Jak wymienic swiece zarowe?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, Qto, italiano_83, VIP

Jak wymienic swiece zarowe?

Postprzez shadow243 » Śr lis 14, 2007 17:35

Mam Golfa 1.6 GTD z 1987. Staruszek,ale jary. Nie wymieniałem w nim jeszcze świec żarowych-pompa wtryskowa utrudnia dostęp.Ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie?Jeśli tak-z góry dzięki za wsparcie. :okej:
Ostatnio edytowano Śr lis 14, 2007 22:37 przez shadow243, łącznie edytowano 1 raz
shadow
shadow243
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr lis 14, 2007 17:21
Lokalizacja: Babiak
Online: 0s

Postprzez tberent » Śr lis 14, 2007 17:43

shadow243, słuchaj a może jeszcze ci ciężko odpala albo nie wiesz jakie świece masz kupić???
a kto mówił ze w życiu będzie łatwo?? jeżeli sprawia komuś problem dwoma kluczami dojście niech sobie po,pe odkręci!!!!
a tak na serio to wpisz na dole w szukajke a będzie strona odpowiedzi jak nie wiesz jak sie zabrać
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr maja 03, 2006 22:27
Lokalizacja: Tuszyn
Online: 3d 21h 22m
Pomógł: 35

Re: Swiece żarowe-Golf 2 1.6 GTD

Postprzez RobertP » Śr lis 14, 2007 18:41

shadow243 napisał(a):Mam Golfa 1.6 GTD z 1987. Staruszek,ale jary. Nie wymieniałem w nim jeszcze świec żarowych-pompa wtryskowa utrudnia dostęp.Ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie?Jeśli tak-z góry dzięki za wsparcie. :okej:

cierpliwości i troche sprytnych rąk
mi pierwszy raz zajęło to 3,5h :crazy:
a co do doświadczeń nie tylko w mk2 to poczytaj sobie tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=72132
i np tutaj o patencie z nitką :) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1492347#1492347
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN
RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
 
Dołączył(a): Śr gru 14, 2005 08:58
Lokalizacja: Ostróda
Online: 14m
Pomógł: 612

Postprzez Tomallus » Śr lis 14, 2007 20:09

Właśnie jestem po wymianie.Nie warto się męczyć. Najlepiej odkręcić wszystkie przewody z wtrysków i pompy i wywalić, w całości pospinane. Dojście jest o niebo lepsze. Za pompą używałem magnesu do złapania nakrętek. Jedyna wadą odkręcania przewodów wtryskowych jest to, że trzeba dłużej rozrusznikiem pokręcić przy odpalaniu (w celu odpowietrzenia).
Jetta A2 1.6TDic 80KM; 1,2 bara; MBC; mod z LDA; govmod była
Ford Mondeo MKII 1.8TD był
Ford Escort 1,8TD był
VW Passat B4 1,9TDI 90KM jest
Saab 9-3 2,2Tid jest
VW Bora 1,9TDI 115KM jest
Tomallus
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): N mar 20, 2005 15:58
Lokalizacja: Rybnik
Online: 7h 42m
Pomógł: 22

Postprzez kamell » Cz lis 15, 2007 09:57

Witam
Zastanawiam się, czy nie kupić tego cudeńka.
Tyle razy krew mnie zalewała, że chyba poświęce te siedem dych.

http://www.allegro.pl/item265959114_swiece_zarowe_klucz_swiec_zarowych_8_x_12.html Obrazek
Ostatnio edytowano So lis 17, 2007 20:07 przez kamell, łącznie edytowano 1 raz
kamell
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr mar 02, 2005 22:11
Lokalizacja: Jawor
Online: 0s
Pomógł: 2
Auto: Passat
Silnik: AFN

Postprzez Virus177 » Cz lis 15, 2007 12:12

niewiem jak ty ale ja wolalbym te 69zl przeznaczyc na cos innego np dokladke albo grill.
przeciez nie wymienia sie co tydzien ani miesiac swiec wiec raz na rok moze dwa mozna sie przemeczyc :P No chyba ze jestes mechanikiem i co jakis czas naprawiasz VW diesle to wtedy inna bajka :grin:
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
Virus177
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lut 17, 2006 16:38
Lokalizacja: Koszalin
Online: 66d 12h 27m
Pomógł: 25
Auto: Corrado
Silnik: V6 24v

Postprzez twardy » Cz lis 15, 2007 14:58

kamell, poszukaj tańszych grzechotek bo 70 to troche za duzo jak za jeden kluczyk.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
twardy
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 24, 2005 23:29
Lokalizacja: Lubin-Gorzelin
Online: 39m
Pomógł: 187
Auto: mk2 TDi
Silnik: 1V+

Postprzez Bananicho » Cz lis 15, 2007 18:33

tberent napisał(a): jeżeli sprawia komuś problem dwoma kluczami dojście niech sobie pompe odkręci!!!!


Taaaaa, jasne, i potem ustawiać pompę ?? :jezor: :smoke:
MK2 JP lubi OR :D
Bananicho
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 30, 2006 10:18
Lokalizacja: K-ce
Online: 0s
Pomógł: 10

Postprzez tberent » Pt lis 16, 2007 13:22

tomcio, :pub: Ty to chłopie mnie rozumiesz.
jasne ze dla jaj. Tomallus, ma racje, to jest najlepsze rozwiązanie, najszybciej i wygodniej.
pozdro
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr maja 03, 2006 22:27
Lokalizacja: Tuszyn
Online: 3d 21h 22m
Pomógł: 35




Powrót do Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: lukas1305, Noxi i 23 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,