wymiana gum wachacza!!!! jak to sie robi???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

wymiana gum wachacza!!!! jak to sie robi???

Postprzez osios » Pn maja 19, 2008 17:19

bede musial wymienic gumy na wachaczu,pierwsy raz to bede robil,wiec prosze was o pomoc ;) macie moze jakis link jak to sie robi?? dam rzde sam?? prosze o w miare szybka odpowiedz!!!! dziekuje i pozdrawiam
marco
osios
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So maja 19, 2007 14:42
Lokalizacja: Gniechowice
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez Kisiel » Pn maja 19, 2008 17:38

samemu mozna sie dobrze narobic, najlepiej miec prase no i jak wymieniasz tuleje (przednia i tylna) to musisz wykrecac wahacz a co za tym idzie konieczna jest potem geometria
Moja Czarna Perła <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
Obrazek
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok
Online: 5m
Pomógł: 184

Postprzez miras82 » Pn maja 19, 2008 17:40

a po co geometria. można wykręcić wahacz bez psucia geometrii. nie wykręcac swożnia z wahacza tylko wyjąć sworzeń z piasty - po wyjęciu śruby w dół. i po co tyle roboty

[ Dodano: 19 Maj 2008 17:41 ]
tomcio napisał(a):
osios napisał(a):prosze o w miare szybka odpowiedz!!!!
szybciej się nie dało :grin: http://forum.vwgolf.pl/search.php?mode=results http://forum.vwgolf.pl/search.php?mode=results


ale cholernie zabawne. jak wiesz to napisz jak nie wiesz to nie zawracaj gitary komuś....
mirek
miras82
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So mar 18, 2006 16:00
Lokalizacja: kraśnik
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez Mariusz15 » Pn maja 19, 2008 17:58

do wymiany gum nietrzeba wcale prasy ja to robiłem ściagaczem i troche sprytu.
wyktęcasz wachacz wyjmójesz stare gumy a to już obojetnie jak bo i tak ci niebędą potrzebne przednią gyme ściągaczem wciskasz a tylnią leciukto młoteczkiem gumowym lub przez jakies drewienko
Mariusz15
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr maja 02, 2007 16:52
Lokalizacja: Kol.Drzewce k. Nałęczowa Grupa Lubelska/Irlenda/Larne
Online: 6h 18m
Pomógł: 14

Postprzez osios » Pn maja 19, 2008 18:39

dzieki koledzy napewno te wskazowki sie przydadza:) pozdrawiam :grin:
marco
osios
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So maja 19, 2007 14:42
Lokalizacja: Gniechowice
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez Kisiel » Pn maja 19, 2008 20:28

Mariusz15 napisał(a):do wymiany gum nietrzeba wcale prasy

nie napisalem ze trzeba tylko ze
Kisiel napisał(a):najlepiej miec prase
Moja Czarna Perła <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
Obrazek
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok
Online: 5m
Pomógł: 184

Postprzez Mariusz15 » Pn maja 19, 2008 21:25

ok sory mój błąd wiadomo że lepiej miec ale jak sie niema to ściągaczem tez podziała
Mariusz15
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr maja 02, 2007 16:52
Lokalizacja: Kol.Drzewce k. Nałęczowa Grupa Lubelska/Irlenda/Larne
Online: 6h 18m
Pomógł: 14




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,