[MK2] Ile warto dać za silnik TD ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
[MK2] Ile warto dać za silnik TD ??
Witam chciałem sie zapytać do jakiej kwoty opłaca sie kupić kompletny silnik TD w dobrym stanie a moze nie 3a kompletnego i alternator podejdzie np ze zwykłego diesla ???? Czy moze jest jeszcze coś co diesel ma takiego samego jak TD ??? Wiem ze niektóre skrzynie !!
Potrzebuje duzo info i za kazde przydatne nagradzam punktem
Pozdro
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:23 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
Do 1500 za dobry silnik możesz dać...Altek podejdzie bo jest taki sam,skrzynia też powinna pasować jeśli masz piątke.To_mas pisze:Witam chciałem sie zapytać do jakiej kwoty opłaca sie kupić kompletny silnik TD w dobrym stanie a moze nie 3a kompletnego i alternator podejdzie np ze zwykłego diesla ????
Re: Ile warto dać za silnik TD ?? [Mk2]
np. ja ma silnik TD , walnęła mi moja skrzynia i wymieniłem na skrzynię która była jeżdżona w MK2 dieslu i jest na niej oznaczenie AFFTo_mas pisze:Witam chciałem sie zapytać do jakiej kwoty opłaca sie kupić kompletny silnik TD w dobrym stanie a moze nie 3a kompletnego i alternator podejdzie np ze zwykłego diesla ???? Czy moze jest jeszcze coś co diesel ma takiego samego jak TD ??? Wiem ze niektóre skrzynie !!
Pozdro
To_mas, pewnie masz skrzynie 4S
musisz chlodnice wymienic na wieksza bo ta od zwyklasa jest za mala bedzie ci sie grzac
ja bylem niedawno na etapie wymiany silnika z JP na SB
skrzynia i reszta pasuje jak ulal,dodatkowo musisz obudowe filtra powietrza kupic 100zł ale mozna trafic taniej,altek zostaje uklad wydechowy musisz kupic inny od TD bo ten bedzie za maly i zle wyprofilowany na "jabuszko" czyli wyjscie z kolektora wydechowego tzn inny kat
silnik za swoj dalem 1200zł a JP sprzedalem za 1000zł no dodatko paski rolki olej itp trzeba bylo dokupic
plusy tego przedsiewziecia:
-moc
-elastycznosc
-cisza w kabinie
-spalanie 5L mi jara SB JP 6L
na allegro ciezko bedzie ci znalesc w tej cenie silnik lepiej szukac calego golfa z silnikiem TD mialem pare takich trafiejek ale wolalem poczekac
dodatkowo pewnie bedziesz musial kupic IC bo ciezko o niego w zestawie
milego swapa
2dni roboty
musisz chlodnice wymienic na wieksza bo ta od zwyklasa jest za mala bedzie ci sie grzac
ja bylem niedawno na etapie wymiany silnika z JP na SB
skrzynia i reszta pasuje jak ulal,dodatkowo musisz obudowe filtra powietrza kupic 100zł ale mozna trafic taniej,altek zostaje uklad wydechowy musisz kupic inny od TD bo ten bedzie za maly i zle wyprofilowany na "jabuszko" czyli wyjscie z kolektora wydechowego tzn inny kat
silnik za swoj dalem 1200zł a JP sprzedalem za 1000zł no dodatko paski rolki olej itp trzeba bylo dokupic
plusy tego przedsiewziecia:
-moc
-elastycznosc
-cisza w kabinie
-spalanie 5L mi jara SB JP 6L
na allegro ciezko bedzie ci znalesc w tej cenie silnik lepiej szukac calego golfa z silnikiem TD mialem pare takich trafiejek ale wolalem poczekac
dodatkowo pewnie bedziesz musial kupic IC bo ciezko o niego w zestawie
milego swapa

2dni roboty

- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
To_mas, skrzynią się nie przejmuj bo na pewno jest 4S i do TD podejdzie i to co pisał Krzylu, ale golasa (czyli bez skrzyni, alternatora) możesz kupić za 700-800 zł. Wydech też by się przydało wymienić (koszt ok 100-150 zł), swojego możesz sprzedać za 1000-1200 zł
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
trafnie ujętebongo pisze:Nie rozumiem tu czegoś....Turbo kupi za 7-8 stówek a zwykłego JP sprzeda za ponad tysiąc?

A moze bardziej sie pyli swapa zrobić na benzyniaka powiedzmy 1.8 Rp

- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
bongo, mówię o turbo golasie bez skrzyni i alternatora, za 800 zł taki silnik wyrwiesz. To_mas, nie masz tam gdzieś kogoś kto jeździ do niemiec po części mi ostatnio udało się kupić głowice z zaworami i hydrosztosam za 130 zł albo koło zamachowe 210 mm za 60 zł. Poszukaj dobrze a znajdziesz nie patrz na allegro bo tam ceny silników to kosmos !! A co do twojego silnika u starszych ludzi zwykły diesel jest bardziej ceniony niż turbo, mój sąsiad ostatnio kupił zwykłego dieselka (silnik) z niemiec w super stanie za 420 euro + cło i chwali sobie bo zrobił dobry interes !! A co do pomysłu z benzyną to się zastanów bo z każdym km wskazówka paliwa będzie brnęła w kierunku rezerwy tak szybko że się zdziwisz 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
No dobrze,ale Jp też bedzie bez tego bo zostanie w golfie....Ale nieważne...vw_vandal pisze:bongo, mówię o turbo golasie bez skrzyni i alternatora, za 800 zł taki silnik wyrwiesz.
Za dużo rzezby,za duże koszty.Nie opłaca sie.A jesteś przyzwyczajony do spalania 5 litrów ropki,a taki RP wezmie więcej i to benzyny...Zawał pewny.To_mas pisze:A moze bardziej sie pyli swapa zrobić na benzyniaka powiedzmy 1.8 Rp
To_mas, hahahah z ta benzyna to wyskoczyles
podam ci przyklad z mojego otoczneia
kolega niedawno byl na etapie kupna auta
mowie mu poszukamy jakiegos mk2 mlodego diesla bedzie git
nie on uwaza ze golfy byly produkowane do 85roku i sa stare i nie diesla
ok chief!!
teraz ma astre 1.6B zatankowal do pelna zrobil 450km i jest lekko przed rezerwa bak 52L
sie smieje z niego bo tez zatankowalem do pelna zrobilem tyle samo km i jest lekko za pol baku dopiero w dodatku moj SB cisnie ta astre jak stara szmate w dodatku mnie caly bak + 10L czyli 60L wyniosl 170zł
jego 50L lekko ponad 200zł i tak zeby zrobic tyle samo km co ja bedzie musial sporo doplacic
wiec stary olej benzyne
kupuj TD
podam ci przyklad z mojego otoczneia
kolega niedawno byl na etapie kupna auta
mowie mu poszukamy jakiegos mk2 mlodego diesla bedzie git
nie on uwaza ze golfy byly produkowane do 85roku i sa stare i nie diesla
ok chief!!
teraz ma astre 1.6B zatankowal do pelna zrobil 450km i jest lekko przed rezerwa bak 52L
sie smieje z niego bo tez zatankowalem do pelna zrobilem tyle samo km i jest lekko za pol baku dopiero w dodatku moj SB cisnie ta astre jak stara szmate w dodatku mnie caly bak + 10L czyli 60L wyniosl 170zł

wiec stary olej benzyne
kupuj TD