Postojówki LED
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Postojówki LED
Natknalem sie na taki patent
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54646209
Zapewne bardziej energooszczedne. Mozna auto zostawic na krawezniku na noc.
Co o tym myslicie??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54646209
Zapewne bardziej energooszczedne. Mozna auto zostawic na krawezniku na noc.
Co o tym myslicie??
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 20:02 przez pkirylcz, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
Kumpel wziąl takie dwie diody teoretycznie biale,jak narazie jezdzi i sie policja nie czepia ale bialego koloru to one za bardzo nie majom,jest to takie pomieszanie niebieskiego z fioletem,no chyba ze chcesz niebieskie albo czerwone albo nie lekasz sie utraty dowodu rejst.Bo oszczednosc jest na nich znaczna.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
- DamianCU
- Gadatliwa bestia
A może jednak białe żeby wąsy się nie czepiały przy kontroli.
Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam DamianCU
- DamianCU
- Gadatliwa bestia
A może wcisnąć je do zaślepek przy halogenach (tych środkowych) 

Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
Pozdrawiam DamianCU
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No ale to przeciez sa postojowe, tak wiec swieca tylko jak postojowe zalaczysz.Marek 81l pisze:Kumpel wziąl takie dwie diody teoretycznie biale,jak narazie jezdzi i sie policja nie czepia ale bialego koloru to one za bardzo nie majom,jest to takie pomieszanie niebieskiego z fioletem,no chyba ze chcesz niebieskie albo czerwone albo nie lekasz sie utraty dowodu rejst.Bo oszczednosc jest na nich znaczna.
Chodzilo mi o cos takiego, zeby mozna bylo auto na ulicy zostawic i zalaczyc np jedna strone zapalona. Wtedy nie boisz sie ze ci akumulator siadzie.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
Kupiłem sobie takie białe na Majóvwce, załozyłem i wracając do domu jadac jak zwykle katowicką, pierwszy raz nie miałem problemów, żeby mi ktoś nie zjechał z lewego pasa
. Juz z daleka jak dojeżdzałem wszyscy grzecznie kierunek i hop na prawy pas
. Zaczeło to budzic we mnie podejrzenia jak kilka niezlych bryk zwolniło i dało się wyprzedzić - zjechałem na BP zatankowac i zobaczyłem jak swieca te 'białe' postojówki. Z kilku metrów z przodu auto wyglądało jak firmowe auta BORu
. Zastanawiam się tylko skoro biale swieca na niebiesko, to na jaki koloro swieca niebieskie 

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
W lampach MK3 GT swieca i postojowe i mijania, tyle tylko że postojowe na niebiesko - na 1000% mendy sie do tego dowala i zresztą słusznie.pkirylcz pisze: No ale to przeciez sa postojowe, tak wiec swieca tylko jak postojowe zalaczysz.
Chodzilo mi o cos takiego, zeby mozna bylo auto na ulicy zostawic i zalaczyc np jedna strone zapalona. Wtedy nie boisz sie ze ci akumulator siadzie.
Pozdor
Witam.Odświeżam trochę temat.Ale jedna rzecz mnie rozwala.Przecież fabryczne montowane oryginalne xenony (nie jakieś allegrowe) świecą zimnym białym światłem z niebieskawą poświatą czasem widać wręcz błękitny kolor.Kolega ma MEGANE II i oryginalne xenony i jak w pysk szczelił poświata jest niebieskawa a przy manewrowaniu autem bądz podczas jazdy przy załamaniu światła świecą praktycznie na niebiesko,to samo PASSAT B5 z xenonami D2S czy inne modele i jakoś Panowie niebiescy się nie mogą doczepić bo to fabrycznie w końcu montowane a przyczepią się o głupie postojówki??Nie kumam.Rozumiem i sam jestem za żeby stosować żarówki świecące na biało ale nie ma idealnej bieli albo wpada w żółty albo w niebieski.Żeby było jasne sam nie uznaje typowo niebieskich diód LED ale białe które dają delikatnie niebieską poświatę w pewnych warunkach to już przesada żeby się czepiać. Apropo miśków to ja 2 miesiące temu zmieniałem lampy przednie na nowe (po stłuczce) i do dziś tak sprawę trochę zaniedbałem że nie mam wogóle postojówek i panowie niebiescy ani za dnia ani nocą do dziś się jeszcze nie przyczepili do mnie.Choć wcale nie jestem z tego dumny ( z braku postojówek) ale cóż praca ,praca i przez to zaniedbanie. PS poza tym nie ma przepisów jaki typ żarówki ma być w danym aucie stosowany czy to będzie żarówka żarnikowa czy dioda LED chodzi chyba tylko o tą homologację prawda??
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 20:02 przez riggs, łącznie zmieniany 2 razy.