Podlaczenie halogenow cd..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chyba nie rozumiem ja dołożyć drugi przecież teraz przeciwmgielne tylne włączam po przekręceniu w prawo do świateł mijania i pociągnięciu pokrętła do siebie (wyciągnięci go trochę) i myślalem że aby zapalić przednie przeciwmgielna to w orginalnym przełączniku muszę jeszcze raz cyciągnąc do siebie oprzełącznik. Czy tak nie jest ???? Czy przeciwmgielne z przedu zapala sie inaczej z przełącznika podobnego np. do ogrzewania tylniej szyby ????? Naprawde nie wiem proszę i wyjaśnienie.
i przepraszam jeżeli to dla niektórych oczywiste i śmieszne.

jeżeli masz przełącznik mający dwa położenia do przeciwmgielnych świateł toPabloss pisze:Chyba nie rozumiem ja dołożyć drugi przecież teraz przeciwmgielne tylne włączam po przekręceniu w prawo do świateł mijania i pociągnięciu pokrętła do siebie (wyciągnięci go trochę) i myślalem że aby zapalić przednie przeciwmgielna to w orginalnym przełączniku muszę jeszcze raz cyciągnąc do siebie oprzełącznik. Czy tak nie jest ???? Czy przeciwmgielne z przedu zapala sie inaczej z przełącznika podobnego np. do ogrzewania tylniej szyby ????? Naprawde nie wiem proszę i wyjaśnienie.i przepraszam jeżeli to dla niektórych oczywiste i śmieszne.
przeciw mgielne przednie działają przy właczonych światłach
po pociągnięciu przełącznika do siebie o jeden skok włączasz światła przeciwmgielne przednie, drugi skok to światło przeciwmgielne z tyłu.
pozdrawiam Dominik
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam,
chodzi Ci o prezekaznik czy przelacznik??
jesli o przelacznik to chcac wlaczac halogeny przednie musisz miec przelacznik dwuskokowy, Ty jak piszesz masz jednoskokowy,
majac juz wlasciwy przelacznik - wlaczasz halogeny przednie w pierwszym skoku przelacznika, w drugim swieca przednie i tylne. Mowa oczywiscie o oryginalnym podlaczeniu.
i to cala filozofia.
pozdr.
chodzi Ci o prezekaznik czy przelacznik??
jesli o przelacznik to chcac wlaczac halogeny przednie musisz miec przelacznik dwuskokowy, Ty jak piszesz masz jednoskokowy,
majac juz wlasciwy przelacznik - wlaczasz halogeny przednie w pierwszym skoku przelacznika, w drugim swieca przednie i tylne. Mowa oczywiscie o oryginalnym podlaczeniu.
i to cala filozofia.
pozdr.
Arcturus pisze:Jaki to ma byc przekaznik?? Powie mni ktos??
Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest. O ile dobrze pamiętam zakupiłeś halogeny HELLA., owalne chyba. Jeździłem na różnych halogenach i zawsze byłem zadowolony, i nie były to jakieś markowe swiatła. Być może oczekujesz czegoś innego. Halogen p/mgielny nie będzie świecił daleko. Jest to odległość rzędu kilkunastu metrów. Daje szeroki strumień jasnego światła.Napisałeś, że skierowałeś je do środka, być może to dlatego? Powinny być ustawione podobnie jak pozostałe światła, lecz nieco niżej. (krótkie).Co zaś do przekaźnika. Przekaźnik to przekaźnik, i czy jest on do poldka czy do innego auta nie ma większego znaczenia. Jeśli masz możliwość to zmierz napięcie przy żarówce.Zrób dwa pomiary -przed i po założeniu przekaźnika.ben29 pisze:jak wsadze przekaznik od poldka beda cos lepiej swiecic?
bo narazie to cienizna oj cienizna
[ Dodano: Czw Mar 09, 2006 20:37 ]
Czy to model CLASIC 200?
[ Dodano: Czw Mar 09, 2006 20:44 ]
ben29, poczytaj może ten temat.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=39746