Czujnik temperatury zewnetrznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury zewnetrznej
Witam przegladalem kolka takich tematow ale nic nie znalazlem. Jestem posiadaczem golfa 4 1.9 tdi 110 ps automat auto posiada komputer ktory pokazuje jaki bieg i spalanie mam problem z temperatura zewnetrzna. Raz jest raz jej nie ma ale wiecej jej nie mam jak jest wiec nie wiem co jest grzebalem tam przy czujniku i kabelki sa dobre dobrze podlaczony jest czujnik i nic nie dziala, jeszcze leprzy motyw jest taki ze wczoraj odlaczylem go calkowicie i mialem w kieszeni a tam po kilku minutach jazdy pojawila sie temperatura i po jakims czasie znikla nie wiem co jest i prosze o pomoc jak ktos wie co jest POZdrawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 21:30 przez rogal165, łącznie zmieniany 1 raz.
skoro tak się dzieje ja bym poprowadził dodatkowe kable to temeratury, jeden masa a drugi pod pin 26 w zielonej wtyczce (ten co tam jest wywal) jak będzie ok to znaczy że gdzieś na tych kablach jest chu...nia może gdzieś ma przebicie (ja nie miałem czujnika temp zewn. dwa kabelki i pół godzinki roboty
[b]148KM/326Nm[/b]
ja bym najpierw podlaczyl pod vaga i zobacyl jakie wskazania pokazuje w blokach, bo moze masz czujnik uszkodzony , i teraz jak jeden bedzie pokazywal inna temperature i drugi inna bedzie duza rozbierznosc to wlasnie ten czujnik nie bedzie pokazywal temp --,- .Albo niewiem czy akurat ma to znaczenie ale jak dostanie sie troszkę wody to tego czujnika temp. zewnetrzen tez moze nie pokazywac ? jakies zwarcie sie robic ?
Bo mam podobny problem. Z tym ze ja nowe kable juz poprowadzilem a dalej sie wiesza i nie pokazuje i w dodatku jest mokry wtyk i 2 piny, no ale wiadomo mokro na drodze itd..
Bo mam podobny problem. Z tym ze ja nowe kable juz poprowadzilem a dalej sie wiesza i nie pokazuje i w dodatku jest mokry wtyk i 2 piny, no ale wiadomo mokro na drodze itd..
Możesz nam napisac który czujnik ( z jakiego miejsca w aucie ) wypiełeś ???rogal165 pisze:jeszcze leprzy motyw jest taki ze wczoraj odlaczylem go calkowicie i mialem w kieszeni a tam po kilku minutach jazdy pojawila sie temperatura
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
homsky pisze:Możesz nam napisac który czujnik ( z jakiego miejsca w aucie ) wypiełeś ???rogal165 pisze:jeszcze leprzy motyw jest taki ze wczoraj odlaczylem go calkowicie i mialem w kieszeni a tam po kilku minutach jazdy pojawila sie temperatura
ten w zderzaku bo wiem ze jest 2 ale ten 2 to bardziej do klimy!!!