[mk4] US listwa + obrysówki

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr cze 23, 2010 19:17

cylinder pisze:A jaka żaróweczka z oprawką przychodzi do obrysów, taka jak do postojówek w5w?
Żarówka W5W, ale oprawka jest inna..
lolo_golf pisze:Tak W5W. Ja oprawke dobierałem w motoryzacyjnym i gośc mi znalazł idealna. Jak by była z stamtąd :grin:
Można kupić w motoryzacyjnym czy jakąś używkę VW (pasują np. od kierunków z Passata B3).
A tu nówki: http://www.allegro.pl/item1067814559_op ... skoda.html

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
cylinder
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: cylinder » wt lip 06, 2010 08:08

Jak macie zamocowane obrysy do listwy od wewnątrz, Jest jakiś uchwyt na sprężynie i takie wypustki na końcach, ale ja to obciąłem bo nie weszło by w listwę i nie wiem jak to zamocować żeby nie zgubić.

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » wt lip 06, 2010 08:11

cylinder, wydaje mi się, że jedynie wkeić na stałe (silikon/klej na gorąco)

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » śr lip 07, 2010 14:47

cylinder pisze:Jest jakiś uchwyt na sprężynie i takie wypustki na końcach
teraz też się przyglądam jak zamontować obrysówki.. i wydaje mi się, że to coś na sprężynce dociska obrysówkę do powierzchni listwy w miejscach gdzie są właśnie te wypustki.

Najlepiej jakby ktoś napisał jak dokładnie sprawa wygląda z montażem.. tylko nie na stałe :chytry:

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr lip 07, 2010 14:52

EnJoy pisze:i wydaje mi się, że to coś na sprężynce dociska obrysówkę do powierzchni listwy w miejscach gdzie są właśnie te wypustki.
W listwie od wewnętrznej strony jest wysunięty fragment z dwoma otworami, w które wchodzą ząbki na obrysówce.
Natomiast ta część obrysówki z zatrzaskiem na sprężynce zapiera się z drugiej strony o rant listwy.

Jak coś to mogę później wrzucić fotki jak to mniej więcej wygląda..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » śr lip 07, 2010 14:54

Kamel pisze:W listwie od wewnętrznej strony jest wysunięty fragment z dwoma otworami, w które wchodzą ząbki na obrysówce.
W listwie US tak... ale czy w EU? :chytry:
Kamel pisze:Jak coś to mogę później wrzucić fotki jak to mniej więcej wygląda..
jak będziesz miał chwilę.. byłoby super :bigok:
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 14:55 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr lip 07, 2010 18:19

EnJoy pisze:W listwie US tak... ale czy w EU? :chytry:
EnJoy w ori listwie US z tym, że od Jetty, ale zasada jest taka sama :-)
EnJoy pisze:jak będziesz miał chwilę.. byłoby super :bigok:
Tak wygląda listwa US z zewnątrz:
Obrazek

Tu z bliska otworki na ząbki z obrysówki:
Obrazek

I same ząbki w obrysówce:
Obrazek

No i mocowanie obrysówki od wewnętrznej strony:
Obrazek

Żeby wyjąć obrysówkę z ori miejsca trzeba delikatnie wcisnąć płaską stronę, tak, żeby zatrzask na sprężynce się cofnął i ząbki obrysówka wychodzą z otworków.

P.S. Fotki mam dzięki uprzejmości kolegi -=RAFAL=-

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » śr lip 07, 2010 20:48

Kamel, dzięki wielkie :pub:
Tą pierwszą fotkę gdzieś nawet mam na kompie.. sęk tkwi w tym, że chodzi o mocowanie obrysówki w listwę EU.. tzn. jak to się rozwiązuje, bo tam żadnych otworków nie będzie ani nic co by ułatwiło montaż.

Do tego dzisiaj zdjąłem listwę.. i pod nią jest taki otwór w który wchodzi oprawka żarówki... czyli tzn. że obrysówka musi być w tym jednym położeniu?? Nie może być ani bliżej koła ani dalej? Poniżej fotki jak kołnierz żarówki wchodzi w zderzak

Obrazek
Obrazek

no i kolejne pytanie.. czy trzeba coś w zderzaku wycinać? Bo przykładając obrys do zderzaka tak jak na fotce powyżej.. obrys strasznie wystaje i nawet po zamontowaniu listwy wydawałoby się, że bez wycinanki w zderzaku będzie on z niej wystawał..

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr lip 07, 2010 21:32

EnJoy pisze:Do tego dzisiaj zdjąłem listwę.. i pod nią jest taki otwór w który wchodzi oprawka żarówki... czyli tzn. że obrysówka musi być w tym jednym położeniu??
No właśnie też widziałem ten otwór i wydaje mi się, że właśnie w tym miejscy powinien być obrys.
EnJoy pisze:czy trzeba coś w zderzaku wycinać?
Nie widziałem zderzaka US bez listwy, ale wydaje mi się, że może być potrzeba wyciąć otwór na ten zatrzask ze sprężynką, choć nie pamiętam jak jest u mnie w zderzaku, bo coś mi się kojarzy, że oprócz tego okrągłego otworu na oprawkę żarówki miałem też inne otwory pod listwą.

Najlepiej byłoby dorwać kogoś ze zdesiem US jeszcze bez listwy i podpatrzeć jak to wygląda w oryginale :-)
Ewentualnie może niech się wypowie (najlepiej z fotkami :helm:) jakiś posiadacz Bory, który wrzucał do siebie listwę pod obrysy od Jetty :-)

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw lip 08, 2010 09:02

Tak jak pisałem EnJoyowi.

W zderzaku trzeba musowo wyciąć dość duża dziurę. Bez tego nie wsadzicie.

Co do obrysu ja mam zamontowane na stałe bo na tych spręzynka to sie tak trzyma że... nie mówiac już o dopasowaniu :helm: A przecież już nic innego z tej listwy nie bedzie potem wiec szkoda sie bawić z tymi sprężynkami.

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2010 09:05 przez lolo_golf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzes283
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzes283 » sob lip 10, 2010 12:36

EnJoy, Powiem Tobie tyko tyle, ze zabawa w wycinanie otworow w listwie pod obrys jest niewarta zachodu. Nigdy, nawet w 1% nie bedzie to wygladac na oryginal, no chyba ze z kilku metrow - sam to przerabialem :bigok: Ja mam Bore EU i po zakupie ori listwy nie musialem nic pilowac w zderzaku. Nie wiem jak w Golfie, ale ponoc w Borze w ori zderzakach sa juz fabryczne otwory. Polecam szukac ori istwy i zycze poVWodzonka w dzialaniach.
Pozdrawiam :bigok:

Mein VW

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe6433baf848b2ee.html][img]http://images46.fotosik.pl/315/fe6433baf848b2ee.jpg[/img][/url]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233943

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » sob lip 10, 2010 12:43

grzes283, bo w Borze wszystko jest na zasadzie p&p.. wystarczy zmienić listwę na US i nie trzeba nic przerabiać. W Golfie już tak łatwo nie jest :crazy: Ale prace posuwają się do przodu.. zobaczymy co z tego będzie ;]

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » sob lip 10, 2010 13:01

grzes283, myślisz że nie zakładalibyśmy ori listew gdyby była taka możliwość?

trzeba by mieć cały zderzak us

Awatar użytkownika
grzes283
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzes283 » sob lip 10, 2010 16:49

Shmatan pisze:myślisz że nie zakładalibyśmy ori listew gdyby była taka możliwość?
Roznie ludzie podchodza do sprawy. Ja uwazam ze jak robic obrysy, to tez zderzak z tylu, inaczej wg. mnie bezsensu. :bajer:

Mein VW

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe6433baf848b2ee.html][img]http://images46.fotosik.pl/315/fe6433baf848b2ee.jpg[/img][/url]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233943

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”