No właśnie tak mi powiedział znajomy elektryk samochodowy. Czekam teraz na możliwość pożyczenia zegarów z venta mojego ojca. Myślę, że powinno wszystko pasować. Jak nie będzie odcinać to sobie sprawię nowe używane i gitara.
Dodatkowo zauważyłem objaw jakby była już wyrobiona kostka stacyjki: gdy samochód jest wyłączony ale kluczyk w stacyjce to jak gra radio i dotknę kluczyka to często jest tak, że rozłącza radio

, albo np gdy uruchamiam furkę i czekam na załączonym zapłonie żeby zgasły świeczki to w momencie przekręcenia kluczyka do startu widać po zegarach że rozłącza wszystko i dopiero startuje. Koszt na allegro ok. 16 PLNów ale musze kupić bo mnie
[ Dodano: 09 Paź 2007 07:01 ]
Dobra - wyeliminowałem kostkę stacyjki - wymieniłem na nową

- i dalej to samo. Wniosek: to nie kostka.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy sygnał na licznik (obroty) idzie przez jakiś przekaźnik bo w momencie jak odcina wskazówki słychać jakiś dźwięk jakby rozłączał jakiś przekaźnik?
[ Dodano: 14 Paź 2007 09:46 ]
Tak sobie pomyślałem, że może to wina kwarcu na płycie zegarów. Oznaczenia:
4.194304
ANC 15•
Ktoś wie od czego jest ten kwarc? Być może auto było stuknięte i kwarc się wstrząsnął i wariuje przy 2800 rpm.
Co nie może zabić to wzmocni...
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1350085#1350085]Mój Golfstrom[/url] - cały czas dłubę...
Zapraszam do komentarzy!!!