Wymiana uszczelki pod głowicą w 1.6 SR

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

Wymiana uszczelki pod głowicą w 1.6 SR

Postprzez BLU 404 » So sie 30, 2008 10:21

Witam, przymierzam się sam (co nie znaczy, że od razu rozkręcę silnik) do wymiany uszczelki pod głowicą w moim mk4 (AKL). Czytałem troche forum i znalazłem tylko dla 1.6D i to starego. Gdyby ktoś miał instrukcję (Dieter Kopp tego sie nie łapał) to byłbym wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Pn wrz 01, 2008 14:43 przez BLU 404, łącznie edytowano 1 raz
BLU 404
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lis 14, 2006 20:25
Lokalizacja: Bieruń
Online: 0s

Postprzez szopek87 » Pn wrz 01, 2008 01:43

kolego ale nie ma instrukcji jak zdjac glowice bierzesz odkrecasz te sruby ktore musisz to jest prosty zabieg jak tylko mieniasz uszczelke
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz kwi 24, 2008 19:43
Lokalizacja: Lublin
Online: 0s
Pomógł: 130

Postprzez BLU 404 » Pn wrz 01, 2008 07:41

tak, o akurat nie jest trudne. Bardziej potrzebuję poznać siłę jaką potrzebuję dokręcić śruby na głowicy i tych danych nie mam
BLU 404
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lis 14, 2006 20:25
Lokalizacja: Bieruń
Online: 0s

Postprzez szopek87 » Pn wrz 01, 2008 07:59

poszukaj w KS powinno byc
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz kwi 24, 2008 19:43
Lokalizacja: Lublin
Online: 0s
Pomógł: 130

Postprzez Seru79 » Pt maja 08, 2009 08:44

Podepnę się pod temat.

Czy jak ściągnę gowicę to muszę założyć nową uszczelkę czy też mogę złożyć na starej?
Seru79
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn wrz 11, 2006 21:28
Lokalizacja: Mielec
Online: 16h 1m
Pomógł: 11
Auto: MK IV
Silnik: AKL

Postprzez szopek87 » Pt maja 08, 2009 22:24

powinno sie nowa zakladac , ale nie ktorzy zakladaja stara a potem maja wycieki oleju. Uszczelka przy dociskaniu sie dopasowuje do bloku i glowicy a jak ja sciagniesz to juz nie dopasuje sie tak jak powinna. Ale wybor zalezy do Ciebie . Ja bym zalozyl nowa masz pewnosc ze nie bedziesz mial wyciekow oleju.
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz kwi 24, 2008 19:43
Lokalizacja: Lublin
Online: 0s
Pomógł: 130




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,