Bzyczek do świateł mijania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bzyczek do świateł mijania
Witam!Wie ktos moze jka podlaczyc bzyczek do swiatel mijania dostalem od znajomego ale nie wiem w ktore miejsce podlaczyc go ma on 2 wolne kabelki czerwony i czarny. Wyjalem kostke od swiatel ale tam jest sporo kabelkow i nie wiem w ktore miejsce podlaczyc zeby dzialalo poprawnie tzn przy otworzonych drzwiach przy zapalonych swiatlach mijania zeby dla sygnal dzwiekowy Moze ktos wie jak ? Z gory Dzieki
Re: Bzyczek do świateł mijania
Ale w golfach chyba wszystkich swiatła gasna po zgaszeniu silnika wiec podłączanie tam bzyczka wydaje mi sie niepotrzebne.Jak juz to tak jak 1 6 D do pozycyjnych bo te zdarza sie czasami zostawic załączone.melon77 pisze:Witam!Wie ktos moze jka podlaczyc bzyczek do swiatel mijania dostalem od znajomego ale nie wiem w ktore miejsce podlaczyc go ma on 2 wolne kabelki czerwony i czarny. Wyjalem kostke od swiatel ale tam jest sporo kabelkow i nie wiem w ktore miejsce podlaczyc zeby dzialalo poprawnie tzn przy otworzonych drzwiach przy zapalonych swiatlach mijania zeby dla sygnal dzwiekowy Moze ktos wie jak ? Z gory Dzieki
- Sebo
- Mały gagatek
- Kontakt:
jeden kabelek podłącz pod krańcówke przy drzwiach, a drugi w kostke od włącznika świateł. Po prostu szukasz wsówki, na której pojawi się napięcie po załączeniu świateł. Są przynajmniej trzy takie wyjścia (pozycyjne, mijania, podświetlanie kontrolek i nawiewu).
Dla ułatwienia wysuwasz klawisz świateł z kostki, ale nie do końca, tak, zeby można było załączać światła i sprawdzasz po kolei na której pojawi się napięcie i po robocie.
Pamiętaj, aby zwrócić uwage na bieguny kabelków od bzyczka, bo odwrotnie może nie działać.
I tak jak koledzy piszą raczej pod pozycyjne, bo te zostają załączone po zgaszeniu silnika.
Powodzenia
Dla ułatwienia wysuwasz klawisz świateł z kostki, ale nie do końca, tak, zeby można było załączać światła i sprawdzasz po kolei na której pojawi się napięcie i po robocie.
Pamiętaj, aby zwrócić uwage na bieguny kabelków od bzyczka, bo odwrotnie może nie działać.
I tak jak koledzy piszą raczej pod pozycyjne, bo te zostają załączone po zgaszeniu silnika.
Powodzenia
więc tak:
1. poniżej kierownicy masz pod nią po lewej stronie zaslepkę bezpieczników z 2 zielonymi zapinkami - otwórz
2. Widzisz bezpieczniki, a nad nimi 2 lub 3 rzędy przekaźników
3. Pierwszy rząd przekaźników nad bezpiecznikami patrząc od lewej do prawej:
a) miejsce nr 7 - najczęściej wolne
b) miejsce nr 8 - przekaźnik częstotliwości wycieraczek na nim widać namalowany nr 19(to jest nieprogramowalny) lub 99(to jest programowalny)
c) miejsce nr 9 - brzęczyk
1. poniżej kierownicy masz pod nią po lewej stronie zaslepkę bezpieczników z 2 zielonymi zapinkami - otwórz
2. Widzisz bezpieczniki, a nad nimi 2 lub 3 rzędy przekaźników
3. Pierwszy rząd przekaźników nad bezpiecznikami patrząc od lewej do prawej:
a) miejsce nr 7 - najczęściej wolne
b) miejsce nr 8 - przekaźnik częstotliwości wycieraczek na nim widać namalowany nr 19(to jest nieprogramowalny) lub 99(to jest programowalny)
c) miejsce nr 9 - brzęczyk
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
Re: Bzyczek do świateł mijania
mi nie gasna zadneMarek 81l pisze:Ale w golfach chyba wszystkich swiatła gasna po zgaszeniu silnika wiec podłączanie tam bzyczka wydaje mi sie niepotrzebne.Jak juz to tak jak 1 6 D do pozycyjnych bo te zdarza sie czasami zostawic załączone.melon77 pisze:Witam!Wie ktos moze jka podlaczyc bzyczek do swiatel mijania dostalem od znajomego ale nie wiem w ktore miejsce podlaczyc go ma on 2 wolne kabelki czerwony i czarny. Wyjalem kostke od swiatel ale tam jest sporo kabelkow i nie wiem w ktore miejsce podlaczyc zeby dzialalo poprawnie tzn przy otworzonych drzwiach przy zapalonych swiatlach mijania zeby dla sygnal dzwiekowy Moze ktos wie jak ? Z gory Dzieki

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
E no tak to ja tez mam,gasną mi tylko mijania natomiast postoje swieca,ale raz ze jeszcze nigdy nie rozladowalem postojowkami akumlatora to wlasnie wyzej pisałem o tym zeby do postojowek go podpiac.Mozna do przelącznika światel ale tez do bezpiecznika oznaczonego rysunkiem lampki.Sa takie dwa kolo siebie a drugi do wylącznika drzwi. Pozdro dla ziomala RudyCoX pisze:Marek 81l, mylisz się bo w MKIII po zgaszeniu silnika gasną swiatła mijania ale palą się postojowe i tylko taka mała kontrolka postojowych o tym informuje, ja bym już przez to załatwił parę razy akumulator, więc napiszcie gdzie wpiąc taki sygnalizator włączonych świateł.