Maestroo pisze:po odlaczeniu sie ssania silnik sam wchodzi na obroty powyzej 2000 na ssaniu natomiast oborty sa wporzadku jak tylko silnik sie nagrzeje natychmiast skok obrotow w gore.
co do tego to nie mam pojęcia dlaczego.
Maestroo pisze:Probowalem reguowac obroty srubka na gorze gaznika (widac ja jak sie sciagnie filtr) ale z powodu braku reakcji wkrecilem ja do poprzedniego stanu
Ta śrubka jest od składu mieszanki a nie od obrotów. Przy regulacji też nią się delikatnie kręci, ale głównie kręci się śrubką z tyłu siłownika 3-położeniowego. Jak popatrzysz na gaźnik od przodu to po lewej stronie z tyłu jest taka metalowa okrągła puszka w wystającym trzpieniem i na nim z tyłu jest śrubka na klucz 13 od wolnych obrotów.
Maestroo pisze:moze ktos napisalby dokladnie jak podlaczyc gaznik wedle rysunkow zalaczonych na poczatku postu.
no dokładnie tak jak jest na rysunkach tam. Musisz sobie rozkminić który wężyk gdzie idzie i identycznie w gaźniku podłączyć
Maestroo pisze:A i pytanie kolejne skoro w gaznikach 2ee jest silniczek krokowy bedacy czesta przyczyna wysokich obrotow, to jaki element pelni podobna funkcje w 2e2?
Siłownik 3-położeniowy, ta puszka o której pisałem wyżej. Na górnym zdjęciu z linka z poprzednich postów, po lewej stronie.
Maestroo pisze:ta przepustnica po nagrzaniu sie silnika jest maksymalnie otwarta, stoi w pionie nie reagujac na gaz, natomiast na zimnym silniku jest przymknieta. Tak byc powinno?
Tak
Maestroo pisze:Zielona puszka wymieniona lecz nic nie pomoglo :/ A ma ktos moze schemat lub wie jak podlaczyc przewody elektryczne do tego gaznika?
No tego to ja też właśnie nie wiem.
Maestroo pisze:Naprawde juz trace nadzieje, dopiero kupilem tego grata, mechanicy z moich okolic nie chca sie tego podjac a ja zabardzo to sie nie znam i wiem tyle co wyczytm

Nie martw się, ja też walczę. Są już postępy, ale jeszcze dużo jest do zrobienia.