szopek87 pisze:a nie slyszales o przypadkach ze ktoj jezdzi strasznie oszczednie tak ze prawie turbina sie nie wlancza i po jakims czasi tak sie zamula ze wogole nie chce isc autko nie ma ciagu swojego
tylko koleszko w TDI powoduje to najczesciej objaw przełądowania lub niedoąłdowania ( tylko auta ze zmienna geometrią turbiny- w innych np o symbolu AGR nic sie nie stanie ) wtedy komp to wykrywa i auto wpada w tryb awaryjny po przekroczeniu 2900-3100obr i moc maleje do 50km, powraca po ponownym zgaszeniu i odpaleniu auta.
[ Dodano: Nie 28 Wrz, 2008 ]
deTomaso pisze:pierwszy raz go próbowałem a silnik to agr a skrzynia dqy bymajmniej tak w brifie jest napisane,jutro to sprawdze kupiłem go 2 miechy temu i nie wiem jak tamten jeździł ja do tych co oszczedzają nie naleze,macie racje podłącze go to napisze co jest ale sam nie wiem kiedy,mieszkam tu niecały rok i muszę znaleźć kogoś
Tylko podłączanie na Vagu na postoju to nie to. trzeba zrobic logi dynamiczne grup 003 , 011 , pierwsza to przepływka a druga to cisnienie dołądowania.