linka sprzegla

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

linka sprzegla

Postprzez Grzebaluch » Cz lut 28, 2008 22:32

Witam. Wymienilem ostatni cale sprzeglo w swoim golfiku kompletnie wszysdko :grrr: troche mnie pociagnelo z $$$$$, powodem wymiany byla bardzo ciezka praca pedalu sprzegla MASAKRA zacieralo sie czy co nie szlo podczas dluzszej jazdy po miescie wcisnac pedalu, a po drugie juz docisk byl slabiadki. Po wymianie pedal chodzil jak przy nowce samochodzie marzenie :green_fuck: nie czulem jak wciskalem. Lecz zawsze cos sie musi spier..... :satan: po ok miesiacu czasu gdy jest zimny pedal chodzi lekko lecz nie tak jak po wymianie a gdy sie zagrzeje to zaczyna coraz ciezej chodzic. Krew mnie zalewa bo sie jezdzic nie da. Czego to moze byc przyczyna dodam ze wszysdko nasmarowalem(czyli lopadke od lozyska oporowego).Lecz nie wymienialem linki od sprzegla :crazy: czy to ona moze byc moim problemem??? Przebieg 240tys. Pytam bo chce sie upewnic przeciez linka majatek nie kosztuje :bigok: Dzieki za odp.
Autka to skarbonki ale jakie piekne jak ja je kocham!!!!
Grzebaluch
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Wt sty 08, 2008 15:56
Lokalizacja: Dudidze Kolonia
Online: 0s
Pomógł: 4

Postprzez Mis » Cz lut 28, 2008 23:09

Grzebaluch napisał(a):Lecz nie wymienialem linki od sprzegla



odczep linke od sprzegla i wlej do jej pancerza wd-40 lub podobny specyfik smarujacy i podwies linke do gory, aby smar wypelnil cala linke. Pozniej ja zaczep ponownie i powciskaj pedal sprzegla aby sie jeszcze rozsmarowalo w srodku. U mnie pomoglo, pedla chodzi bardzo dobrze
Mis
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 04, 2006 21:46
Lokalizacja: Warszawa
Online: 0s
Pomógł: 240

Postprzez MarcinWLKP » Cz lut 28, 2008 23:31

Mis napisał(a):U mnie pomoglo
U mnie też, lecz nie na długo... :crazy:
MarcinWLKP
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So gru 09, 2006 16:34
Lokalizacja: PZ
Online: 11d 9h 43m
Pomógł: 45
Auto: Honda
Silnik: 1.8

Postprzez Mis » Pt lut 29, 2008 01:17

MarcinWLKP napisał(a):U mnie też, lecz nie na długo... :crazy:



to juz bedzie lepiej odzalowac te pieniazki na nowa linke, jak domowe metody nie wystarczaja
Mis
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 04, 2006 21:46
Lokalizacja: Warszawa
Online: 0s
Pomógł: 240

Postprzez Grzebaluch » Pt lut 29, 2008 01:33

to mowicie koledzy ze wina tkwi w lince??? Bo juz sie balem ze mogla to byc wina tej lopadki od lozyska oporowego ze sie zaciera. Mam nadzieje ze wymiana czy smarowanie linki pomoze bo 2 raz wyciagac skrzyni to mi sie nie chce :hmm: bo troszke sie trzeba narobic i ile nerwow stracic.
Autka to skarbonki ale jakie piekne jak ja je kocham!!!!
Grzebaluch
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Wt sty 08, 2008 15:56
Lokalizacja: Dudidze Kolonia
Online: 0s
Pomógł: 4

Postprzez deamon » Pt lut 29, 2008 07:41

Grzebaluch napisał(a): Pytam bo chce sie upewnic przeciez linka majatek nie kosztuje

Majątek to może nie ale linka z samoregulatorem to 100zł kosztuje :green_fuck: chociaz bez problemu da się założyć zwykłą :D
Ostatnio edytowano Pt lut 29, 2008 07:41 przez deamon, łącznie edytowano 1 raz
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 16, 2006 23:08
Lokalizacja: Koszalin
Online: 2d 9h 34m
Pomógł: 6
Auto: Golf III GTI 16V
Silnik: ABF

Postprzez meverick » Pt lut 29, 2008 11:24

Mis napisał(a):wlej do jej pancerza wd-40 lub podobny specyfik smarujacy
kolego wd40 jest tylko środkiem "penetrującym" , po pewnym czasie nic z jego właściwości smarujących nie zostanie, ja wlewam do linek normalny olej silnikowy - trzeba troche cierpliwości zanim przeleci przez cały pancerz ale za to efekt jest bardzo długotrwały :bajer:

Grzebaluch, miałem to samo tylko że ja nie wymieniłem sprzęgła tylko linke, z rana dało jeszcze rade naciskac sprzegło ale jak troche pojeździłem po mieście to juz była tragedia :crazy: wymieniłem linke jakies hmmm 4 miesiące temu i narazie jest wszystko OK :bigok:
www.jettaclub.pl
meverick
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt mar 06, 2007 23:36
Lokalizacja: Oleśnica
Online: 5h 11m
Pomógł: 30
Auto: BMW E39
Silnik: M52B25

Re: linka sprzegla

Postprzez DarkSnakee » N mar 02, 2008 13:45

Grzebaluch napisał(a):. Wymienilem ostatni cale sprzeglo w swoim golfiku kompletnie wszysdko :grrr: troche mnie pociagnelo z $$$$$, powodem wymiany byla bardzo ciezka praca pedalu sprzegla .


Możesz powiedzieć co dokładniej wymieniałeś ? ile to kosztowało i czy robiłeś to sam .. czy wyciągałeś silnik ?
Mam podobny problem .. i nie wiem jak wyregulować sprzęgło aby brało od samego dołu na nie jak teraz na samej górze sprzęgła.
Naprawa i regeneracja rozruszników i alternatorów: http://adamiecb.pl
Agencja niań i opiekunek szkolenia interpersonalne [url="http://www.personalprofit.pl]www.personalprofit.pl[/url]
Obrazek Peugeot 406 110 KM
DarkSnakee
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So mar 01, 2008 22:32
Lokalizacja: NEL
Online: 2h 37m
Auto: Peugeot 406 1.8 16V
Silnik: XU7JP4

Postprzez piori » Pn mar 03, 2008 12:48

Witam!

deamon napisał(a):linka z samoregulatorem to 100zł kosztuje :green_fuck: chociaz bez problemu da się założyć zwykłą :D


Czy na pewno można swobodnie założyć linkę z regulacją manualną do auta w którym był samoregulator? Dzwoniłem przed chwilą do sklepu z zapytaniem czy mają linkę na stanie bo w sobotę mi padła i sprzedawca powiedział że w takim aucie ta linka długo nie pochodzi...
piori
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lis 20, 2004 19:42
Lokalizacja: WPU/WPN/WL
Online: 30d 7h 3m
Pomógł: 111
Auto: mk2 + mk4 + honda
Silnik: 1V ASZ

Postprzez deamon » Pn mar 03, 2008 23:27

ja zalozylem jakie 6 miesiecy temu i smiga bez problemu :bigok:
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 16, 2006 23:08
Lokalizacja: Koszalin
Online: 2d 9h 34m
Pomógł: 6
Auto: Golf III GTI 16V
Silnik: ABF

Postprzez jaszczur » Wt mar 04, 2008 16:53

Grzebaluch, ostatnio przerabiałem temat w aucie u kolegi z grupy,przy wymianie łozyska oporowego,okazalo się że padło mocowanie tuż przy scianie grodziowej jak kukniesz od wewnatrz,zrobiliśmy z kawałka blachy wyciecie na linkę i załozyliśmy ja od strony silnika(linka się na niej opiera)
jaszczur
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 09:34
Lokalizacja: Opole
Online: 70d 15h 25m
Pomógł: 1205

Postprzez tursky » Wt mar 04, 2008 16:59

jak u kolegow wyzej, zalozylem zwykla linke i juz 8 miesiecy jezdzi bez problemu i to wiekszosc po miescie a jak wiadomo miasto to miasto :)
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 09:06
Lokalizacja: Rzeszów
Online: 22m
Pomógł: 4




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,