Navigation system MFD
Witam mam taki problem mam nawigacje RNS MFD2 w VW golfie V. i mam mape niemiecka i polska niemiecka działa a polska nie chce;/
moze wie ktos co moze z tym byc??
a moze zna ktos stronke z ktorej mogł bym sciagnac polska mapke?
jesli zna ktos stronke to prosił bym o przesłanie mi linka na meila lub gg to jest moje gg 10766110 a meil piotrd100@wp.pl
z gory dzieki:)
moze wie ktos co moze z tym byc??
a moze zna ktos stronke z ktorej mogł bym sciagnac polska mapke?
jesli zna ktos stronke to prosił bym o przesłanie mi linka na meila lub gg to jest moje gg 10766110 a meil piotrd100@wp.pl
z gory dzieki:)
masz mfd2 DX, tak przypuszczam, niemcy chodzą, bo oryginał, tak ??dymek_skc pisze:mam mape niemiecka i polska niemiecka działa a polska nie chce;/
Polska to nagrywana ?? Jeśli obie kopie to napisz nazwy płytek.
jaki komunikat się pojawia ??
Wyczyszczenia soczewki lasera być może polepszyło by odczyt (info dot. mfd i mcd, ale różnica jest tylko w demontażu sprzętu).
Jeśli ta płytka polski nie chce odpalić dalej tzn, że nagrywarka sobie nie poradziła z obrazem lub coś jest z płytką.
Teleatlas DX Polska czechy 2009/2010 < tego szukaj.
Pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
jeśli monit mówi o niekompatybilności to trzeba wyczyścić laser (widocznie coś nie tak robiłeś), jeśli błąd cd to zwalona płytka, pod warunkiem, że niemcy chodzą, jeśli i ta oryginalna by nie ruszyła to błąd leży po stronie napędu (lasera).dymek_skc pisze:"bład odczytu"czy cos takiego
regulamin nie pozwala na zamieszczanie linków, więc napisałem Ci czego masz szukać: Teleatlas DX Polska czechy 2009/2010 < na prawdę pełno jest tego, a sposób pobierania różnisty, w większości obrazy są ok.
Googielki i już

Nie wiem tylko co da Ci pobranie mapki, skoro jeszcze pozostaje kwestia nagrania, zmarnujesz masę płytek i zaraz będziesz pytał o nagrywanie.
No chyba, że trafiła Ci się nagrywarka, która poradzi sobie z tym obrazem, z resztą na ten temat też jest mnóstwo tematów w necie.
Pozdrawiam
hmm, najpierw zwróć uwagę na płytybicker83 pisze:Mam maly problem z moim MFD. Trzeba pomagac niektorym plytom wyjsc z radia-co czesto konczy ich zywotale nie wszystkie?? ma ktos jakies pomysly jak to naprawic??

... a dokładnie na ich krawędzie, dobierz takie by miały maksymalnie zaokrąglone i już powinno być OK, możesz nawet delikatnie przeszlifować górną krawędź płytki (pamiętaj byś ją później dobrze oczyścił z kurzu).
Jeśli problem pojawia się nadal, choć już nie powinien, to wyjmij navi, zdejmij pokrywkę i ćwicz ... delikatnie, z wyczuciem rozchylaj lub ściskaj wylot płyty aż do skutku, obserwuj przy tym co się dzieje i będziesz w temacie.
Pozdrawiam
mam ten sam problem. płytka (nagrana) nie chce wyjść :/jak jej pomóc?
pozatym mam drugi problem z navi MFD D. Mianowicie dziwnie się zachowuje, raz po włączeniu dźwięk jest głębszy, potężniejszy, więcej basu, kolejnym razem pusty, bez basu, trzeba go podbijać żeby to jakoś brzmiało. zaznaczam, że bywa iż wystarczy wyłączyć i ponownie włączyć navi aby sytuacja się zmieniła. o co chodzi?
pozatym mam drugi problem z navi MFD D. Mianowicie dziwnie się zachowuje, raz po włączeniu dźwięk jest głębszy, potężniejszy, więcej basu, kolejnym razem pusty, bez basu, trzeba go podbijać żeby to jakoś brzmiało. zaznaczam, że bywa iż wystarczy wyłączyć i ponownie włączyć navi aby sytuacja się zmieniła. o co chodzi?
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 23:45 przez rozyk_l, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nocny Sokół
- Mały gagatek
- Kontakt:
Koledzy ja chyba mam ta wersje A albo B ;/ tzn kupilem golfa juz z taka... orginalnie jej tam nie bylo...gosc cos przerabial tylko nie wiem czy dzialalo mu to poprawnie...teraz moje pytania... Wszystko po niemiecku jest a chcialbym angielski... da sie? czy trzeba plyte z mapa wsadzic i dopiero wtedy? ... i kolejne to czy ona odtwarza plyty mp3? ... jesli A i B nie odtwarzaja tych DX to jakich rodzajów szukac?
- Nocny Sokół
- Mały gagatek
- Kontakt:
a teraz pytanko zmieniłem navi MFD B na MFD D i teraz nie musze odcinac sygnału gala by mieć obraz z dvd na nawi w czasie jazdy a wczesniej musiałem i mapa też śmiga...
Ostatnio zmieniony wt cze 08, 2010 10:32 przez jacco, łącznie zmieniany 1 raz.
no to coś jest nie halojacco pisze:a teraz pytanko zmieniłem navi MFD B na MFD D i teraz nie musze odcinac sygnału gala by mieć obraz z dvd na nawi w czasie jazdy a wczesniej musiałem i mapa też śmiga...

no i jeszcze nie mów, że chodzi ci płytka non dx z B

pozdr