[MK3] Przód swap niewentylowane na wentylowane :)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

[MK3] Przód swap niewentylowane na wentylowane :)

Post autor: Corvax » czw lis 10, 2005 12:00

Witam,
jesli ktos robił przekładkę tarcz niewentylowanych na wentylowane prosze o info.

Sytuacja jest taka MK3 TDI tarcze niewentylowane 256x13 4x100 - zachciało mi się Brembo MAX nacinane - ale w niewentylowanych są nie do zdobycia, kupiłem więc wentylowane - wiadomo są grubsze do tego pasujące klocki Ferodo DS Performance, które z kolei sa cieńsze od zwykłych. Prawie wszystko jest ok bo w zacisk sie mieści (Lucas), problemem jest tylko jarzmo zacisku - tarcza 20mm nie wejdzie za cholere.

I teraz pytanie - czy podejdzie do tego zacisku jarzmo od wentylowanych, czy np mocowanie jest inne i trzeba szukac komplet zacisk+jarzmo. Zacisk i jarzmo jest LUCASa w etce róznią się tylko literą 357 615 125 A i 125 B - ale to oczywiscie o nieczym nie świadczy.

[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 4:04 pm ]
Odgrzewam temat, bo juz po operacji.

Wystarczyło zmienić jarzma hamulców na te z wentylowanych, zaciski pozostały stare. I w ten sposób juz sobie siedzi komplet Brembo Max + Ferodo DS Performance :)

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » ndz sie 26, 2007 15:42

W CL TDI będzie podobnie, czy czeka mnie więcej elementów do wymiany ??

Pozdriawiam
yoobi

OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”