Skrzynia od Diesla w 1.8 RP benzyna ??? Daje moc !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lido
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Skrzynia od Diesla w 1.8 RP benzyna ??? Daje moc !!!

Post autor: Lido » ndz maja 15, 2005 23:12

W moim golfie 1.8 RP co się okazało po zakupie jest założona skrzynia od Diesla. Co za tym idzie ? Ma strasznie krotkie przelozenie biegów. Oprocz tego ma chipa strumienice i pare innych zabawek przez co na krotkich odcinkach jest nie do pokonania. Dla przykladu przelozenia na 5 biegu przy 2,5 tys obrotach jedzie 60 km/h ale z takiej prędkości nawet na 5 biegu przy nacisnieciu gazu auto rwie żwawo do przodu. Mam pytanie bo nie wiem czy przemieniać tą skrzynie na zwykłą. Czy bedzie gorzej czy lepiej ? Nie wiem tez czy przypadkiem nie przez tą skrzynie auto pali dość dużo. na trasie silnik sie zamecza jak jade ok 140 km. Nie wiem co robic . Na miasto niby fajna ta skrzynia. Co Wy byscie zrobili ? Czy ktos wie czy spalanie moze zalezec od tej skrzyni ?

SiCNeSS

Post autor: SiCNeSS » ndz maja 15, 2005 23:21

ja uwazam ze powinienes sprzedac golfine i kupic jakiegos skosno-okiego :D bedziesz mial wowczas lepsze rozkminy... np gdzie zezlomowac :DDDD hehehe

Pozdro

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » ndz maja 15, 2005 23:35

SiCNeSS pisze:ja uwazam ze powinienes sprzedac golfine i kupic jakiegos skosno-okiego :D bedziesz mial wowczas lepsze rozkminy... np gdzie zezlomowac :DDDD hehehe

Pozdro
a co to *#cenzura#* ma do rzeczy?

a ja nie potrafie ci pomoc, ale z tego co mi sie wydaje to raczej skrzynia od dizla w benzyniaku chodzic nie bedzie :D

Lido
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Lido » ndz maja 15, 2005 23:46

juz chodzi ! Kwestia tylko czy ja wyrzucic ?

Awatar użytkownika
rzodkiew
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rzodkiew » pn maja 16, 2005 14:25

do tego silnika proponowalbym ci skrzynie 4T lub 4S jeszcze pare by sie znalazlo , ale wiem z wlasnego doswiadczenia ze te skrzynie fajnie chodza ja u siebie mam 4T (1.8 GX) zbiera sie niezle i vmax nie najgorszy narazie smigalem 180 ale przy okazji sprawdzi sie ile moze calkiem . pozdro

Awatar użytkownika
pw524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pw524 » pn maja 16, 2005 15:13

WIELKA POMYŁKA!!!!!Co za jełop zakłada skrzynię od diesla do benzyny!Zakładaj AUG lub 9A lub ACD lub AEN.

Pan Japuk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Pan Japuk » pn maja 16, 2005 21:11

Ja mam dokładnie odwrotnie - przy Dieslu chodzi skrzynia z benzyny. Mi chodzi całkiem możliwie. Nie narzekam. Na bardzo średnich obrotach jechałem 120 km/h. Więcej mi nie potrzeba. Ale z tego co piszesz (szczególnie o prędkości na piątce) to przy dłuższej trasie możesz zrobić krzywdę silnikowi.
P.S. Pewnie że spalanie zależy od skrzyni... Jak masz "krótką" skrzynię to częściej zmieniasz biegi i kręcisz silnik na wyższe obroty. Proste.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn maja 16, 2005 23:17

SiCNeSS pisze:ja uwazam ze powinienes sprzedac golfine i kupic jakiegos skosno-okiego :D bedziesz mial wowczas lepsze rozkminy... np gdzie zezlomowac :DDDD hehehe

Pozdro
jesli wejdziesz miedzy wrony musisz krakac tak jak one, nie wiem czy nie ma zadnego forum dla skosnookich zabawek???www.google.pl podejrzewam ze moze sie cos znajdzie.Nie obrazaj Golfikow i najlepiej jak nie masz nic madrego do powiedzenia to daruj sobie, czasami lepiej jest milczec i wydac sie glupim niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
j_jasiu
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: j_jasiu » wt maja 17, 2005 15:38

pw524 pisze:WIELKA POMYŁKA!!!!!Co za jełop zakłada skrzynię od diesla do benzyny!Zakładaj AUG lub 9A lub ACD lub AEN.
U mnie w Jettce GT z 1.8 RP była właśnie AEN i bardzo fajnie przspieszała.

Pozdrawiam
Jasiu II

Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”