Podświetlenie wewnętrznych elementów.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Podświetlenie wewnętrznych elementów.
Na początek witam wszystkich serdecznie!!
Co do mojego problemu to jest następujący:
Mam Golfa 3 z 97 roku diesel 64 KM, w środku nie działało mi podświetlenie zapalniczki, regulatorów od nawiewu powietrza, popielniczki, włącznika podgrzewania tylnej szyby, regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia i podświetlenie schowka.
Z podświetleniem regulacji nawiewu powietrza, zapalniczki i popielniczki poradziłem sobie wymieniając żarówki (na choinkowe). Co do reszty to sprawa wygląda następująco: podświetlenie włącznika podgrzewania tylnej szyby czasami świeci, a czasami nie, nie ma na to reguły, nie pomaga stukanie ani pukanie w niego (eliminuję problem że może coś nie łączyć) świeci po prostu kiedy chce. Co do podświetlenia regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia na początku działało, a teraz nie działa, ale nie zdarza się żeby działało. Podświetlenie w schowku to chyba kwestia wymienienia żarówki, lecz jest na niej przejście a nie świeci.
Proszę o wszelkie sugestie w tej sprawie, chciał bym żeby podświetlenie działało w 100 %.
Z góry dziękuję za wszystkie cenne odpowiedzi.
Pzdr.
Fanta®
Co do mojego problemu to jest następujący:
Mam Golfa 3 z 97 roku diesel 64 KM, w środku nie działało mi podświetlenie zapalniczki, regulatorów od nawiewu powietrza, popielniczki, włącznika podgrzewania tylnej szyby, regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia i podświetlenie schowka.
Z podświetleniem regulacji nawiewu powietrza, zapalniczki i popielniczki poradziłem sobie wymieniając żarówki (na choinkowe). Co do reszty to sprawa wygląda następująco: podświetlenie włącznika podgrzewania tylnej szyby czasami świeci, a czasami nie, nie ma na to reguły, nie pomaga stukanie ani pukanie w niego (eliminuję problem że może coś nie łączyć) świeci po prostu kiedy chce. Co do podświetlenia regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia na początku działało, a teraz nie działa, ale nie zdarza się żeby działało. Podświetlenie w schowku to chyba kwestia wymienienia żarówki, lecz jest na niej przejście a nie świeci.
Proszę o wszelkie sugestie w tej sprawie, chciał bym żeby podświetlenie działało w 100 %.
Pzdr.
Fanta®
VW Golf 3, 1,9 diesel 47 KW/64 KM, 97 rok.
Re: Podświetlenie wewnętrznych elementów.
Ogrzewanie tylnej szyby - wyjm go i zobacz czy któryś kabel się nie odpioł lub padły zarówkiFanta_MK3 pisze:Na początek witam wszystkich serdecznie!!
podświetlenie włącznika podgrzewania tylnej szyby czasami świeci, a czasami nie, nie ma na to reguły, nie pomaga stukanie ani pukanie w niego Co do podświetlenia regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia na początku działało, a teraz nie działa, ale nie zdarza się żeby działało. Podświetlenie w schowku to chyba kwestia wymienienia żarówki, lecz jest na niej przejście a nie świeci.
Pzdr.
Fanta®
Podświetlenie regulacji świateł - sprawdz czy pokrętło od jasności podświetlania nie jest w pozycji 0 - lub padniete żarówki
Schowek - wymień żarówke
Jak się dobrać do tych zarówk znajdziesz tu : http://vwgolf.pl/index.php?id=podswietleniemk3 chodz jest tam zmiana oświetlenia ale jak sie dozarówek dostac to pisze i jest pokazane
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kable na 100% są ok, tam są chyba diody a nie żarówki (ale mniejsza o to). Co do wymiany to zastanawia mnie że on sam świeci kiedy chce, podczas jazdy raz się podświetla, a raz nie, to świadczy o tym że raczej wszystko łączy, bo jak go wyjmę i ruszam kablami to nic się nie dzieje.herflik95 pisze:Ogrzewanie tylnej szyby - wyjm go i zobacz czy któryś kabel się nie odpioł lub padły zarówki
Jeśli było by w pozycji 0 to nic nie było by podświetlane, być może to wina żarówek (diody) sprawdzę to dzięki instrukcji którą mi podałeś.herflik95 pisze:Podświetlenie regulacji świateł - sprawdź czy pokrętło od jasności podświetlania nie jest w pozycji 0 - lub padnięte żarówki
I chyba tak trzeba będzie zrobić, ale sprawdzając przyrządem jest na niej przejście, lecz nie świeci. Kable są OK.herflik95 pisze:Schowek - wymień żarówkę
I to mi na pewno pomoże, jakie będą efekty napiszę później lub jutro.herflik95 pisze:Jak się dobrać do tych żarówek znajdziesz tu : http://vwgolf.pl/index.php?id=podswietleniemk3 choć jest tam zmiana oświetlenia ale jak sie dozarówek dostac to pisze i jest pokazane
Dzięki za odp.
Pzdr.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Grunt to się zrozumieć, to nie forum polonistyczneherflik95 pisze:chodziło mi własnie o diody ale wysłowic sie nie mogłem![]()

No właśnie, ale który jest od tych elementów, mam Golfa z Holandii i na tej klapce od bezpieczników jest napisane który od czego, ale chyba po Niemiecku, rozumiem trochę, ale akórat który od podświetlania nie doszedłem.sprawdz sobie jeszcze bezpieczniki