Postojówki LED

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Postojówki LED

Post autor: pkirylcz » czw cze 16, 2005 00:13

Natknalem sie na taki patent

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54646209

Zapewne bardziej energooszczedne. Mozna auto zostawic na krawezniku na noc.

Co o tym myslicie??
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 20:02 przez pkirylcz, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,
Piotrek

Awatar użytkownika
DamianCU
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: DamianCU » czw cze 16, 2005 00:23

Dla mnie bomba :grin: Założyłbym sobie zielone pod kolor auta.

Awatar użytkownika
Marek 81l
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marek 81l » czw cze 16, 2005 00:25

Kumpel wziąl takie dwie diody teoretycznie biale,jak narazie jezdzi i sie policja nie czepia ale bialego koloru to one za bardzo nie majom,jest to takie pomieszanie niebieskiego z fioletem,no chyba ze chcesz niebieskie albo czerwone albo nie lekasz sie utraty dowodu rejst.Bo oszczednosc jest na nich znaczna.

Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » czw cze 16, 2005 00:42

Mam coś takiego w lampach ale dodatkowo mam zwykłe postojówki w kierunkach.

Te w lampach świecą raczej na niebiesko chociaż miały świecić na biało. Efekt fajny chociaż nie rozpraszają tak światła jak żarówki.

Obrazek

Awatar użytkownika
DamianCU
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: DamianCU » czw cze 16, 2005 00:48

A może jednak białe żeby wąsy się nie czepiały przy kontroli.

Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
DamianCU
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: DamianCU » czw cze 16, 2005 00:51

A może wcisnąć je do zaślepek przy halogenach (tych środkowych) :bajer:

Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw cze 16, 2005 08:35

Fajne fajne :hmm: Ale koles sprzedaje to razem z tymi oprawkami co tam pokazuje czy trzeba je dokupić(żeby ładnie siedziały w kloszu) :grin:

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » czw cze 16, 2005 09:01

Marek 81l pisze:Kumpel wziąl takie dwie diody teoretycznie biale,jak narazie jezdzi i sie policja nie czepia ale bialego koloru to one za bardzo nie majom,jest to takie pomieszanie niebieskiego z fioletem,no chyba ze chcesz niebieskie albo czerwone albo nie lekasz sie utraty dowodu rejst.Bo oszczednosc jest na nich znaczna.
No ale to przeciez sa postojowe, tak wiec swieca tylko jak postojowe zalaczysz.
Chodzilo mi o cos takiego, zeby mozna bylo auto na ulicy zostawic i zalaczyc np jedna strone zapalona. Wtedy nie boisz sie ze ci akumulator siadzie.

Pozdrawiam,
Piotrek

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » czw cze 16, 2005 13:56

Kupiłem sobie takie białe na Majóvwce, załozyłem i wracając do domu jadac jak zwykle katowicką, pierwszy raz nie miałem problemów, żeby mi ktoś nie zjechał z lewego pasa :). Juz z daleka jak dojeżdzałem wszyscy grzecznie kierunek i hop na prawy pas :). Zaczeło to budzic we mnie podejrzenia jak kilka niezlych bryk zwolniło i dało się wyprzedzić - zjechałem na BP zatankowac i zobaczyłem jak swieca te 'białe' postojówki. Z kilku metrów z przodu auto wyglądało jak firmowe auta BORu :helm: . Zastanawiam się tylko skoro biale swieca na niebiesko, to na jaki koloro swieca niebieskie :rotfl:

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » czw cze 16, 2005 13:58

pkirylcz pisze: No ale to przeciez sa postojowe, tak wiec swieca tylko jak postojowe zalaczysz.
Chodzilo mi o cos takiego, zeby mozna bylo auto na ulicy zostawic i zalaczyc np jedna strone zapalona. Wtedy nie boisz sie ze ci akumulator siadzie.
W lampach MK3 GT swieca i postojowe i mijania, tyle tylko że postojowe na niebiesko - na 1000% mendy sie do tego dowala i zresztą słusznie.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

riggs
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: riggs » pt maja 14, 2010 19:58

Witam.Odświeżam trochę temat.Ale jedna rzecz mnie rozwala.Przecież fabryczne montowane oryginalne xenony (nie jakieś allegrowe) świecą zimnym białym światłem z niebieskawą poświatą czasem widać wręcz błękitny kolor.Kolega ma MEGANE II i oryginalne xenony i jak w pysk szczelił poświata jest niebieskawa a przy manewrowaniu autem bądz podczas jazdy przy załamaniu światła świecą praktycznie na niebiesko,to samo PASSAT B5 z xenonami D2S czy inne modele i jakoś Panowie niebiescy się nie mogą doczepić bo to fabrycznie w końcu montowane a przyczepią się o głupie postojówki??Nie kumam.Rozumiem i sam jestem za żeby stosować żarówki świecące na biało ale nie ma idealnej bieli albo wpada w żółty albo w niebieski.Żeby było jasne sam nie uznaje typowo niebieskich diód LED ale białe które dają delikatnie niebieską poświatę w pewnych warunkach to już przesada żeby się czepiać. Apropo miśków to ja 2 miesiące temu zmieniałem lampy przednie na nowe (po stłuczce) i do dziś tak sprawę trochę zaniedbałem że nie mam wogóle postojówek i panowie niebiescy ani za dnia ani nocą do dziś się jeszcze nie przyczepili do mnie.Choć wcale nie jestem z tego dumny ( z braku postojówek) ale cóż praca ,praca i przez to zaniedbanie. PS poza tym nie ma przepisów jaki typ żarówki ma być w danym aucie stosowany czy to będzie żarówka żarnikowa czy dioda LED chodzi chyba tylko o tą homologację prawda??
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 20:02 przez riggs, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”