silnik krokowy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

raflik1986
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

silnik krokowy

Post autor: raflik1986 » pt lis 23, 2007 23:18

Witam zakładam ten temat poniewaz mam problem o obrotami tz. mam inst gazowa i tylko w gazie umie odpalic samochod! i jak odpali to musze go trzymac na min 3000 obr bo inaczej zgasnie!! jak go juz odpale w gazie a przełacze na benzyne to automatycznie gasnie! :( niedawno wymieniłem aparat zapłonowy! iskra jest dobra! czy mugł nawalic silniczek krokowy??? ppoomuzzzcie!!!

z gory dzieki! dodam jeszcze ze jak juz jade w gazie to jako tako normalnie jedzie! a w benzynie odrazu staje!

[b]GOLF MK2 1.8 GTI 16V[/b]

Awatar użytkownika
mmaniek8
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mmaniek8 » pt lis 23, 2007 23:52

po zagrzaniu silnika na lpg jest dobrze?? ma wolne obroty? jeżeli tak to prawdopodobnie parownik do regeneracji lub wymiany. A z bendzynką to sprawdzałeś dopływ palliwa dochodzi dobrze ? może pompka paliwa ci siadła?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lis 24, 2007 00:00

Podaj typ silnika lub rodzaj wtrysku

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

raflik1986
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: raflik1986 » sob lis 24, 2007 14:46

mam golfika 2 1.8 gti v16 na 4 ptk wtrysku! silnik PL! a co do gazu to jak sie zagrzeje to ponizej 3tys obr gasnie i kapa:/! co do benzyny to powinno z odprowadzeniem byc wszystko ok! bo jak zapalam czy w gazie czy w bynie to baknie ale natychniast gasnie z tym ze na lpg jak mu depne gazy powyzej 3 tys obe to trzyna ale tylko powyzej 3 tys obr!! nie mam pojecia co to moze byc :/ ostatnie znieniłem aparat zapłonowy! i wszystko oki było! wczoraj sprawdziłema aparat i jest ok! wiec co to moze byc sonda lamnda tez była z 2 miesiace wymieniona!

[ Dodano: 24 Lis 2007 14:08 ]
aha jescze jedno gdzie znajduje sie silniczek krokowy i sonda lambda??

[ Dodano: 24 Lis 2007 23:02 ]
wyciagłem dzis silnik krokowy i niewiem czy on sie powinien obracac! bo jak przekrecołem zapłon to tak jak by sie chciał krecic ale nie umiał! wiec podejzewam silniczek krokowy!ale czy to napewno to? bo na lpg powyzej 3 tys obrotow trzyma a ponizej gasnie!

[ Dodano: 30 Lis 2007 20:24 ]
kolega mmaniek8, miał racje z odpływem paliwa!! co nieco to zawór odzinajacy bendzynke sie popsuł jak włanczałem gaz to pompka paliwa podawała dodadkowo do lpg powietrze!!

jak ci punkcika dac :)

[b]GOLF MK2 1.8 GTI 16V[/b]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”