Kontrolka hamulca recznego ciagle sie swieci???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

Kontrolka hamulca recznego ciagle sie swieci???

Postprzez Gorzel » Cz wrz 06, 2007 20:23

Witam,

w pewnym momencie zapalila sie kontrolka od hamulca recznego i nie chce sie wogole wylaczyc?? ewentualnie nikiedy, ale to zadko powoli przygasa, ale tak naprawde ciagle jest zapalona...powiedzcie co to moze byc i jak to naprawic:)...Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc!!!
Gorzel
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt mar 28, 2006 20:59
Lokalizacja: W-wa
Online: 0s

Postprzez jaszczur » Cz wrz 06, 2007 20:26

Gorzel, a płyn w zbiorniczku ma normalny stan?
jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 08:34
Lokalizacja: Opole
Online: 75d 17h 3m
Pomógł: 1205

Postprzez Gorzel » Cz wrz 06, 2007 20:29

Raczej tak, byl uzupelniany miesiac temu przed wyjazdem nad morze...
Gorzel
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt mar 28, 2006 20:59
Lokalizacja: W-wa
Online: 0s

Postprzez jaszczur » Cz wrz 06, 2007 20:32

Gorzel napisał(a):Raczej tak, byl uzupelniany miesiac temu
proponuje sprawdzić jeszcze raz,jeśli jest oki to na bank któryś z czujników szwankuje,albo ten w koreczku od zbiorniczka,albo przy ręcznym,innej opcji nie ma
jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 08:34
Lokalizacja: Opole
Online: 75d 17h 3m
Pomógł: 1205

Postprzez wicia » Cz wrz 06, 2007 20:32

raczej tak? czy na pewno?
ostatnio mialam tez podobne przygody i okazalo sie ze hamulce byly juz do wymiany. proponuje sprawdzic i plyn i stan hamulcof ;)
pozdrawiam
wicia
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr wrz 20, 2006 08:12
Lokalizacja: warszawa
Online: 0s

Postprzez Gorzel » Cz wrz 06, 2007 20:34

to golf III 1996r. posiada jakies czujniki hamulcow???
Reczny jest praktyczne 6 miesieczny...czyli dobry, ostatnio bylem na przegladzie w norauto i hamulce byly wporzadku??
Naprawde jest jakis czujnik zuzycia hamulcow???
Sprawdze jutro plyny....ale sa wporzadku...raczej...
Gorzel
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt mar 28, 2006 20:59
Lokalizacja: W-wa
Online: 0s

Postprzez wicia » Cz wrz 06, 2007 20:38

wydaje mi sie ze czujnik hamulcow polaczony jest z lampeczka recznego. przynajmniej u mnie (mkIII `92) szwankowala ta lampeczka i jak sie okazalo byl to problem z hamulcami.
wicia
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr wrz 20, 2006 08:12
Lokalizacja: warszawa
Online: 0s

Postprzez Gorzel » Cz wrz 06, 2007 20:43

Hmmm...jakos nie chcemi sie wierzyc ,zeby byl jakis czujnik zuzycia hamulcow:/...no coz moze i jest...moze jakis doswiadczony forumowicz sie wypowie na ten temat???:)
Ja dalej nie wiem co moze byc przyczyna ciagle zapalonej kontrolki recznego...:/
Gorzel
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt mar 28, 2006 20:59
Lokalizacja: W-wa
Online: 0s

Postprzez sebneo » Śr wrz 26, 2007 13:18

mialem identyczny problem co ty :) pierwsze co jakis czas sie mi pojawiala kontrolka reczneo potem na stale swiecila , sprawdzilem elektryke od recznego , reczny i wszystko bylo ok

przyczyna (przynajmniej u mnie ) byly zuzyte tarcze i szczeki hamulcow , wnioskuje ze jest tam czujnik ale nie elektryczny tylko np hydrauliczny lub pneumatyczny + jakis przetwornik na sygnal elektryczny nie zaglebialem sie zbytnio w to ale tak mi to wyglada

wymienilem szczeki + klocki i wszystko wrocilo do normy

zobacz siebie w jakim stanie masz w/w rzeczy ja mialem az cos jak druzdy na tarczach a na szczekach juz nie bylo prawie niczego :(
Ostatnio edytowano Śr wrz 26, 2007 13:29 przez sebneo, łącznie edytowano 1 raz
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
sebneo
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn cze 04, 2007 01:24
Lokalizacja: czechowice-dziedzice
Online: 0s

Postprzez miś fazi » Śr wrz 26, 2007 14:14

najpierw odłącz przewody od zbiorniczka i od wyłacznika pod dzwignią ręcznego , zobaczysz czy to wyłacznik czy czujnik , jeśli masz wyłaczone a dalej świeci to poszukaj czy jakis kabel od czujnika albo od ręcznego nie jest gdzieś przetarty i nie dotyka do masy , czujnik w zbiorniczku i wyłącznik ręcznego jest na jednym obwodzie , za to czujnik zużycia okładzin moze byc , ale do tego jest inna kontrolka
miś fazi
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 11, 2006 12:01
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 9d 18h 13m
Pomógł: 1483
Auto: golf
Silnik: ADZ




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,