wskaznik temperatury nie dziala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

wskaznik temperatury nie dziala

Postprzez aRivw » So kwi 19, 2008 19:19

Witam,
Panowiem mam problem ze wskaznikiem temperatury w swoim mk2 niedawno stalem sie posiadaczem takiego autka wiec jeszcze sie nie orintuje za bardzo:) a mianowicie na poczatku wskazowka znajdowala sie miedzy pierwsza (grubsza) a druga kreska przeczytalem na forum ze to ok. 70 stopni co mam wymienic zeby bylo normalnie ??? czytalem ze to najprawdopodobniej czujnik temp. zgadza sie ??? pare dni temu urwala mi sie linka od predkosciomierza wiec wyciagnalem licznik i zmienilem linke po wlozeniu go ponownie zauwazylem ze wskazowka od temperatury sie nie podnosi wogole co moze byc przyczyna ??? cos zle zlozylem ??? wszystko inne dziala tylko ten wskaznik nie chce...:(

z gory dziekuje za odpowiedzi:)
pozdrawiam:)
aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So kwi 05, 2008 18:36
Lokalizacja: podkarpackie
Online: 0s

Postprzez gailbraith » So kwi 19, 2008 19:49

A przy czujniku temperatury sterującym wskaźnik w liczniku nic nie robiłeś? Kostka nie odpięta? Najpierw warto sprawdzić to zanim (może) będzie trzeba znów licznik rozmontowywać.

I zawsze pisz dokładnie jaki masz silnik, może być pomocne i ułatwić pomoc.
Ostatnio edytowano So kwi 19, 2008 19:54 przez gailbraith, łącznie edytowano 2 razy
gailbraith
 

Postprzez Sieergiej » So kwi 19, 2008 20:01

Obrazek

I teraz Zalezy czy masz miernik do sprawdzenia tych czujnikow, jak nie to zmien te dwa koszt okolo 24 zeta. Jak masz miernik to juz inna historia bo mozesz posprawdzac opornosci.
Bardzo prawdopodobne ze przy zakladaniu tego licznika cos zle zlozyles jak teraz wogole nie dziala< sprawdz jeszcze raz
Sieergiej
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 14, 2008 14:34
Lokalizacja: Andrychow/Sulkowice
Online: 5h 33m
Pomógł: 6

Postprzez guti » So kwi 19, 2008 22:32

aRivw, a termostat kolego masz sprawny ?
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt wrz 14, 2004 09:35
Lokalizacja: T-Mobile
Online: 24d 18h 43m
Pomógł: 491

Postprzez yolmen » N kwi 20, 2008 09:10

a ja sie dopne do pytania , ktory czujnik jest od ciagle swiecacej sie kontrolki temperatury mimo ze jest jak powinno i plynu tez nie brakuje ? dodaz sie mryga 5 min pozniej przestanie na 7 i znowu mryga jak jej sie chce .... przy okazji ma to wplyw na prace gaznika ? bo muli i nie wiem o co mu biega ....
yolmen
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N maja 06, 2007 08:19
Lokalizacja: Largo , Florida
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez Paweł NPI » N kwi 20, 2008 10:53

aRivw napisał(a):wskazowka znajdowala sie miedzy pierwsza (grubsza) a druga kreska przeczytalem na forum ze to ok. 70 stopni co mam wymienic zeby bylo normalnie ???

Do wymiany termostat "Wahler"
Być może przy wyjęciu licznika uszkodziłeś którąś ze ścieżek, lub wtyczka źle włożona.
Obrazek

Obrazek
Paweł NPI
...
...
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N sty 15, 2006 12:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie
Online: 32m
Pomógł: 284
Auto: Golf III GL
Silnik: AAM

Postprzez aRivw » N kwi 20, 2008 11:09

gailbraith, no wlasnie ze przy czujniku nic nie robilem i kostka jest zapieta dlatego sie zdziwilem ze nie dziala wskaznik.
Sieergiej, a ten miernik to jakis specjalny trzeba miec do tych czujnikow czy taki zwykly ??? i jak to sprawdzic ???
guti termostat chyba dobry jest.

mozna nabyc sama ta folie co jest z tylu na liczniku ze sciezkami ??? bo obstawiam ze to jednak jest przerwana sciezka w liczniku...
Ostatnio edytowano N kwi 20, 2008 11:28 przez aRivw, łącznie edytowano 1 raz
aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So kwi 05, 2008 18:36
Lokalizacja: podkarpackie
Online: 0s

Postprzez guti » N kwi 20, 2008 11:38

aRivw napisał(a):mozna nabyc sama ta folie co jest z tylu na liczniku ze sciezkami ??? bo obstawiam ze to jednak jest przerwana sciezka w liczniku...


mozna , poszukaj u nas na giełdzie , ktos na pewno ma jakies graty do sprzedania, jakis licznik sie znajdzie pewnie tanio :)
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt wrz 14, 2004 09:35
Lokalizacja: T-Mobile
Online: 24d 18h 43m
Pomógł: 491

Postprzez aRivw » N kwi 20, 2008 12:20

ok dzieki wszystkim za pomoc :)
aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So kwi 05, 2008 18:36
Lokalizacja: podkarpackie
Online: 0s

Postprzez Sieergiej » N kwi 20, 2008 14:15

Zwykly miernik, ja mam z marketu za 27 zl
Sieergiej
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 14, 2008 14:34
Lokalizacja: Andrychow/Sulkowice
Online: 5h 33m
Pomógł: 6

Postprzez gailbraith » N kwi 20, 2008 18:33

Jeśli to sama ścieżka będzie przerwana to nie ma sensu chyba całego licznika kupować. Lakier przewodzący prąd za kilka zł, zamalować i powinno grać ;)

A miernik taki żeby miał omomierz, w sklepie z częściami elektronicznymi czy elektrycznymi kupisz za naprawdę małe pieniądze a na pewno Ci się jeszcze nieraz przyda.
Ostatnio edytowano N kwi 20, 2008 18:35 przez gailbraith, łącznie edytowano 1 raz
gailbraith
 

Postprzez aRivw » N kwi 20, 2008 18:51

a wiecie moze ktora to sciezka jest od tego wskaznika temp. ? moze faktycznie najpierw zobacze tym lakierem czy cos da :) a miernik taki zwykly to tez mam wiec zobacze sobie
aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So kwi 05, 2008 18:36
Lokalizacja: podkarpackie
Online: 0s

Postprzez Paweł NPI » N kwi 20, 2008 22:10

aRivw, Czyli co jesteś aż tak tego pewny że to ścieżka??
Sprawdź na początku czy wtyki dobrze siedzą itp, później oglęciny scieżek (nie jest ich aż tak dużo).
Obrazek

Obrazek
Paweł NPI
...
...
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N sty 15, 2006 12:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie
Online: 32m
Pomógł: 284
Auto: Golf III GL
Silnik: AAM

Postprzez aRivw » Pn kwi 21, 2008 14:35

na 100% to nie jestem pewny ze to sciezka ale dzisiaj zauwazylem jeszcze ze nie dziala ta niebieska dioda do "dlugich" gdzies na dniach to rozbiore i popatrze na wszystko:) dobrze ze istnieje takie forum i ludzie ktorzy pomoga:) dzieki sliczne wszystkim:)

[ Dodano: 21 Kwi 2008 19:19 ]
jednak to kostka w liczniku byla za lekko wlozona:) teraz dziala wszystko poprawnie:) jedynie musze wymienic czujniki zeby jakos nomalnie wskazywal temp.
aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So kwi 05, 2008 18:36
Lokalizacja: podkarpackie
Online: 0s

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Nasi przyjaciele: Car Audio,