błąd na vag - czujnik obrotów silnika

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: toffic, bugalon, VIP

błąd na vag - czujnik obrotów silnika

Postprzez zxcv2 » Wt sie 12, 2008 12:34

witam, sprawdziłem błędy programem polski vag i wywaliło mi:

513 Czujnik prędkości obrotowej silnika-G 28
brak sygnału

ktory to czujnik i gdzie sie znajduje? W katalogu inter cars jest troche czujników np:

- czujnik spalania stukowego
- generator impulsów wału korbowego
- czujnik obrotów koła zamachowego
- czujnik obr./min. sterowanie silnika


Za który czujnik brac sie i gdzie on jest? Z góry dzięki za pomoc
zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt cze 13, 2006 17:19
Lokalizacja: z nienacka
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez BARANMC1 » Wt sie 12, 2008 13:35

zxcv2, g28 czujnik wału korbowego znajduje sie obok mocowania filtra oleju, kilka tematów wyzej http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179278
Ostatnio edytowano Wt sie 12, 2008 16:15 przez BARANMC1, łącznie edytowano 1 raz
http://www.bestperformance.pl/

GOLF MK3 VR6 http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=4088
GOLF MK2 VR6 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159825
PROJEKT BORA http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=13467
RALLYE GOLF G60 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=540536
BARANMC1
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lip 04, 2005 13:24
Lokalizacja: GDYNIA
Online: 13d 14h 15m
Pomógł: 28
Auto: RALLYE GOLF
Silnik: G60

Postprzez zxcv2 » Wt sie 12, 2008 14:32

dlatego sie pytam co to za czujnik obrotów silnika....

ok skoro to czujnik wału korbowego to czy brak sygnału przy zgaszonym silniku jest ok, czy nie powinno byc błędu?
Ostatnio edytowano Wt sie 12, 2008 14:32 przez zxcv2, łącznie edytowano 1 raz
zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt cze 13, 2006 17:19
Lokalizacja: z nienacka
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez kielbas2 » Wt sie 12, 2008 15:07

wyskakuje ci bład bo masz wyłączony silnik :jezor:
sprawdz na włączonym silniku :okej: i napewno zniknie
kielbas2
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz sie 23, 2007 11:02
Lokalizacja: Starachowice
Online: 1m
Pomógł: 6

Postprzez zxcv2 » Wt sie 12, 2008 16:04

ok jeszcze jeden błąd...

553 Przepływomierz masowy powietrza-G70
przerwa lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY
zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt cze 13, 2006 17:19
Lokalizacja: z nienacka
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez VR » Wt sie 12, 2008 20:49

zxcv2 napisał(a):ok jeszcze jeden błąd...

553 Przepływomierz masowy powietrza-G70
przerwa lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY

skaskować, sporadyczy mogłeś złapać jak odpinałeś przepływkę
VR
VW Klub Białystok
VW Klub Białystok
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 04, 2004 11:28
Lokalizacja: B-stok
Online: 10h 31m
Pomógł: 22
Auto: mkI VR6+A3 1.8TQ
Silnik: AAA

Postprzez zxcv2 » Śr sie 13, 2008 11:18

kasuje, odpalam auto i błąd jest znowu... w ogóle nie ma różnicy w pracy silnika czy na przepływce czy bez :| Chyba do wymiany?
zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt cze 13, 2006 17:19
Lokalizacja: z nienacka
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez x27 » Cz sie 14, 2008 00:36

moze w awaryjnych chodzi i daltego nie ma roznicy ,

pozatym jak by nie bylo sygnalu z dolu to by nie palilo.

podloncz oscyla jak masz i przebieg taki powinien byc:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
brak mocy. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
x27
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So gru 04, 2004 12:51
Lokalizacja: SZCZECIN
Online: 41m
Pomógł: 50

Postprzez zxcv2 » Cz sie 14, 2008 08:52

nie wiem za bardzo o co chodzi z tym oscylem... a, że chodzi w awaryjnych tzn? jak to zmienic?
zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt cze 13, 2006 17:19
Lokalizacja: z nienacka
Online: 0s
Pomógł: 2




Powrót do VR6

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,