linka sprzegła z samoregulatorem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

linka sprzegła z samoregulatorem

Postprzez artkan » Pn maja 07, 2007 12:23

Witam! Problemik mały:
GOLF 3 1,4 ABD, wymienione sprzęgło SACHS, linka SACHS 3074 003 322, z samoregulatorem.
Na instrukcji było założyć linke, wcisnąć ok 5 razy pedał sprzęgła, zdjąc zabezpiecznie. Tak zostały wykonane czynności.
Chodziło ok, tylko czsami chodzi trochę ciężej a czasmi luźniej i nie mam pojecia dlaczego, Sprzegło ok.
i pytanie:
czy mozna coś zrobić z tym samoregulatorem ? żeby zawsze chodziło luźno :chytry: czy to kompletnie sie nic nie da i trzeba sie przyzwyczaic :grrr:
z gory dziękuje za odpowiedz.
P.S. chyba ze jest mozliwosc zamontowania linki od mk2 bez samoregulatora. dzieki za pomoc!
artkan
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr lut 14, 2007 20:14
Lokalizacja: Kraków
Online: 0s

Postprzez marek2907 » Pn maja 07, 2007 23:13

zagadaj na PW z kolegą Szosownik on walczył z linką od sprzęgła i wygrał moze ci coś podpowie
artkan napisał(a):P.S. chyba ze jest mozliwosc zamontowania linki od mk2 bez samoregulatora.

możliw9osć jest ktoś na forum ma zamontowaną w trójce linkę bez samoregulatora
Obrazek
:gora: KLIKNIJ :gora:
wszystko na 1 stronie
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 11, 2006 19:21
Lokalizacja: Ostrołęka
Online: 0s
Pomógł: 414

Postprzez jaszczur » Wt maja 08, 2007 15:19

a p[orawnie załozyłeś,zerknij tutaj może cos przeoczyłes
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
jaszczur
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 09:34
Lokalizacja: Opole
Online: 74d 17h 14m
Pomógł: 1205

Postprzez Andrzej1 » Wt maja 08, 2007 16:27

Witam.
Jest możliwość zamontowania zwykłej linki ,wożę w kole zapasowym jako zapas.
W tamtym roku kosztowała 35 zł.
Andrzej.
Andrzej1
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2005 10:57
Lokalizacja: Gliwice
Online: 21h 38m
Pomógł: 44

Postprzez LoboLo » Wt maja 08, 2007 16:28

Witam mnie dzis w drodze do pracy linka sprzegla pokazala "zeby" autko zostalo na poboczu.Jescze niewiem jak ten problem wyglada lecz mam pytanko czy idzie dopasowac linke bez samoregulacji jak tak to jaka (jaki model) z goru dziekuje .(MK3 1.4) :prayer:
LoboLo
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt gru 01, 2006 11:13
Lokalizacja: Ruda Slaska
Online: 0s

LoboLo

Postprzez artkan » Wt maja 08, 2007 17:01

już gdzieś widziałem na forum. linka musi mieć długość taką jak z samoregulacją i dopasujesz. jeszcze tylko kwestia zaczepu za pedał, ale to łatwo sprawdzić.
Pozdrawiam
artkan
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr lut 14, 2007 20:14
Lokalizacja: Kraków
Online: 0s

Postprzez Szosownik » Wt maja 08, 2007 17:43

nie wiem co tam odstawiłeś z tym montażem linki
jedno jest pewne jak i zakładając i zdejmując linka musi być zblokowana za pomocą umieszczonej na niej plastikowej żabki a jak jej nie ma można użyć plastikowych opasek zaciskających.Tak wogóle to najlepiej jest robić we dwóch bo łapa od sprzęgła do której przymocowana jest linka musi być w pozycji górnej czyli z wciśniętym pedałem sprzęgła i wtedy zdejmujemy linkę i zakładamy.Najlepiej jest coś podstawić pod tę łapę by nie opadła na dół.Oto jak ja robiłem i wygrałem :bajer:
Szosownik
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
 
Dołączył(a): So lis 25, 2006 23:39
Lokalizacja: Kadzidło
Online: 3d 14h 23m
Pomógł: 164
Auto: VW Polo III 2002
Silnik: TDI

Postprzez artkan » Wt maja 08, 2007 20:35

Dziękuje za odpowiedzi. zrobie "restart" samoregulatora a jak nie zadziała to linka do oddania:)
Pozdriawiam i dziekuje za pomoc!
artkan
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr lut 14, 2007 20:14
Lokalizacja: Kraków
Online: 0s

Postprzez LoboLo » Śr maja 09, 2007 13:02

Witam . Kupilem dzisiaj linke bez samoregulacji (idzie) tylko trzeba wypersfadowac gosciowi w sklepie ze sie ja chce :) (koszt okolo 50-60 plz)dlatego zawsze wciskaja drozsza z samoregulacja .Niedajcie sobie kitu wciskac ze niema jest i to nawet w katalogu do mk3 gosc mi znalazl .Pozdrawiam all tak wygladaObrazek
LoboLo
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt gru 01, 2006 11:13
Lokalizacja: Ruda Slaska
Online: 0s

Postprzez artkan » Śr maja 09, 2007 13:14

dzieki, przynajmnej wiem, ze jak bede musial kupic linke to teraz juz kupie z reczna regulacja,
Lobobo mam prośbe, jak zamontujesz napisz jak dziala! wielkie dzieki! pozdrwiam all

[ Dodano: 12 Maj 2007 15:32 ]
a wiec, wyciągnąłem linkę od sprzęgła, okazało sie ze nie da sie (wcisnąć samoregulacji) zablokowała sie i tu tkwił problem chodzenia sprzęgła. Założyłem teraz bez samoregulacji i chodzi naprawdę rewelacyjne i polecam jak ktoś ma podobny problem. A linkę oddaje w poniedziałek na reklamacje niech wymienią na nowa! Pozdrawiam all

[ Dodano: 30 Maj 2007 11:48 ]
Witam ponownie, wymienili mi linke na nowa w IC, wiec ok, jednak problem z moja linka jest raczej po stronie sprzegla wymienionego, jutro ponowne darcie skrzyni. Opisze jak juz bedzie wszytsko po.
artkan
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr lut 14, 2007 20:14
Lokalizacja: Kraków
Online: 0s

Postprzez szelkow5 » Śr lip 08, 2009 12:37

Koledzy mam problem linka sprzęgła, która mocowana jest na tej łapce przy skrzyni spadła mi i nie mogę jej założyc. Jak długi skok powinna miec ta łapka gdy wszystko jest ok?
szelkow5
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr lip 08, 2009 12:34
Lokalizacja: SZELKÓW
Online: 0s

Postprzez T.O.B.I. » Cz lip 09, 2009 09:44

wciśnij pedał sprzęgła (linka z samoregulacją) i powinna dać się założyć, jeśli z regulacją ręczną to ją po prostu poluźnij i zamontuj, linka sprzęgła powinna mieć lekki luz na łapie sprzęgła
Pozdrawiam T.O.B.I.

Obrazek
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So cze 24, 2006 11:15
Lokalizacja: Police
Online: 1d 15h 14m
Pomógł: 210
Auto: Golf III
Silnik: ABU

linka sprzegla...

Postprzez macbu » N lut 14, 2010 22:28

T.O.B.I. napisał(a):wciśnij pedał sprzęgła (linka z samoregulacją) i powinna dać się założyć, jeśli z regulacją ręczną to ją po prostu poluźnij i zamontuj, linka sprzęgła powinna mieć lekki luz na łapie sprzęgła



jestes pewnien ze przy lince z samoregulacja mam miec wcisniety pedal sprzegla? przeciez to ja dodatkowa sraca i nie da sie zalozyc przy srzyni...

mam wlasnie taki proplem ze pedal jest u gory samoregulacja scisnieta a brakuje mi okolo 1 cm zeby ja załozyc... masz jakis pomysł...

nie czaje czemu ma byc pedał wcisniety?
Macbu
macbu
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lis 03, 2006 22:43
Lokalizacja: Oleśnica/Wrocław
Online: 1d 16h 32m
Pomógł: 38

Postprzez T.O.B.I. » Pn lut 15, 2010 08:43

jeżeli masz ściągnięta linkę to wciśnięcie pedała spowoduje odblokowanie samoregulatora i wtedy będziesz mógł założyć linkę na łapę, a przy zakładaniu ciągnąc za linkę pedał sam się podniesie
Pozdrawiam T.O.B.I.

Obrazek
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So cze 24, 2006 11:15
Lokalizacja: Police
Online: 1d 15h 14m
Pomógł: 210
Auto: Golf III
Silnik: ABU

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,