objawy zapchanego filtra paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

objawy zapchanego filtra paliwa

Postprzez kapalek » Śr sie 20, 2008 17:39

jakie są objawy zapchanego filtra paliwa?
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn sie 07, 2006 13:44
Lokalizacja: wlkp
Online: 7h 58m
Pomógł: 14

Postprzez norek111 » Śr sie 20, 2008 17:40

brak mocy szarpanie itp.

[ Dodano: 20 Sie 2008 17:43 ]
zmagałem się z podobnym problemem autko gasło i po chwili dało sie odpalić itd.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 51d 1h 40m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez kapalek » Śr sie 20, 2008 17:46

u mnie czasem na zimnym czy na ciepłym silniku gasnie od razu po odpaleniu (immo juz raczej wykluczyłem, czujnik temp cieczy tez raczej odpada bo wskazówka zachowuje sie nienagannie) a filtra nie wymieniałem od momentu zakupu (2 lata temu) i chyba jest jeszcze oryginalny...
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn sie 07, 2006 13:44
Lokalizacja: wlkp
Online: 7h 58m
Pomógł: 14

Postprzez norek111 » Śr sie 20, 2008 17:51

nic prostrzego,wymien i zobaczysz jaki bedzie efekt

[ Dodano: 20 Sie 2008 17:52 ]
diagnoza vag była
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 51d 1h 40m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez kapalek » Śr sie 20, 2008 17:57

nie było diagnozy
jak pojade ten filtr wymienic to od razu sie podłącze do vaga
jakie koszty wymiany filtra? i jaki kupić?
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn sie 07, 2006 13:44
Lokalizacja: wlkp
Online: 7h 58m
Pomógł: 14

Postprzez norek111 » Śr sie 20, 2008 18:01

sam filtr około 50 PLN bosch/filtron bedzie tanszy
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 51d 1h 40m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez sas_gti » Śr sie 20, 2008 18:33

kapalek napisał(a):czujnik temp cieczy tez raczej odpada bo wskazówka zachowuje sie nienagannie
tylko ze wskazowka bierze sygnal z inneg czujnika niz ten niebieski o ktorym piszesz :bajer:
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Online: 9d 12h 52m
Pomógł: 640
Auto: mk2
Silnik: ABF

Postprzez Wałek » Śr sie 20, 2008 18:36

kapalek, samochód nie ma siły wkręcic się na wysokie obroty na każdym biegu a jak 2 lata nie wymieniałeś to nieżle powinieneś dostać w dupsko za takie zaniedbanie :chytry:
Obrazek
Wałek
spamer forumowy
spamer forumowy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt mar 14, 2008 22:23
Lokalizacja: Żyrardów
Online: 0s
Pomógł: 16

Postprzez norek111 » Śr sie 20, 2008 18:53

sas_gti napisał(a):
kapalek napisał(a):czujnik temp cieczy tez raczej odpada bo wskazówka zachowuje sie nienagannie
tylko ze wskazowka bierze sygnal z inneg czujnika niz ten niebieski o ktorym piszesz :bajer:
sygnał idzie z jednego czujnika do sterownika i na szafe
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 51d 1h 40m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez sas_gti » Śr sie 20, 2008 18:54

norek111 napisał(a):sygnał idzie z jednego czujnika do sterownika i na szafe
a to przepraszam zaraz lookne w schematy
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Online: 9d 12h 52m
Pomógł: 640
Auto: mk2
Silnik: ABF

Postprzez kapalek » Śr sie 20, 2008 19:25

na obroty się wkręca raczej dobrze ale faktycznie z tym filtrem paliwa to zaniedbanie :blush:
chyba znalazłem przyczynę tego ze gasł po odpaleniu (choć nie zawsze) wtyk od rozrusznika sie poluzował i tylko "stykał" się z bendiksem zamiast byc na wtyczke bendiksa nałożony.
Ostatnio edytowano Śr sie 20, 2008 19:26 przez kapalek, łącznie edytowano 1 raz
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn sie 07, 2006 13:44
Lokalizacja: wlkp
Online: 7h 58m
Pomógł: 14

Postprzez kociejsko » Śr sie 20, 2008 19:50

Zalożyłem gaz i praktycznie na baku paliwa jeżdze juz rok prawie i ubyło go tylko cwiartke baku.

Ostatnio też zauważyłem coć co by mogło wskazywać na filtr paliwa.
po odpaleniu na benzynie silnik robi tak że obroty tysiąc i gwałtownie w dół mało nie zgasnie i znowu na tysiąc i tak wkółko takie wrmmm wrmmm wrmmm co sekunde
jak dam po gazie do spodu to później sie naprawia i jest dobrze

czy to też możę być filtr ? i jakieś osadziny na nim z powodu małego przepływu paliwa ?
kociejsko
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So lut 10, 2007 16:21
Lokalizacja: Rzeszów
Online: 0s

Postprzez Wałek » Cz sie 21, 2008 19:33

kociejsko, przepływomierz wyczysc jak zagazowałeś fure
:bigok:

przepraszm za przepływomierz chodzi mi o przepustnice
Ostatnio edytowano Cz sie 21, 2008 21:06 przez Wałek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Wałek
spamer forumowy
spamer forumowy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt mar 14, 2008 22:23
Lokalizacja: Żyrardów
Online: 0s
Pomógł: 16

Postprzez Paweł Marek » Cz sie 21, 2008 19:52

dwa czujniki w jednej obudowie, odsperowane od siebie. 4 piny. 2 na ECU 2 na licznik. Awaria tylko jednego jest z nich jest możliwa, więc? Też do sprawdzenia.
A teraz tak:
1 autor tematu nie pisze jaki filtr ma na myśli, wszyscy odpowiadaja o paliwa, a licho wie
2 Wałek, masz widze silnik ABS, pewnie ten sam co kociejsko, zanim zaczniesz coś doradzać poznaj jego budowę, nie macie przeopływomierza.
Trzymajmy jakiś porządek na forum
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 24d 8h 27m
Pomógł: 2723
Auto: Vento
Silnik: 2E

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,