czujnik temperatury zewnetrzny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

czujnik temperatury zewnetrzny

Postprzez hosemariano » N mar 14, 2010 18:44

witam mam problem z czujnikiem temperatury zewnetrznej .na climatronicu pokazuje mi temperature prawidłowom a na wyswietlaczu (obrotomierz)pokazuje od plus 20 do minus 50 stopni.jeden czujnik znalazłem jest pod prawym reflektorem i jest dobry .gdzie jest drugi czujnik bo podobno są dwa.
M.
hosemariano
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N mar 14, 2010 16:42
Lokalizacja: polska
Online: 2h 41m

Postprzez Qto » N mar 14, 2010 18:55

hosemariano napisał(a):jeden czujnik znalazłem jest pod prawym reflektorem

chyba pod lewym :bajer:
hosemariano napisał(a):gdzie jest drugi czujnik bo podobno są dwa.

drugi jest pod filtrem kabinowym...ale za temperaturę na zegarach odpowiedzialny jest ten czujnik w zderzaku
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 177d 8h 11m
Pomógł: 1230
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez italiano_83 » N mar 14, 2010 18:55

italiano_83
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr gru 03, 2008 21:21
Lokalizacja: NL/Zeeland
Online: 198d 10h 14m
Pomógł: 704
Auto: Golf IV TDI ALH ++
Silnik: 1.9TDI

Postprzez hosemariano » N mar 14, 2010 19:05

w którym miejscu pod filtrem kabinowym?
M.
hosemariano
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N mar 14, 2010 16:42
Lokalizacja: polska
Online: 2h 41m

Postprzez Qto » N mar 14, 2010 19:08

hosemariano napisał(a):jeden czujnik znalazłem jest pod prawym reflektorem i jest dobry

jak to sprawdziłeś że jest dobry ?? Ja raczej w tym czujniku szukałbym przyczyny

[ Dodano: 14 Mar 2010 18:10 ]
hosemariano napisał(a):w którym miejscu pod filtrem kabinowym?

tu opisane w mk3
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 177d 8h 11m
Pomógł: 1230
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Progresywny » N mar 14, 2010 19:12

A ja sie podlącze troche bo mam problemik... posiadam też climatronic i tak samo wina siedzi na czujniku (lewa strona za zaslepką w zderzaku) I zauwazylem ze tam idą 2 kabelki... lecz jeden kabelek wisial (urwał sie przy samej "d*pie" od czujnika) a drugi ledwo ledwo wisi :crazy:
-da sie to jakos zrobic?
Obrazek
Mój Pacific ->> viewtopic.php?f=89&t=414719 :heart: ;)
Progresywny
Lubie to!
Lubie to!
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 12, 2010 19:30
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Online: 70d 23h 25m
Pomógł: 27
Auto: Golf IV 2003r. PD
Silnik: AXR+

Postprzez hosemariano » N mar 14, 2010 19:17

ten czujnik w zderzaku jak go odłączyłem to temperatura wyswietlana na climatronicku sie zmieniła a ta co wyswietla sie na zegarach nadal była zła
M.
hosemariano
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N mar 14, 2010 16:42
Lokalizacja: polska
Online: 2h 41m

Postprzez Kamel » N mar 14, 2010 19:17

Bolson Tdi napisał(a):I zauwazylem ze tam idą 2 kabelki... lecz jeden kabelek wisial (urwał sie przy samej "d*pie" od czujnika) a drugi ledwo ledwo wisi :crazy:
-da sie to jakos zrobic?

Bolson Tdi w czujnik wchodzi wtyczka. Odepnij wtyczkę, wyjmij z niej urwane końcówki i dolutuj do pozostałych kabli nowe. (można też wlutować się w stare końcówki). Czas wykonania zadania - 5-10min :-)
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Kamel
VW Baron
VW Baron
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt kwi 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Online: 88d 4h 19m
Pomógł: 269

Postprzez Progresywny » N mar 14, 2010 19:22

Kamel napisał(a):w czujnik wchodzi wtyczka. Odepnij wtyczkę, wyjmij z niej urwane końcówki i dolutuj do pozostałych kabli nowe

O wlasnie o to mi chodzilo:) czyli czujniczek uratuje :helm:
Rozumiem że kabelki dochodzą do wtyczki a nie do czujnika?? :chytry:
A co jeśli ten drugi kabelek sie oderwał ? tfuu tfu!
a jak podlącze odwrotnie?
Ostatnio edytowano N mar 14, 2010 19:27 przez Progresywny, łącznie edytowano 1 raz
Progresywny
Lubie to!
Lubie to!
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 12, 2010 19:30
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Online: 70d 23h 25m
Pomógł: 27
Auto: Golf IV 2003r. PD
Silnik: AXR+

Postprzez Qto » N mar 14, 2010 19:25

hosemariano napisał(a):ten czujnik w zderzaku jak go odłączyłem to temperatura wyswietlana na climatronicku sie zmieniła a ta co wyswietla sie na zegarach nadal była zła

w przypadku uszkodzenia czujnika w zderzaku Climatronic bierze sygnał z tego drugiego czujnika. Jeżeli na zegarach się nie zmieniła to może być zwarcie na kablach, a wyłączałeś i włączałeś ponownie zapłon bez tego czujnika ??
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 177d 8h 11m
Pomógł: 1230
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez hosemariano » N mar 14, 2010 19:37

[ Dodano: 14 Mar 2010 18:39 ]
gdzie znajduje sie drugi czujnik

[ Dodano: 14 Mar 2010 19:49 ]
10 minut temu byłem w garazu i odlaczylem ten czujnik (pod reflektorem)a na wyswietlaczu temperatura i tak skakała od 20 do -50 stopni
Ostatnio edytowano N mar 14, 2010 19:47 przez hosemariano, łącznie edytowano 2 razy
M.
hosemariano
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N mar 14, 2010 16:42
Lokalizacja: polska
Online: 2h 41m




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,