Jak zamontowac zewnetrzne podszybie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maroteska
Nowicjusz
Nowicjusz

Jak zamontowac zewnetrzne podszybie

Post autor: maroteska » pt sie 10, 2007 07:14

Mam mały problem..

Wymienialem naped przednich wycieraczek i nie potrafie wcisnąc spowrotem plastikowego podszybia..
Jest tam taki zaczem - cos w rodzaju odwroconej "1" i ma to zaskoczyc na taką plastikową listwe ktora jest na koncu szyby.

Czy jest jais patent na montaz tego plastiku? nie chce tego wciskac na sile bo obawiam sie o szybe.

Prosze o pomoc doswiadczonych kolegów.

Pozdro
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2007 11:05 przez maroteska, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » pt sie 10, 2007 17:44

Zakładamy osłonę podszybia - pamiętając że trzeba ja teraz wpiąć w tą rynienkę pod szybą Obrazek. Zakładamy osłonę filtra przeciwpyłkowego (trzeba pamiętać że osłona blokuje się o wystający metal podczas wkładania i jak będziemy pchać na siłę to osłona pęknie. Aha i producent zabrania wbijania jej młotkiem bo uszkodzeniu (porysowaniu) ulega szyba.
A jaj to robiłem tak ze najpierw wsadziłem osłonę, następnie ułożyłem ją w tym rowku i delikatnie uderzając ręką od jednego błotnika kierowałem się do rugiego

[ Dodano: Pią Sie 10, 2007 5:45 pm ]
a tak w ogóle to czemu wymieniałeś napęd? padł silniczek? jak nie to wystarczyło rozebrać i przesmarować

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pt sie 10, 2007 17:53

Greg zapomniał dodać http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ycieraczki
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2007 17:56 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”