[MK3] Wymiana wkladki zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

[MK3] Wymiana wkladki zamka

Postprzez piecia1985 » Cz lis 23, 2006 18:44

Kupilem wczoraj golfa i sprzedajacy dał mi wkladke w reke mowi włóż ja sobie-jest dobra!!!!Moze mi ktos powiedziec jak to sie robi?
Ostatnio edytowano Cz lis 23, 2006 20:40 przez piecia1985, łącznie edytowano 1 raz
piecia1985
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 26, 2006 12:40
Lokalizacja: Starogard Gdański
Online: 0s
Pomógł: 12

Postprzez Paweł Marek » Cz lis 23, 2006 18:55

Hehe dobre. Włożyć wiadomo jak. Razem z kluczykiem. A co potrzeba żeby nie wypadło to zobacz tutaj na obrazku u dołu
http://www.allegro.pl/item144069764_ste ... f_iii.html
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 21:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 24d 8h 50m
Pomógł: 2723
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez Gitner » Cz lis 23, 2006 20:43

Wymiana wkladki trudna nie jest. Musisz wyjac klamke (odkrecasz po otwarciu drzwi srube imbus na krawedzi drzwi, ta najwyzej, potem przesuwasz klamke lekko w strone przodu auta i wyjmujesz, miej wlozony kluczyc bo trzeba obrocic bebenek aby wyszla lopatka z zamka) Jak wyjmiesz klamke, zdejmujesz lopatke i chyba jeszcze jakas zawleczke i bebenek mozesz wyciagnac. Wkladasz nowy, zakladasz to co wyzej i wkladasz klamke do auta. Kluczyk niech bedzie w bebenku bo trzeba go obrocic aby lopatka weszla w zamek. Tapicerki z drzwi zdejmowac nie musisz. Jest to proste jak budowa cepa.

Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . jest służbowy . . . na weekendy będzie S80
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Gitner
VW Baron
VW Baron
 
Dołączył(a): Śr lis 03, 2004 20:07
Lokalizacja: Z tłumu
Online: 16h 14m
Pomógł: 508

Postprzez zyniek2 » Cz lis 23, 2006 21:29

Dokładnie jak powyższa wypowiedź tylko chyba jest nie imbus ale gwiazdka, co do łopatek to musisz dobrze trafić, u mnie nie było chyba zawleczek tylko sprężyna żeby zamek odbijał prawidłowo w dwie strony. Czas to około 5 - 10 min, cała operacja odbywa się na zewnątrz pojazdu, no może tylko ta śruba na krawędźi.
zyniek2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Pn maja 29, 2006 09:06
Lokalizacja: Dolnośląskie, Bielawa
Online: 0s

Postprzez Smaczny » Cz lis 23, 2006 22:42

piecia1985, a stara jest zła? Wymiana sasmej wkładki nie jst trudna, przy okazji zabezpiecz sobie wazeliną techniczną wszystkie ruchome elementy - dobrze tak zrobić przed zimą.
FORD
Fix Or Repair Daily
Smaczny
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz sty 06, 2005 19:15
Lokalizacja: Koluszki
Online: 4d 22h 22m
Pomógł: 359

Postprzez piecia1985 » Pt lis 24, 2006 18:25

nie wiem czy jest zla bo sienie znam poprostu mam ja luzem w schowku!!!!!
piecia1985
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 26, 2006 12:40
Lokalizacja: Starogard Gdański
Online: 0s
Pomógł: 12

Postprzez Gitner » Pt lis 24, 2006 18:44

piecia1985 napisał(a):nie wiem czy jest zla bo sienie znam poprostu mam ja luzem w schowku!!!!!

Jesli oba zamki + klapa sa w porzadku to po co masz wkladke wymienac? Wmien jesli jet jakas niesprawna.. a moze gosc zrobil nowa wkladke, dorobil kluczyk i czycha aby ci auto podwedzic ;)

Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . jest służbowy . . . na weekendy będzie S80
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Gitner
VW Baron
VW Baron
 
Dołączył(a): Śr lis 03, 2004 20:07
Lokalizacja: Z tłumu
Online: 16h 14m
Pomógł: 508

Postprzez pietrus » So maja 01, 2010 10:10

Witam. Jak widze ,temat jest dość stary.Ale niestety musze go odświeżyć.
Musze wymienić wkładki zamka w mojej golfinie.W jednych drzwiach kluczyk wchodzi do końca ale za chiny ludowe nie moge go przekręcić,próbowałem wyjąć wkładke ale nawet nie drgnęła(trzeba ją wyjąć z kluczykiem w środku?).W drugich kluczyk wchodzi tylko do połowy. I jeśli trzeba wyjać z kluczykiem w środku to ja tego nie zrobie bo wchodzi tylko do połowy.
Poradźcie coś!!! Jak mam to zrobić?
pietrus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N gru 06, 2009 09:49
Lokalizacja: Stalowa Wola
Online: 0s

Postprzez Paweł Marek » So maja 01, 2010 12:16

rozumiem że klamke odkreciłeś i zobaczyłeś z tyłu jak to wyglada? Jeśli tak to wrzuć do ropy czy innego rozpuszczlnika, po jakimś czasie powinno wyjść
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 21:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 24d 8h 50m
Pomógł: 2723
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez pietrus » So maja 01, 2010 12:18

Paweł Marek napisał(a):rozumiem że klamke odkreciłeś i zobaczyłeś z tyłu jak to wyglada? Jeśli tak to wrzuć do ropy czy innego rozpuszczlnika, po jakimś czasie powinno wyjść


No ok,ale musze ten kluczyk włozyc czy powinno wyjść bez kluczyka?
pietrus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N gru 06, 2009 09:49
Lokalizacja: Stalowa Wola
Online: 0s

Postprzez Gawior » So maja 01, 2010 12:25

Wyjść to wyjdzie bez kluczyka. Kluczyk i zapadki we wkładce są tylko żeby dało/nie dało się przekręcić.
Jak wyjmiesz całą klamkę z drzwi to na drugim końcu wkładki ( od środka drzwi ) \będzie zabezpieczenie czy jak to zwał. Ciągasz to i wyjmujesz wkładkę/bębenek :bigok:
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Genesis Q100X mod->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Gawior
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr lip 15, 2009 20:38
Lokalizacja: Częstochowa
Online: 42d 6h 3m
Pomógł: 62
Auto: Mk3 GTi Edition
Silnik: 2E




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 4 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,