Czujnik wstecznego??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Czujnik wstecznego??

Postprzez Hiob » So lip 14, 2007 13:04

Tak jak w temacie gdzie znajduje sie czujnik wstecznego ,chodzi mi konkretnie o to ze jak wrzucam wsteczny to skad swiatla wiedza ze maja sie zapalic, bo u mnie niestety sie nie pala, ale sie palily wczesniej i nagle przestaly :otepienie:
Oceń mojego goferka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=108481
Obrazek
Prace nad Car Audio rozpoczęte :D
Hiob
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 08, 2007 14:16
Lokalizacja: Płock
Online: 3m
Pomógł: 22

Postprzez koonrad » So lip 14, 2007 13:14

czyjnik masz wkręcony w skrzynie,z góry, blisko linki prędkościomierza, dochodza do niego dwa kabelki.
nic więcej z kabelkami związene nie idzie do skrzyni prócz przewodu masowego więc znajdziesz bez najmniejszego problemu czyjnik.

najpierw sprawdź bezpiecznik, może sie przepalił
jesli nie to te 2 kabelki z czujnika zewrzyj ze sobą i na włączonym zapłonie wrzuć wsteczny i zobacz czy bedzie się świecić.

pozdrawiam
Obrazek
koonrad
majster ulepszacz
majster ulepszacz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz cze 22, 2006 22:26
Lokalizacja: BełchatóVW
Online: 0s
Pomógł: 156

Postprzez Golfiarz217 » So lip 14, 2007 13:16

Czujnik cofania masz na skrzyni biegów jak otworzysz maske o powinien być wkrecony od góry i chyba wychodza dwa przewody od niego.PZDR
MK2 1.6 D , 87r był....
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...
Golfiarz217
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr mar 28, 2007 10:38
Lokalizacja: Wrocław
Online: 0s
Pomógł: 32
Auto: MK4 CL
Silnik: AKQ

Postprzez Maćkooo » So lip 14, 2007 13:41

Witam
Czujnik wstecznego biegu znajduje sie mowiąc obrazowa przed wejściem linki predkosciomierza do skrzyni biegów. Srednica ok 2 cm, oczywiści na skrzyni biegów. Wychodza z niego 2 kable. Jak nie dziła wsteczny to wymein czujnik przynajmniej ja tak zrobiłem i gitara.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827 ... re=related
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn cze 25, 2007 11:39
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Online: 1m
Pomógł: 424
Auto: Golf 2
Silnik: RF

Postprzez Hiob » So lip 14, 2007 13:53

a mozecie zapodac jakies foto??
Oceń mojego goferka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=108481
Obrazek
Prace nad Car Audio rozpoczęte :D
Hiob
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 08, 2007 14:16
Lokalizacja: Płock
Online: 3m
Pomógł: 22

Postprzez Maćkooo » So lip 14, 2007 14:00

http://www.automotosklep.pl/witryna_ie.htm
Oto masz fotke
Od spodu jest góra czujnika króra widać.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827 ... re=related
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn cze 25, 2007 11:39
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Online: 1m
Pomógł: 424
Auto: Golf 2
Silnik: RF

Postprzez Hiob » So lip 14, 2007 14:13

znalazlem, tak jak radziliscie podlaczylem przewody na krotko i swiatla sie swieca, czyli czujnik zdechl :( dzieki za pomoc

[ Dodano: 17 Lip 2007 18:13 ]
Jeszcze jedno, wczoraj wrzucam wsteczny, a tu swiatla sie zaswiecily, a teraz znow nie chca, to moze wystarczy cos przeczyscic??
Oceń mojego goferka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=108481
Obrazek
Prace nad Car Audio rozpoczęte :D
Hiob
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 08, 2007 14:16
Lokalizacja: Płock
Online: 3m
Pomógł: 22




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,