Mam probelm z nowo nabytym golfem 4.Posiadam go od 2 tyg. i od czasu do czasu ma problem z obrotatmi.Problem pojawia sie tylko w trasie a raczej jak jadę na 5 biegu przy obrotach od 2700 do 3000.czasami spadna do 1000 i za sek. znowy wskoczy na 3000 w ciagu ułamka sekund.Powyzej 3000 obr czy na 4 biegu jest wszystko dobrze.Obroty biegu jałowego są idealne przy jeździe po mieście problemu nie zauważam.Wczoraj jechałam ze 2 godziny w trasie i trzymałem go przez chwilę na 2900 obroty w spadly do ok 1500 po czym znowy wskoczyły na 3000 i za chwilę prawie do 0 , auto tak jakby hamowało silnikiem zapaliła się kontrolka oleju i wyskoczył komunikat że coś tam z olejem i STOP.Auto zatrzymałem odpaliłem ponownie i było wszystko w normie.Stan oleju oczywiście jest w normie.
Podłaczałem w tamtym tyg. auto pod kompa jakiś STAG czy coś nie wykazał żadnych błędów.
Może ktoś miał podobny problem lub wie co może powodować w.w. objawy?
Jaki warsztat w Warszawie polecacie , co by nie zdarł kasy za nic?
Pozdrawiam i z góry dziekuję za sugestie.
Problemy z obrotami w 1.4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z obrotami w 1.4
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 13:33 przez retroav, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj zaóważyłem problem również w czasie jazdy po mieście.Raz obroty spadły przy dodawaniu gazu na 2 biegu , późńiej przy ruszanu z jedynki.Trochę dziwnie bo nie falują tylko tak skączą aż szarpnie tak jak bym hamował na maxa:)
Mieszkam na Ursynowie , może ktoś z szanownych klubowiczów udzieliłby informacji gdzie najlepiej w Wawie udać się z w.w. problemem.
A może najlepiej do ASO?
Pozdrawiam
[ Dodano: 13 Maj 2008 09:28 ]
i wywala kod 00513 Nadajnik prędkości silnika - G28 Nieprawidłowy sygnał.
Mechanik mowi , że jest do wymiana czujnik położenia wału korbowego.Chciałem kupić i od razu podmienić , ale tylko na zamówienie.
Przeglądając forum widzę , że raz się wypowiadają o tym kodzie że jest to czujnik hallo , raz że wału korbowego.
I jeszcze jedno czy czujnik położenia wału korbowego to to samo co czujnik obrotów wału korbowego?
Może pytanie śmieszne , ale nie jestem w temacie.
Pozdrawiam
Mieszkam na Ursynowie , może ktoś z szanownych klubowiczów udzieliłby informacji gdzie najlepiej w Wawie udać się z w.w. problemem.
A może najlepiej do ASO?
Pozdrawiam
[ Dodano: 13 Maj 2008 09:28 ]
i wywala kod 00513 Nadajnik prędkości silnika - G28 Nieprawidłowy sygnał.
Mechanik mowi , że jest do wymiana czujnik położenia wału korbowego.Chciałem kupić i od razu podmienić , ale tylko na zamówienie.
Przeglądając forum widzę , że raz się wypowiadają o tym kodzie że jest to czujnik hallo , raz że wału korbowego.
I jeszcze jedno czy czujnik położenia wału korbowego to to samo co czujnik obrotów wału korbowego?
Może pytanie śmieszne , ale nie jestem w temacie.
Pozdrawiam