kolejność podłączenia kabli
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kolejność podłączenia kabli
Witam!
Mam 2 pytania:
1. Jak w temacie ,kupiłem nowe kable zapłonowe i słyszałem ,że trzeba to podłąńcząć w jakiejś kolejnośći. W jakiej ? Stojąć przodem do maski. W jakiej kolejności podłączyć ten co idzie do cewki ?
2. Na cewce miałem przebicie czy to wina cewki czy kabla? dodam iż auto odpala tylko niekiedy sie krztusi. Raz nie zapaliło jak stało 2 dni ,rozrusznik krecił.
Za porady dziękuje.
Mam 2 pytania:
1. Jak w temacie ,kupiłem nowe kable zapłonowe i słyszałem ,że trzeba to podłąńcząć w jakiejś kolejnośći. W jakiej ? Stojąć przodem do maski. W jakiej kolejności podłączyć ten co idzie do cewki ?
2. Na cewce miałem przebicie czy to wina cewki czy kabla? dodam iż auto odpala tylko niekiedy sie krztusi. Raz nie zapaliło jak stało 2 dni ,rozrusznik krecił.
Za porady dziękuje.
- Paweł Marek
- V.I.P.
wyciągasz po jednym starym przewodzie i na miejsce każdego wkladasz nowy. W jakiej chcesz kolejności. Pomylić się można jak się wszystkie przewody stare na raz wyciągnie i zapomni kolejności podłączenia do kopułki. Dlatego po jednym i niema problemu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.