migająca kontrolka świec żarowych a praca silnika

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
accez
Mały gagatek
Mały gagatek

migająca kontrolka świec żarowych a praca silnika

Post autor: accez » wt maja 19, 2009 21:00

Witam od pewego czasu pojawia mi sie na desce mrygajaca kontrolka swiec zarowych otoz nie mryga mi sie ona gdy przekrecam kluczyk a dzieje mi sie tak tylko podczas jazdy... a co najwazniejsze ostatnio zauwazylem ze podczas jazdy auto mi przerywa a nawet zdazylo sie ze mi zgaslo . i to mnie najbardziej martwi.
Wczesniej auto mi nie chcialo palic bo robilo sie zwarcie na jakiejs kostce pod kierownica (nie znam sie wiec nie wiem co to bylo) ktora steruje tymi swiecami i elektryk mi to zrobil tylko ze teraz wlasnie dzieje mi sie to co wyzej opisalem :(

GOLF IV 110KM 2001

jesli ma ktos jakies sugestie o to moze byc to prosze o pomoc ??

z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 21:01 przez accez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » śr maja 20, 2009 01:40

migająca kontrolka świec żarowych oznacza wywalony błąd przez ECU. Trzeba podjechać na komputer (VAG) i tam sczytać, czego dokładnie ten błąd dotyczy..
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 23:47 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » śr maja 20, 2009 11:46

No i normalka!
EnJoy pisze:Trzeba podjechać na komputer (VAG)
lub spytać na forum kto ma kabelek w okolicy i może ci chwilkę czasu poświęcić.
Ja będe we wrocku w sobotę. Jak chcesz to mogę wziąść Vag-a. No i jeszcze dodatkowo masz przekaźnik 109 do sprawdzenia.
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2009 11:55 przez fleshu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
accez
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: accez » śr maja 20, 2009 15:29

o super bylo by bardzo milo z twojej strony jak bys mog uzyczyc kabelka i bysmy sie zgadali gdzies w sobote :D

a co do tego przekaznika to wlasnie gosc mi mowil ze on chyba jest walniety czy cos w tym stylu bo nie moglem odpalic a gdy przyjechal elektryk wyjal ten przekaznik i autko palilo od strzala a juz na warsztacie robil mi porzadek z kablami od alarmu bo bylo cos przy nich nakombinowane(takiego juz kupilem) przy okazji gdy robil mi to co opisalem wczesniej to gdy mam otwarte drzwi i zapalone swiatla mijania to nic mi nie piszczy a wczesniej piszczalo ;p
a co do imo to on czasem mi wariuje ogolnie dziwne sa te imo w golfach

odp :)

[b]A4 jechała 150km/h, MK4 Turbodymomana zawstydził ją - pojechał 225km/h[/b] :bigok:

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » śr maja 20, 2009 16:59

accez, Napisz do mnie na GG 1741784 To że nie pika przy włączonych światłach - to albo gong przy zegarach padł albo w zamkach drzwi masz zimne luty i mikrostyk nie działa(nie będzie się zapalała lampka na drzwiach po otwarciu).

Awatar użytkownika
arturoo82
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: arturoo82 » sob lis 28, 2009 18:39

Witam, rowniez mnie dotyczy ten blad tzn. pulsujaca kontrolka swiec zarowych, ujawnia sie gdy przejade jakis tam odcinek jazdy, problem dotyczy golf mk4 1,9 tdi 110 PS 2000r... Po podlaczeniu vag-a wyszly nastepujace bledy http://www.sendspace.com/file/rzoy7n ( tutaj sa zapisane te bledy) czy moze ktos pomoz, dodam iz jestem nowicjuszem w tych sprawach, pod komputer podpial moj kolega, chwilowo nie ma czasu zeby sie tym zajac i sprawdzic jakie moga byc tego przyczyny. Prosze o jakies porady... Dziekuje serdecznie za pomoc

alvaroo

Awatar użytkownika
arturoo82
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: arturoo82 » śr gru 09, 2009 23:14

Witam, jak sie okazało czujnik stopu był walnięty, raz działął raz nie... dzieki serdeczne za powmoc. Do tej pory, po krótkiej jeździe kontrolka już się nie włacza. Pozdrawiam

alvaroo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”