nie dziala mi otwieranie przyciskiem klapki wlewu paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

nie dziala mi otwieranie przyciskiem klapki wlewu paliwa

Postprzez weedoo » So cze 14, 2008 16:36

Auto mam co prawda Audi A2 ale jest to taka sama sprawa jak np w VW Golf IV

Co może być przyczyną?

Przycisk jest podpięty

Lepiej najpierw sprawdzić siłowniki czy elektryke czy też w diagnostyce będzie coś na ten temat?
weedoo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So cze 14, 2008 16:14
Lokalizacja: Wawa
Online: 0s

Postprzez jarvr6 » So cze 14, 2008 18:47

sprawdz czy dochodzi napiecie do siłownika klapki :grin:
jarvr6
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr gru 20, 2006 09:45
Lokalizacja: SŁUPSK
Online: 0s
Pomógł: 26

Postprzez weedoo » So cze 14, 2008 18:50

tymczasowe rozwiazanie juz mam
tzn trzeba sie dostac od strony bagaznika i otworzyc schowek i pociagnac za silownik


Sprawdze dzieki ;)
Ostatnio edytowano So cze 14, 2008 18:50 przez weedoo, łącznie edytowano 1 raz
weedoo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So cze 14, 2008 16:14
Lokalizacja: Wawa
Online: 0s

Postprzez beetle » So cze 14, 2008 19:49

w beetle mialem kiedys polamany przycisk (wogole nie czuc bylo pykniecia przy wciskaniu)
a slychac silownik klapki po nacisnieciu przycisku?
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
Obrazek
beetle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 10, 2007 14:34
Lokalizacja: Lublin
Online: 2d 8h 55m
Pomógł: 162
Auto: new beetle 2.0i 1999
Silnik: APKAQY

Postprzez greg » So cze 14, 2008 20:35

weedoo, najpierw dostańs ie do włącznika wlewu i zobacz czy na pewno po przyciśnięciu daje sygnał - jeśli daje to niestety ale trzeba jednak dostać się do samej klapki i jej siłownika
greg
 

Postprzez weedoo » So cze 14, 2008 23:23

beetle napisał(a):w beetle mialem kiedys polamany przycisk (wogole nie czuc bylo pykniecia przy wciskaniu)
a slychac silownik klapki po nacisnieciu przycisku?


nie slychac wcale
weedoo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So cze 14, 2008 16:14
Lokalizacja: Wawa
Online: 0s

Postprzez beetle » N cze 15, 2008 09:38

jest tam jeszcze popychacz lub linka laczaca silownik z blokada klapki, gdyby bylo slychac ze silownik pracuje ale klapka sie nie otwiera to znaczy ze tam sie rozpielo.
sprawdz:
- czy na kostce silownika pojawia sie napiecie jak nacisniesz przycisk otwierania
- przelacznik czy zwiera styki po nacisnieciu
- silownik czy dziala jak poda sie mu napiecie
- pozostaje przerwa w przewodach
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
Obrazek
beetle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 10, 2007 14:34
Lokalizacja: Lublin
Online: 2d 8h 55m
Pomógł: 162
Auto: new beetle 2.0i 1999
Silnik: APKAQY

Postprzez rafiw » N maja 30, 2010 13:25

U mnie był problem z włącznikiem, zaśniedział i to mnie zmyliło. Napięcie na wtyczce było, siłownik próbował się podnieść ale jakoś tak aby troszkę i myślałem że on nawalił, przez co rozebrałem pół słupka aby się do niego dobrać. A wystarczyło tylko śrubokrętem podważyć włącznik, wymontować, rozebrać, papierem ściernym przeczyścić 2 styki i śmiga. Zaśniedziały styk puszczał napięcie 12V, ale prąd był za mały. Więc zanim zabierzecie się do dewastowania samochodu wymotujcie prosty włącznik.
rafiw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N cze 29, 2008 17:26
Lokalizacja: Lublin
Online: 0s

Postprzez RoBaL84 » N maja 30, 2010 22:48

weedoo, pod tym linkiem masz taki sam temat i tam pisalem o przypadku u znajomego (moze ci sie przyda) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=293238
MK 2 1,6 75 KM
MK 3 1,6 101 KM
MK 2 1,8 90 KM
RoBaL84
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz gru 13, 2007 21:27
Lokalizacja: Szczecin
Online: 22h 14m
Pomógł: 190
Auto: Golf Mk II
Silnik: 1.8




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,