wymiana gum wachacza!!!! jak to sie robi???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

osios
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: sob maja 19, 2007 14:42
Lokalizacja: Gniechowice

wymiana gum wachacza!!!! jak to sie robi???

Post autor: osios » pn maja 19, 2008 17:19

bede musial wymienic gumy na wachaczu,pierwsy raz to bede robil,wiec prosze was o pomoc ;) macie moze jakis link jak to sie robi?? dam rzde sam?? prosze o w miare szybka odpowiedz!!!! dziekuje i pozdrawiam


marco

Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2284
Rejestracja: sob sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Kisiel » pn maja 19, 2008 17:38

samemu mozna sie dobrze narobic, najlepiej miec prase no i jak wymieniasz tuleje (przednia i tylna) to musisz wykrecac wahacz a co za tym idzie konieczna jest potem geometria


Moja Czarna Perła <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
Obrazek

Awatar użytkownika
miras82
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 73
Rejestracja: sob mar 18, 2006 16:00
Lokalizacja: kraśnik
Kontakt:

Post autor: miras82 » pn maja 19, 2008 17:40

a po co geometria. można wykręcić wahacz bez psucia geometrii. nie wykręcac swożnia z wahacza tylko wyjąć sworzeń z piasty - po wyjęciu śruby w dół. i po co tyle roboty

[ Dodano: 19 Maj 2008 17:41 ]
tomcio pisze:
osios pisze:prosze o w miare szybka odpowiedz!!!!
szybciej się nie dało :grin: http://forum.vwgolf.pl/search.php?mode=results http://forum.vwgolf.pl/search.php?mode=results


ale cholernie zabawne. jak wiesz to napisz jak nie wiesz to nie zawracaj gitary komuś....


mirek

Awatar użytkownika
Mariusz15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:52
Lokalizacja: Kol.Drzewce k. Nałęczowa Grupa Lubelska/Irlenda/Larne
Kontakt:

Post autor: Mariusz15 » pn maja 19, 2008 17:58

do wymiany gum nietrzeba wcale prasy ja to robiłem ściagaczem i troche sprytu.
wyktęcasz wachacz wyjmójesz stare gumy a to już obojetnie jak bo i tak ci niebędą potrzebne przednią gyme ściągaczem wciskasz a tylnią leciukto młoteczkiem gumowym lub przez jakies drewienko



osios
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: sob maja 19, 2007 14:42
Lokalizacja: Gniechowice

Post autor: osios » pn maja 19, 2008 18:39

dzieki koledzy napewno te wskazowki sie przydadza:) pozdrawiam :grin:


marco

Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2284
Rejestracja: sob sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Kisiel » pn maja 19, 2008 20:28

Mariusz15 pisze:do wymiany gum nietrzeba wcale prasy

nie napisalem ze trzeba tylko ze
Kisiel pisze:najlepiej miec prase


Moja Czarna Perła <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
Obrazek

Awatar użytkownika
Mariusz15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:52
Lokalizacja: Kol.Drzewce k. Nałęczowa Grupa Lubelska/Irlenda/Larne
Kontakt:

Post autor: Mariusz15 » pn maja 19, 2008 21:25

ok sory mój błąd wiadomo że lepiej miec ale jak sie niema to ściągaczem tez podziała



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: GolfGTIbyMalina i 24 gości