Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wlasnie nie, serwisowka mowi ze na nowym kole znajduje się jedynie "zero" i że nalezy zaznaczyć sobie rysikiem w jakiejś odległości od zera kreskę od zapłonu. Zatem 0 nie jest od zapłonu tylko wlasnie duże wcięcie.Dj.Fahoo pisze:no to dobrze ustawiałes ten duzy to do rozrządu jest przynajmniej servisówka tak mówi
a przepraszm ja dopiero teraz to doczytalem, zlała mi ta linijka tekstu z rysunkami, wszystko ustalone! pozdravwiamDj.Fahoo pisze:dobra doczytałem w servisówce ze ten drugi znak to miejsce w którym pojawia sie zapłon i ona zalezy poprostu od kąta wyprzedzenia zapłony w zaleznosci od konstrukcji silnika
dlatego można sobie potwierdzić sprawdzajać znak na kole PASOWYM wału. Jak tam sie zgadza z dokłądnoscia powiedzmy 2mm i w okienku masz jakąś kreśkę to jest dobrze. Jesli natomiast w okienku masz kreskę ale znak na kole pasowym wału jest oddalony to znaczy ze znalazłes nie ten znak na zamachu. W g60 są dokładnie takie kreski jak piszesz tzn takie pojedyncze jak to l ale są dwie i nad jedną jest 0. Jak w abs jest nie wiem ale mozna to usaliwc tak jak napisalem wyzej tzn jak cos ci sie pojawia w okienku to sprawdzasz czy znak na kole pasowym jest ok. Jak nie jest to szukasz dalej znaku na zamachu.guti pisze:. Nie wiem czy tam tez nalezałoby szukac w lewo od kreski 12,5 mm ? w tej chwili kreska pokywa sie idealnie z OT
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości