[MK2] Ile warto dać za silnik TD ??

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

[MK2] Ile warto dać za silnik TD ??

Post autor: To_mas » czw wrz 14, 2006 18:01

Witam chciałem sie zapytać do jakiej kwoty opłaca sie kupić kompletny silnik TD w dobrym stanie a moze nie 3a kompletnego i alternator podejdzie np ze zwykłego diesla ???? Czy moze jest jeszcze coś co diesel ma takiego samego jak TD ??? Wiem ze niektóre skrzynie !!
Potrzebuje duzo info i za kazde przydatne nagradzam punktem
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:23 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » czw wrz 14, 2006 18:25

To_mas pisze:Witam chciałem sie zapytać do jakiej kwoty opłaca sie kupić kompletny silnik TD w dobrym stanie a moze nie 3a kompletnego i alternator podejdzie np ze zwykłego diesla ????
Do 1500 za dobry silnik możesz dać...Altek podejdzie bo jest taki sam,skrzynia też powinna pasować jeśli masz piątke.

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: Ile warto dać za silnik TD ?? [Mk2]

Post autor: RobertP » czw wrz 14, 2006 21:16

To_mas pisze:Witam chciałem sie zapytać do jakiej kwoty opłaca sie kupić kompletny silnik TD w dobrym stanie a moze nie 3a kompletnego i alternator podejdzie np ze zwykłego diesla ???? Czy moze jest jeszcze coś co diesel ma takiego samego jak TD ??? Wiem ze niektóre skrzynie !!
Potrzebuje duzo info i za kazde przydatne nagradzam punktem
Pozdro
np. ja ma silnik TD , walnęła mi moja skrzynia i wymieniłem na skrzynię która była jeżdżona w MK2 dieslu i jest na niej oznaczenie AFF

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw wrz 14, 2006 23:16

RobertP pisze:i jest na niej oznaczenie AFF
to sie moze przydać ja sobie jutro sprawdze moją skrzynie jak bede miał chwile czasu :D

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » pt wrz 15, 2006 01:57

To_mas, pewnie masz skrzynie 4S
musisz chlodnice wymienic na wieksza bo ta od zwyklasa jest za mala bedzie ci sie grzac
ja bylem niedawno na etapie wymiany silnika z JP na SB
skrzynia i reszta pasuje jak ulal,dodatkowo musisz obudowe filtra powietrza kupic 100zł ale mozna trafic taniej,altek zostaje uklad wydechowy musisz kupic inny od TD bo ten bedzie za maly i zle wyprofilowany na "jabuszko" czyli wyjscie z kolektora wydechowego tzn inny kat

silnik za swoj dalem 1200zł a JP sprzedalem za 1000zł no dodatko paski rolki olej itp trzeba bylo dokupic

plusy tego przedsiewziecia:
-moc
-elastycznosc
-cisza w kabinie
-spalanie 5L mi jara SB JP 6L

na allegro ciezko bedzie ci znalesc w tej cenie silnik lepiej szukac calego golfa z silnikiem TD mialem pare takich trafiejek ale wolalem poczekac

dodatkowo pewnie bedziesz musial kupic IC bo ciezko o niego w zestawie

milego swapa ;)

2dni roboty :hmm:

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » pt wrz 15, 2006 18:19

To_mas, skrzynią się nie przejmuj bo na pewno jest 4S i do TD podejdzie i to co pisał Krzylu, ale golasa (czyli bez skrzyni, alternatora) możesz kupić za 700-800 zł. Wydech też by się przydało wymienić (koszt ok 100-150 zł), swojego możesz sprzedać za 1000-1200 zł

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pt wrz 15, 2006 21:15

vw_vandal pisze:ale golasa (czyli bez skrzyni, alternatora) możesz kupić za 700-800 zł. Wydech też by się przydało wymienić (koszt ok 100-150 zł), swojego możesz sprzedać za 1000-1200 zł
Nie rozumiem tu czegoś....Turbo kupi za 7-8 stówek a zwykłego JP sprzeda za ponad tysiąc?

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » sob wrz 16, 2006 00:13

bongo pisze:Nie rozumiem tu czegoś....Turbo kupi za 7-8 stówek a zwykłego JP sprzeda za ponad tysiąc?
trafnie ujęte :)) Bo ja szuam i szukam i nie moge znleźć Td ://:((

A moze bardziej sie pyli swapa zrobić na benzyniaka powiedzmy 1.8 Rp :) tylko tam to juz więcej roboty ale moze ktoś sie zamieni silnikiem z osprzętem kablami itd :) i olać niskie spalanie :PP heh

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » sob wrz 16, 2006 09:59

bongo, mówię o turbo golasie bez skrzyni i alternatora, za 800 zł taki silnik wyrwiesz. To_mas, nie masz tam gdzieś kogoś kto jeździ do niemiec po części mi ostatnio udało się kupić głowice z zaworami i hydrosztosam za 130 zł albo koło zamachowe 210 mm za 60 zł. Poszukaj dobrze a znajdziesz nie patrz na allegro bo tam ceny silników to kosmos !! A co do twojego silnika u starszych ludzi zwykły diesel jest bardziej ceniony niż turbo, mój sąsiad ostatnio kupił zwykłego dieselka (silnik) z niemiec w super stanie za 420 euro + cło i chwali sobie bo zrobił dobry interes !! A co do pomysłu z benzyną to się zastanów bo z każdym km wskazówka paliwa będzie brnęła w kierunku rezerwy tak szybko że się zdziwisz ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » sob wrz 16, 2006 18:37

vw_vandal pisze:bongo, mówię o turbo golasie bez skrzyni i alternatora, za 800 zł taki silnik wyrwiesz.
No dobrze,ale Jp też bedzie bez tego bo zostanie w golfie....Ale nieważne...
To_mas pisze:A moze bardziej sie pyli swapa zrobić na benzyniaka powiedzmy 1.8 Rp
Za dużo rzezby,za duże koszty.Nie opłaca sie.A jesteś przyzwyczajony do spalania 5 litrów ropki,a taki RP wezmie więcej i to benzyny...Zawał pewny.

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » sob wrz 16, 2006 19:41

To_mas, hahahah z ta benzyna to wyskoczyles
podam ci przyklad z mojego otoczneia
kolega niedawno byl na etapie kupna auta
mowie mu poszukamy jakiegos mk2 mlodego diesla bedzie git
nie on uwaza ze golfy byly produkowane do 85roku i sa stare i nie diesla
ok chief!!
teraz ma astre 1.6B zatankowal do pelna zrobil 450km i jest lekko przed rezerwa bak 52L
sie smieje z niego bo tez zatankowalem do pelna zrobilem tyle samo km i jest lekko za pol baku dopiero w dodatku moj SB cisnie ta astre jak stara szmate w dodatku mnie caly bak + 10L czyli 60L wyniosl 170zł ;) jego 50L lekko ponad 200zł i tak zeby zrobic tyle samo km co ja bedzie musial sporo doplacic :hmm:
wiec stary olej benzyne
kupuj TD

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » sob wrz 16, 2006 23:49

Krzylu pisze:kupuj TD
tak tez zrobie i jestem na etapi poszukiwań :)

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » ndz wrz 17, 2006 04:10

napewno cos znajdziesz wiec spokojnie a trafi ci sie cos dobrego :grin:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”