Jak odpowietrzyc uklad paliwa w 1.6 d

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: miś fazi, Qto, Adamm, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

Jak odpowietrzyc uklad paliwa w 1.6 d

Postprzez rejden » So sie 16, 2008 14:23

Tak jak w temacie....
rejden
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz mar 22, 2007 00:15
Lokalizacja: Szczecin
Online: 1d 16h 13m
Pomógł: 2

Postprzez karol26 » So sie 16, 2008 21:22

Nie jestem ekspertem ale chyba po odpaleniu silnik aodkrecaj śruby na wtryskiwaczach az pokaże sie paliwo i silnik zacznie pracować miarowo
karol26
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr paź 17, 2007 20:50
Lokalizacja: kielce
Online: 2d 3h 32m
Pomógł: 9
Auto: Toledo 1L 97
Silnik: AFN

Postprzez Lukas-182 » So sie 16, 2008 22:01

Z tego co mi wiadomo, to układ paliwowy sam się odpowietrza. A odpowietrzyć można, tak mi się wydaję odkręcając przewody wtryskowe i kręcić rozrusznikiem, jak zacznie pluć ropa to skręcić ale tak to się robi jak chcę się odpowietrzyć pompę wtryskowa, ale nie wiem czy cały układ się wtedy odpowietrza...
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 18, 2006 23:00
Lokalizacja: Sztum/Malbork/Elbląg
Online: 16h 2m
Pomógł: 84
Auto: AR 156
Silnik: 1.9JTD

Postprzez To_mas » So sie 16, 2008 22:12

Lukas-182 napisał(a):Z tego co mi wiadomo, to układ paliwowy sam się odpowietrza. A odpowietrzyć można, tak mi się wydaję odkręcając przewody wtryskowe i kręcić rozrusznikiem, jak zacznie pluć ropa to skręcić ale tak to się robi jak chcę się odpowietrzyć pompę wtryskowa, ale nie wiem czy cały układ się wtedy odpowietrza...


dobrze Ci sie wydaje powinien sie sam odpowietzyć ale jak masz słaby aku i jest mocno zapowietrzony to 3a odpowietrzyć tak jak piszesz z tym ze wystarczy jeden przewód wtryskiwacza popuścić
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Pt gru 02, 2005 00:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 12h 20m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez Lukas-182 » So sie 16, 2008 22:18

To_mas napisał(a):jeden przewód wtryskiwacza popuścić


Rozpędziłem się, wystarczy tylko jeden przewód :)
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 18, 2006 23:00
Lokalizacja: Sztum/Malbork/Elbląg
Online: 16h 2m
Pomógł: 84
Auto: AR 156
Silnik: 1.9JTD

Postprzez Semian » So sie 16, 2008 22:36

nie koniecznie to odkrecenie w ostatecznosci na filtrze paliwa jest przeciez jeszcze odpowietrzacz:)
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
Semian
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn gru 06, 2004 18:58
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Online: 27d 19h 14m
Pomógł: 18

Postprzez To_mas » So sie 16, 2008 22:49

Semianek napisał(a):nie koniecznie to odkrecenie w ostatecznosci na filtrze paliwa jest przeciez jeszcze odpowietrzacz:)
aaa to nic nie daje. to mozesz ewentualnie syf zlać który sie w filtrze zgromadzi.
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Pt gru 02, 2005 00:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 12h 20m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez Semian » So sie 16, 2008 23:56

nie chodzi mi o ta srubke to zlewa sie wode o ta druga od powietrza :P chyba ze myslimy o tym samym , najlepiej to miec zawsze rope w baku i nie jezdzic na glebokiej rezerwie...:P
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
Semian
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn gru 06, 2004 18:58
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Online: 27d 19h 14m
Pomógł: 18

Postprzez Lukas-182 » N sie 17, 2008 00:28

Semianek napisał(a):nie chodzi mi o ta srubke to zlewa sie wode o ta druga od powietrza :P


Dolna jest do zlewania wody z filtra, górna do odpowietrzania filtra, ja przez tą górną śrubkę nalewam ropy jak wymieniam filtr paliwa, szybciej pompa zaciągnie wtedy paliwko ;)
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 18, 2006 23:00
Lokalizacja: Sztum/Malbork/Elbląg
Online: 16h 2m
Pomógł: 84
Auto: AR 156
Silnik: 1.9JTD

Postprzez To_mas » N sie 17, 2008 09:36

Semianek, sorki nie pomyślałem hehe :/

Semianek napisał(a):najlepiej to miec zawsze rope w baku i nie jezdzic na glebokiej rezerwie...:P
popieram. czasem sie mi zdaży ze jade na rezerwie ale zawsze staram sie by nigdy tego paliwa nie brakło !!
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Pt gru 02, 2005 00:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 12h 20m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez Lukas-182 » N sie 17, 2008 12:28

popieram. czasem sie mi zdaży ze jade na rezerwie ale zawsze staram sie by nigdy tego paliwa nie brakło !!


Ja zawsze wyjeżdżam paliwo do rezerwy, zajeżdżam na stację jak zostaję około 5 litrów, zalewam zawsze 25 litrów, bo jakoś ubzdurałem sobie, że jak mam mniej w baku to autko lepiej się zbiera, w końcu mniejsza waga :grin: :grin: :grin:
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 18, 2006 23:00
Lokalizacja: Sztum/Malbork/Elbląg
Online: 16h 2m
Pomógł: 84
Auto: AR 156
Silnik: 1.9JTD

Postprzez rejden » N sie 17, 2008 17:48

Dziwne jest to ,ze jak odpale na pych(wiem ze nie powinienem tego robic ,ale pasek rozrzadu niedawno wymieniony) auto normalnie jezdzi,jak chce odpalic normalnie auto kreci ale nie zapala.....
rejden
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz mar 22, 2007 00:15
Lokalizacja: Szczecin
Online: 1d 16h 13m
Pomógł: 2

Postprzez Lukas-182 » N sie 17, 2008 18:23

rejden123 napisał(a):Dziwne jest to ,ze jak odpale na pych(wiem ze nie powinienem tego robic ,ale pasek rozrzadu niedawno wymieniony) auto normalnie jezdzi,jak chce odpalic normalnie auto kreci ale nie zapala.....


Przy odpalaniu na "pych" :axe: silnik ma większego kopa niż kręcąc rozrusznikiem, może już kompresja słaba ??
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 18, 2006 23:00
Lokalizacja: Sztum/Malbork/Elbląg
Online: 16h 2m
Pomógł: 84
Auto: AR 156
Silnik: 1.9JTD

Postprzez Semian » N sie 17, 2008 19:24

podobno byl robiony remont z tego co pamietam?pomyslmy czy oprocz przyczyny takiej ze ukld moze byc zapowietrzony moze cos jeszcze wystapic ze auto nie odpala?rozrusznik kreci itp wiec co moze byc jeszcze
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
Semian
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn gru 06, 2004 18:58
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Online: 27d 19h 14m
Pomógł: 18

Następna strona



Powrót do Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 4 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,