Czy koncentrat G11 mozna zastapic G12+
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy koncentrat G11 mozna zastapic G12+
Tak jak w temacie - uważajcie na płyn BORYGO EKO- zielony - jest niby do chłodnic aluminiowych, ale ROZPUSZCZA ALUMINIUM!!!! Po dwóch latach jazdy na tym choler()nym płynie wyżarło mi dziury tam gdzie przykręca się plastikowy trójnik z czujnikiem temperatury!!! Wiem że ich wcześniej nie było - bo wymieniałem ten trójnik po kupnie auta.
Więc mądry Polak po szkodzie - chcę zmienić na fabryczny G11 - ale na allegro jest tylko G12+ - no i sam nie wiem czy można ten G12+ zalać, skoro powinien być G11???
Proszę o radę!
Z góry dzięki!
Więc mądry Polak po szkodzie - chcę zmienić na fabryczny G11 - ale na allegro jest tylko G12+ - no i sam nie wiem czy można ten G12+ zalać, skoro powinien być G11???
Proszę o radę!
Z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 22:07 przez AndreasN1, łącznie zmieniany 1 raz.
płyn G11(zielony) jest już wycofany z produkcji i niedostępny w sprzedaży.
Przy okazji wymiany płynu chłodzącego silnik można śmiało zalać płynem G12(czerwonym).
Płyn G11 podlegał okresowym wymianom, płyn G12 nie podlega okresowym wymianom, jedynie należy uzupełniać ewentualne ubytki płynu.
"polarek"
Przy okazji wymiany płynu chłodzącego silnik można śmiało zalać płynem G12(czerwonym).
Płyn G11 podlegał okresowym wymianom, płyn G12 nie podlega okresowym wymianom, jedynie należy uzupełniać ewentualne ubytki płynu.
"polarek"
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 22:06 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy jest różnica między płynem G12 a G12+ ? Czyli płynu G12 nie wymienia się po kilku latach?? Mam zalany chyba G12 (tak przyjechał z Niemiec), przy wymianie rozrządu i pompy wodnej troche mi ubyło i dolałem G12+, czy może coś sie dziać?
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 22:12 przez Ryszardo, łącznie zmieniany 1 raz.