Za co odpowiada przekaźnik świec żarowych podgrzewania ciecz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Za co odpowiada przekaźnik świec żarowych podgrzewania ciecz
Jaki on ma nr i czy to jest przekaźnik czy sterownik, aby wszystko było jasne on jest w komorze silnika na pompą hamulcową.
Jeżdze z odpiętą wtyczką od niego bo załancza sie i cyka jak przekaźnik kierunków.
I chcciałbym sie dowiedzieć jakie on jeszcze spełnia funkcje?
Jeżdze z odpiętą wtyczką od niego bo załancza sie i cyka jak przekaźnik kierunków.
I chcciałbym sie dowiedzieć jakie on jeszcze spełnia funkcje?
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
Spełnia tylko taką funkcję ... czyli jest od świec
W środku tej puszki są 2 przekaźniki którymi steruje ECU
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 13:09 ]
janek822, te przekaźniki sterowne są chyb masą więc sprawdź czy nie ma gdzieś przerwanej izolacji na kablach
W środku tej puszki są 2 przekaźniki którymi steruje ECU
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 13:09 ]
janek822, te przekaźniki sterowne są chyb masą więc sprawdź czy nie ma gdzieś przerwanej izolacji na kablach
Ostatnio zmieniony ndz gru 30, 2007 14:07 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
raczej niejanek822 pisze:z kontrolką świec żarowych nie będzie raczej miał nic wspólnego?
na pewno pomaga w rozgrzaniujanek822 pisze:a ciekawe czy silnik o wiele dłużej sie nagrzewa jak te 3 świece nie grzeją

Ostatnio zmieniony ndz gru 30, 2007 15:40 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
cały czas szukam przyczyny świecenia sie kontrolki grzania świec, juz zauważyłem że póki silnik nie osiągnie 72st to sie pali, jak odpinam wtyczke od czujnika temp cieczy to sie kontrolka nie pali, czyli zależne to jest od temp, na Vag-u i na szafie pokazuje taką samą wartość czyli chyba można wykluczyć jego uszkodzenie.
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
sprawdziłem czujniki temperatury i są ok, przetarć na kablach też nie ma, zostało tylko szkodzenie przekaźnika świec od cieczy albo ECU, chyba że jeszcze mam problem z czujnikiem pedału hamulca, coś kiedyś wyczytałem że ma on jakiś związek z kontrolką świec czy grzaniem ale nie pamiętam dokładniej
z kontrolkąjanek822 pisze:chyba że jeszcze mam problem z czujnikiem pedału hamulca, coś kiedyś wyczytałem że ma on jakiś związek z kontrolką świec czy grzaniem ale nie pamiętam dokładniej
janek822 rozbierz tą puszkę ... tam są 2 przekaźniki i one mają sprężynki które trzymają odstęp między stykami ... może któraś ze sprężynek odpadła i teraz nie ma odpowiedniego odstępu między stycznikami i co jakiś czas zwiera