masz 2 na podmiankę i kostka pasuje to podmień i sprawdź co sie będzie działo
hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec
Online: 0s
Pomógł: 18

Postprzez Shogun1985 » So gru 20, 2008 17:51

jesli dobrze sprawdzałem to z aparatu nie idzie iskra,podpiałem scwiece pod ten srodkowy kabel w aparacie i nie było iskry
Ostatnio edytowano So gru 20, 2008 17:52 przez Shogun1985, łącznie edytowano 1 raz
Shogun1985
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Śr wrz 03, 2008 08:18
Lokalizacja: Tczew-NowyStaw
Online: 66d 14h 59m
Auto: BORA 4 MOTION
Silnik: ARL

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 10 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,