Czujnik temp. odpowiedzialny za ssanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temp. odpowiedzialny za ssanie
Panowie gdzie znajduje sie takowy czujnik? i jak go sprawdzić? bo odłączałem podczas pracy na zimno niebieski w głowicy oraz duży przy chłodnicy a ssanie nadal funkcjonowało. Jak to wszystko sprawdzić
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=147731
[b]Moja perełka nowe zmiany str 2[/b]
Czyli takie cośnorek111 pisze:...czujnik z 4 pinami od temp. silnika zamontowany na rozdzielaczu płynu chłodzącego...

Wetknięte w takie coś

Sprawdź omomierzem między stykami 1 i 3, a potem 2 i 4. Wartości powinny być porównywalne. Jeśli nie będą to czujnik do wymiany.TomiTT pisze:...jak go sprawdzić? bo temperature wskazuje w granicach 90stopni lecz gdy go odłączam to ssanie nadal pracuje...
Ostatnio zmieniony śr paź 01, 2008 18:33 przez AFN140KM, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
bo mam taki problem że jak go odpale to czasami zejdzie do tych 1100 obrotów i podszarpuje go dziwnie ale dodam tylko gazu i wraca do normy... natomiast gdy chce ruszyć to przygasa i też trzeba potraktować go wciśnięciem w pedał gazu. Potem podczas jazdy też go parę razy przyszarpie aż się nagrzeje. nie będzie to spowodowane czasami złym doborem mieszanki ?
Ostatnio zmieniony śr paź 01, 2008 18:41 przez TomiTT, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=147731
Przepustnica do czyszczenia.TomiTT pisze:...bo mam taki problem że jak go odpale to czasami zejdzie do tych 1100 obrotów i podszarpuje go dziwnie ale dodam tylko gazu i wraca do normy... natomiast gdy chce ruszyć to przygasa i też trzeba potraktować go wciśnięciem w pedał gazu. Potem podczas jazdy też go parę razy przyszarpie aż się nagrzeje...
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!