Witajcie
Mam taki problem, lekko pekl mi szlauch laczacy chlodnice z silnikiem ( ten gruby ) nadpekl mi przy samym motorze i zastanawiam sie nad skroceniem go i wstawieniu go ponownie tylko jest taki problem mianowicie chodzi o zaciski przy chlodnicy i silniku, sa takie metalowe i trzeba je odgiac aby wyjac szlauch, ale jak sie je odegnie to obawiam sie, ze potem nie nastawi sie ich do tego stanu aby znow dobrze zacisnely, powiedzcie mi czy takie zaciski sa do kupienia a moze po prostu szlauch jest naprawde tani i warto go kupic i moze w komplecie beda te zaciski? i tez pytanie mam jak spuscic borygo do 0 bo chcialbym zalac go teraz woda ( po tym jak przez ta dziure wycieklo mi borygo do 0 wlasciwie )
Pytanie odnosnie plynu, szlaucha
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
rozumiem, dzieki, tylko powiedz mi ...glupie to pytanie, obudowa termostatu znajdujes sie w miejscu..? tutaj znalazlem zdjecie takiego motoru AAZ, moglbys mi zaznaczyc to miejsce? http://img411.imageshack.us/my.php?image=tdwp0.jpg
pozdrawiam
pozdrawiam
żeby zobaczyć termostat musisz wejść pod samochód, znalezc pompę wspomagania i między tą pompą a silnikiem zobaczyśż takie plastykowe kolanko skierowane w stronę silnika. itam właśnie jest termostat. dojście do niego niestety po zdjęciu pompy wspomagania.żeby spuścić płyn to do tego kolana dochodzi gruby wąż i tam możesz dokonać tej operacji, ale nigdy do zera