Podświetlenie wewnętrznych elementów.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Fanta_MK3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Podświetlenie wewnętrznych elementów.

Post autor: Fanta_MK3 » czw gru 06, 2007 13:22

Na początek witam wszystkich serdecznie!!

Co do mojego problemu to jest następujący:
Mam Golfa 3 z 97 roku diesel 64 KM, w środku nie działało mi podświetlenie zapalniczki, regulatorów od nawiewu powietrza, popielniczki, włącznika podgrzewania tylnej szyby, regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia i podświetlenie schowka.
Z podświetleniem regulacji nawiewu powietrza, zapalniczki i popielniczki poradziłem sobie wymieniając żarówki (na choinkowe). Co do reszty to sprawa wygląda następująco: podświetlenie włącznika podgrzewania tylnej szyby czasami świeci, a czasami nie, nie ma na to reguły, nie pomaga stukanie ani pukanie w niego (eliminuję problem że może coś nie łączyć) świeci po prostu kiedy chce. Co do podświetlenia regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia na początku działało, a teraz nie działa, ale nie zdarza się żeby działało. Podświetlenie w schowku to chyba kwestia wymienienia żarówki, lecz jest na niej przejście a nie świeci.

Proszę o wszelkie sugestie w tej sprawie, chciał bym żeby podświetlenie działało w 100 %.

Z góry dziękuję za wszystkie cenne odpowiedzi.

Pzdr.
Fanta®

VW Golf 3, 1,9 diesel 47 KW/64 KM, 97 rok.

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Podświetlenie wewnętrznych elementów.

Post autor: herflik95 » czw gru 06, 2007 13:32

Fanta_MK3 pisze:Na początek witam wszystkich serdecznie!!

podświetlenie włącznika podgrzewania tylnej szyby czasami świeci, a czasami nie, nie ma na to reguły, nie pomaga stukanie ani pukanie w niego Co do podświetlenia regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia na początku działało, a teraz nie działa, ale nie zdarza się żeby działało. Podświetlenie w schowku to chyba kwestia wymienienia żarówki, lecz jest na niej przejście a nie świeci.

Proszę o wszelkie sugestie w tej sprawie, chciał bym żeby podświetlenie działało w 100 %.

Z góry dziękuję za wszystkie cenne odpowiedzi.

Pzdr.
Fanta®
Ogrzewanie tylnej szyby - wyjm go i zobacz czy któryś kabel się nie odpioł lub padły zarówki
Podświetlenie regulacji świateł - sprawdz czy pokrętło od jasności podświetlania nie jest w pozycji 0 - lub padniete żarówki
Schowek - wymień żarówke

Jak się dobrać do tych zarówk znajdziesz tu : http://vwgolf.pl/index.php?id=podswietleniemk3 chodz jest tam zmiana oświetlenia ale jak sie dozarówek dostac to pisze i jest pokazane

Fanta_MK3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Fanta_MK3 » czw gru 06, 2007 13:43

herflik95 pisze:Ogrzewanie tylnej szyby - wyjm go i zobacz czy któryś kabel się nie odpioł lub padły zarówki
Kable na 100% są ok, tam są chyba diody a nie żarówki (ale mniejsza o to). Co do wymiany to zastanawia mnie że on sam świeci kiedy chce, podczas jazdy raz się podświetla, a raz nie, to świadczy o tym że raczej wszystko łączy, bo jak go wyjmę i ruszam kablami to nic się nie dzieje.
herflik95 pisze:Podświetlenie regulacji świateł - sprawdź czy pokrętło od jasności podświetlania nie jest w pozycji 0 - lub padnięte żarówki
Jeśli było by w pozycji 0 to nic nie było by podświetlane, być może to wina żarówek (diody) sprawdzę to dzięki instrukcji którą mi podałeś.
herflik95 pisze:Schowek - wymień żarówkę
I chyba tak trzeba będzie zrobić, ale sprawdzając przyrządem jest na niej przejście, lecz nie świeci. Kable są OK.
herflik95 pisze:Jak się dobrać do tych żarówek znajdziesz tu : http://vwgolf.pl/index.php?id=podswietleniemk3 choć jest tam zmiana oświetlenia ale jak sie dozarówek dostac to pisze i jest pokazane
I to mi na pewno pomoże, jakie będą efekty napiszę później lub jutro.

Dzięki za odp.

Pzdr.

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » czw gru 06, 2007 13:49

chodziło mi własnie o diody ale wysłowic sie nie mogłem :pub:

[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 12:50 ]
sprawdz sobie jeszcze bezpieczniki

Fanta_MK3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Fanta_MK3 » czw gru 06, 2007 13:54

herflik95 pisze:chodziło mi własnie o diody ale wysłowic sie nie mogłem :pub:
Grunt to się zrozumieć, to nie forum polonistyczne :helm:
sprawdz sobie jeszcze bezpieczniki
No właśnie, ale który jest od tych elementów, mam Golfa z Holandii i na tej klapce od bezpieczników jest napisane który od czego, ale chyba po Niemiecku, rozumiem trochę, ale akórat który od podświetlania nie doszedłem.

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » czw gru 06, 2007 13:59

zaraz ci podrzuce rozkład bezpieczników

[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 13:00 ]
i już
Obrazek

Fanta_MK3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Fanta_MK3 » czw gru 06, 2007 14:21

Dzięki, o to chodziło teraz lecę do pracy, zajrzę jak wrócę, ewentualnie jutro się za to wezmę.

[ Dodano: 06 Gru 2007 23:29 ]
Bezpieczniki OK, więc zapewne będę musiał wymienić diody, ale to już robota na jutro.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”