Luz gałki zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Luz gałki zmiany biegów
dzisiaj zauwążyłem że jest bardzo duży luz na gałki zmiany biegów a nie wiem co jest tym spowodowane
wcześniej gałka chodziła ciasniej a dzisiaj w trasie zwróciłem uwage zę coś siestało i sie luz zwiekszył jak wbije bieg to gałka ma luz około 7 cm
czy to normalne i lżej biegi sie wbijają
wcześniej gałka chodziła ciasniej a dzisiaj w trasie zwróciłem uwage zę coś siestało i sie luz zwiekszył jak wbije bieg to gałka ma luz około 7 cm
czy to normalne i lżej biegi sie wbijają
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2008 23:04 przez adik1983, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
luz gałki na boki jest spowodowany brakiem kulki na wałku zwrotnym po stronie silnika a nie jak kolega sugeruje wyrobieniem sie mocowania lewarka.
Jesli luz jest przód-tył to daje 99% pewnosci ze to bedzie brak kulki na wałku.
Tym zestawem z foto naprawia się usterkę polegająca na opadnięciu lewarka przez co nie działa blokada wstecznego a nie ma to nic do luzów na lewarku.
Jesli luz jest przód-tył to daje 99% pewnosci ze to bedzie brak kulki na wałku.
Tym zestawem z foto naprawia się usterkę polegająca na opadnięciu lewarka przez co nie działa blokada wstecznego a nie ma to nic do luzów na lewarku.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie da się ocenić gdzie powstał luz z przodu czy z tyłu jak się człowiek nie pofatyguje i nie zdejemie osłony lewarka dla oceny jabłka (10 sekund) i nie zajrzy za silnik dla oceny mechanizmy zewnętrznego na skrzyni (20 sekund). Potem przeważanie wymiana plastykowych elementów, to zajmuje masę czasu ale o tym już było wiele razy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.