climatronic / światło cofania / oświetlenie tablicy rej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

climatronic / światło cofania / oświetlenie tablicy rej

Post autor: Fenomen89 » pn gru 03, 2007 20:27

witam!

jak w temacie:
zaczne od początku :)

1. climatronic lubi poszalec i pokazuje mi temperature zew. ok. -50, -42 stopni, czasami, ale rzadko jest w miare "normalna" ok -6, -4....

co to moze byc? czujnik temperatury? mfa pokazuje takie same tempy...

2. nie działaja mi światła wstecznego, zarówki patrzyłem, kostki tez, wszystko ok.
co to moze byc?

3. światło podświetlenia tablicy rejestracyjnej z tylu tez nie dziala, zarowki patrzylem, wymienialem, nadal nie dziala. co to moze byc?

4. oswietlenie wnetrza od drzwi kierowcy, ten temat juz znalazlem na forum, ale w koncu nie wiem jak to rozwiazac. brzeczyk od swiatel tez nie dziala.

5. jak sprawdzic czy jest alarm? czy dziala?
mam ta diode kolo zamka drzwi, ale nei wiem czy alarm dziala,

niby drobnostki, ale draznia :P

z gory dzieki za pomoc :) pozdro Marcin :okej:
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 16:47 przez Fenomen89, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazek

greg

Post autor: greg » śr gru 05, 2007 17:25

bazz89 pisze:1. climatronic lubi poszalec i pokazuje mi temperature zew. ok. -50, -42 stopni, czasami, ale rzadko jest w miare "normalna" ok -6, -4....
albo czujnik albo kable idące do niego
bazz89 pisze:2. nie działaja mi światła wstecznego, zarówki patrzyłem, kostki tez, wszystko ok.
co to moze byc?
czujnik w skrzyni biegów lub bezpiecznik nr 7
bazz89 pisze:3. światło podświetlenia tablicy rejestracyjnej z tylu tez nie dziala, zarowki patrzylem, wymienialem, nadal nie dziala. co to moze byc?
bezpiecznik nr 4
bazz89 pisze:, ale w koncu nie wiem jak to rozwiazac. brzeczyk od swiatel tez nie dziala.
rozebrać i albo dioda albo zamek
bazz89 pisze:5. jak sprawdzic czy jest alarm? czy dziala?
mam ta diode kolo zamka drzwi, ale nei wiem czy alarm dziala,
poczytaj isntraukcję obsługi wtedy będziesz wiedział od czego dioda to raz a dwa - to zamknij a zostaw odsunieta szybę i otwórz od środka np drzwi tylne - zacznie coś robić czy nie

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » czw gru 06, 2007 18:09

greg pisze:3. światło podświetlenia tablicy rejestracyjnej z tylu tez nie dziala, zarowki patrzylem, wymienialem, nadal nie dziala. co to moze byc?

bezpiecznik nr 4
nie pomoglo.... to co to moze byc?
greg pisze:2. nie działaja mi światła wstecznego, zarówki patrzyłem, kostki tez, wszystko ok.
co to moze byc?

czujnik w skrzyni biegów lub bezpiec
bezpiecznik tez nie pomogl... musze jechac do znajomego zeby kuknal na czujnik...
greg pisze:to zamknij a zostaw odsunieta szybę i otwórz od środka np drzwi tylne - zacznie coś robić czy nie
alarm jest i dziala :)

dzieki greg, bede kombinowal :)

ObrazekObrazek

greg

Post autor: greg » czw gru 06, 2007 18:25

bazz89 pisze:bezpiecznik nr 4
nie pomoglo.... to co to moze byc?
załamany kabel na połączeniu nadwozie - klapa?

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » czw gru 06, 2007 21:35

greg pisze:załamany kabel na połączeniu nadwozie - klapa?
hmm... ale od rejestracji kabel chyba nie idzie przez klape...

bo to rejestracja jest na dole... w zderzaku...

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Re: climatronic / światło cofania / oświetlenie tablicy rej

Post autor: mojama » czw gru 06, 2007 23:23

bazz89 pisze: 3. światło podświetlenia tablicy rejestracyjnej z tylu tez nie dziala
Wykręć te klosze i następnie wkład jakoś się wyjmuje (śrubki lub wcisk, nie pamiętam) i zobacz czy w ogóle idą kabelki do niego.
Ja też babrałem się z żarówkami i bezpiecznikami, a po odkręceniu dowiedziałem się że do jednej z lampki w ogóle nie ma przewodów i jest jakoś dziwnie wybrakowana :)

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » czw gru 06, 2007 23:31

mojama pisze:Wykręć te klosze i następnie wkład jakoś się wyjmuje (śrubki lub wcisk, nie pamiętam) i zobacz czy w ogóle idą kabelki do niego.
Ja też babrałem się z żarówkami i bezpiecznikami, a po odkręceniu dowiedziałem się że do jednej z lampki w ogóle nie ma przewodów i jest jakoś dziwnie wybrakowana
tez bralem taka opcje pod uwage, ale nei wiedzialem jak sie za to zabrac - jutro popatrze :)

ObrazekObrazek

greg

Post autor: greg » pt gru 07, 2007 00:00

bazz89, faktycznie - idą kable pod lewą lampą do zderzaka na dół - poszukaj wątku o montazu haka do golfa 4 bo tam dałem fotki - możliwe ze ktoś nie podpiął ????

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » sob gru 08, 2007 18:07

greg, z wstecznym bezpiecznik pomogl, reszta nie.
wyjalem dzisiaj ta lampke do tablicy rej. i jest podlaczona, odkrecanie zderzaka pozostawie znajomemu, ktory bedzie robil tez reszte pierdóółek i kalibrowal skrzynie biegow.

jak cos bede pisal;)
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 18:07 przez Fenomen89, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”